CHP boşalan belediye başkanlıklarına aday göstermeyecek

CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, "Bundan sonra bu sebeple (istifa) boşalan belediye başkanlıklarına aday göstermeyeceğiz." dedi.

25 Ekim 2017 Çarşamba 17:13
CHP boşalan belediye başkanlıklarına aday göstermeyecek






ANKARA(AA) - CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı.

Toplantıya ilişkin açıklamada bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, CHP'li belediye başkanlarına yönelik açıklamalar yapıldığını belirterek, "Bizim belediye başkanlarımızdan hiçbir şüphemiz yoktur, haksız bir yönelmeye en sert tepkiyi bizden göreceksiniz." dedi.

Bugün Türkiye nüfusunun yarısının "seçilmemiş belediye başkanları" tarafından yönetildiğini ifade eden Tezcan, açıklamalarına şöyle devam etti:

"Bir kısmı kayyumlarla görevden el çektirilmiştir, bir kısmı da şantaj ve tehditle istifa ettirilerek görevden el çektirilmiştir. Bugün Türkiye nüfusunun yarısına yakını, seçilmemiş belediye başkanlarıyla atanmış belediye başkanlarıyla temsil edilmektedir. Hani milli irade, nerde? Milli irade sadece konjonktürün size uygun olduğu dönemde kullanılacak bir ifade midir? Milli irade demokrasinin özü değil mi? O zaman gelin, madem böyle bir kaos var, millet el koysun. Bu kaosun çözüm yolu milletin meseleye el koymasıdır. Sarayın iradesi değil, milletin iradesi esas olacaktır, bunun için de gelin, yerel seçimleri erkene alalım. Madem ki Türkiye’nin bir yarısı seçilmemiş belediye başkanlarıyla yönetiliyor, madem ki bunun sebebi sizsiniz, madem ki sizin OHAL rejiminiz Türkiye'yi bu noktaya getiriyor, o zaman sarayın iradesine göre değil, milletin iradesine göre çözelim. Anayasa mı engel, gelin anayasayı değiştirelim, yerel seçimlerin erkene alınması imkanını getirelim ve yerel seçimleri erkenden yapalım, bitsin bu kaos, herkes tedirginlikten kurtulsun. Sen de kurtul. İki de bir itibarın sarsılmasın."

Seçim çağrılarına bir cevap alamadıklarını belirten Tezcan, CHP örgütü olarak bir erken yerel seçime hazır olduklarına işaret ederek, şunları söyledi:

"Türkiye'nin bu kaostan çıkışının yolu seçimdir. Seçim istiyoruz. Milleti sizin keyfinize malzeme yapmaktan kurtarmanın yolu seçimdir, seçim istiyoruz. Sandıktan kaçmayın, kaçışın kurtuluşu yok. Biz bundan önce İstanbul'da belediye meclisinde yapılan seçimde belediye başkan adayı göstermiştik. Dün Sayın Genel Başkanımız 'millete gidelim' çağrısını yapmıştır. Bu nedenle artık bu kaosu kesin olarak çözecek yer millet olacağından, bundan sonraki belediye meclislerinde bu sebeple (istifa) boşalan belediye başkanlıklarına aday göstermeyeceğiz. Milleti adres gösteriyoruz, erken seçim istiyoruz."

Muhabir: Barış Gündoğan

Anahtar Kelimeler:
Politika
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.