CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba: CHP olarak hak savunucularının yanındayız

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, "CHP olarak hak savunucularının yanında olduğumuzu belirtmek istiyoruz." dedi.

27 Temmuz 2017 Perşembe 15:21
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba: CHP olarak hak savunucularının yanındayız






TBMM (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan ve CHP İstanbul Milletvekili Selina Doğan ile bazı kadın hakları derneklerinin temsilcileriyle Mecliste basın toplantısı düzenledi.

Geçtiğimiz günlerde Büyükada’da gözaltına alınanlardan İdil Eser, Ali Ghavari, Peter Steudtner, Veli Acu, Günal Kurşun, Özlem Dalkıran, Nalan Erkem ve İlknur Üstün’ün tutuklandıklarını ifade eden Ağbaba, "Tutuklanan kişiler Türkiye’de insan hakları alanında çalışmaları ile tanınan değerli isimlerden oluşmakta. Yıllardır bu alanda verdikleri mücadele Türkiye’de ihlallerin engellenmesine katkı sunmuştu." dedi.

Ağbaba, insan hakları savunucularının korunması hususunun hem iç hukuk hem de uluslararası hukuk kuralları ile güvence altına alındığını anlattı.

OHAL döneminde çok sayıda insan hakları örgütünün kapatıldığını, açılan davalarla pek çok hak savunucusunun baskı altına alındığını öne süren Ağbaba, "Bir ülkede insan hakları savunucularının korunması, insan haklarına sahip bir toplumun da varlığını ifade eder. Bu insanların birçoğunun ortak özelliği herkesin hakkını savunmuş olmalarıdır. Tutuklanan arkadaşlarımız geçmişte AKP Genel Başkanının hakkını hukukunu da savunmuş insanlardır. Bu durum, Türkiye’nin dünya ile ilişkilerini zedelemektedir. CHP olarak hak savunucularının yanında olduğumuzu belirtmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

"OHAL’in amacını çoktan aşmış olduğunu görüyoruz"

Şenal Sarıhan ise "OHAL bahane gösterilerek muhalif kesimlere uygulanan baskının insan hakları savunucularına geldiğini" iddia etti.

İnsan hakları savunucularının herhangi bir baskı ile karşılaşmamaları gerektiğini belirten Sarıhan, "Türkiye’de ilan edilen OHAL’in amacını çoktan aşmış olduğunu görüyoruz. Gözaltına alınan bu insanlar Büyükada’da insan hakları konusunda bir çalışma için bir aradadırlar. Bir eğitim çalışması içerisindedir. Ancak bunun bir algı yönetimiyle casusluk faaliyeti gibi yayıldığını hepimiz biliyoruz. Basının, bu 10 insanla ilgili cadı avı başlatmaları insan hakları sorununun nerede ve ne durumda olduğuna işaret etmektedir." diye konuştu.

Muhabir: İsmail Çimen

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.