CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: Bu ibret verici olaydan ders almalıyız

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "15 Temmuzların bir daha yaşanmaması için bu ibret verici olaydan ders alıp, devleti, başka tehlikeli ittifakların tuzağından uzak tutmak şarttır." dedi.

15 Temmuz 2017 Cumartesi 16:21
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: Bu ibret verici olaydan ders almalıyız






TBMM (AA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla özel gündemle toplanan TBMM Genel Kurulunda bir konuşma yaptı.

Konuşmasına, darbenin başarısızlığa uğramasında en önemli rolü üstlenen tüm şehitleri rahmetle anarak ve gazilere saygılarını sunarak başlayan Kılıçdaroğlu, darbe girişimine halkla birlikte direnen Gazi Meclisin üyelerine şükran duygularını ifade etti.

Kılıçdaroğlu, Gazi Meclis ve halk kadar, peygamber ocağı olarak kabul edilen ordunun parlamenter demokrasiye sahip çıkarak, terör örgütüne karşı direnmesinin de kendilerine onur verdiğini belirtti.

Kemal Kılıçdaroğlu, dünyanın en kanlı ve sinsi terör örgütlerinden biri olan FETÖ'nün ülke demokrasisine yönelik darbe girişiminin başarısız kılınmasının, halkın topyekun olarak parlementer demokrasiye sahip çıkmasıyla sağlandığını vurguladı.

"İki temel koşul"

Türkiye'nin bir daha darbe girişimleriyle karşı karşıya kalmaması için iki temel koşulun yerine getirilmesi gerektiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, bunlardan ilkinin demokrasinin geliştirilmesi, derinleştirilmesi olduğunu belirtti.

Kılıçdaroğlu, "Yani hukuk sistemimizin darbe hukukundan arındırılmasıdır. Bunu 16 Temmuz 2016 günü toplanan TBMM Genel Kurulunda da ifade ettim. İkincisi ise darbe girişiminin bütün boyutlarıyla masaya yatırılması ve tüm karanlık noktaların aydınlatılarak, gerçeklerin gün yüzüne çıkarılmasını sağlamaktır." diye konuştu.

"Bu zehrin panzehiri..."

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle tamamladı:

"15 Temmuz ruhunun yarattığı uzlaşma kültüründe ortaya çıkan yaşananlardan ders alarak, güçlü bir demokrasi yaratma fırsatı maalesef heder edilmiştir. Darbe ile mücadelede başarı ve kalıcılığın en önemli şartı, darbenin siyasi ayağının ortaya çıkarılmasıdır. Ancak siyasi ayağı ortaya çıkarmaya dönük çabaların önü bilinçli olarak kapatılmaktadır. Darbe girişiminde bulunanların, darbecileri destekleyenlerin ve darbecileri devletin en hassas noktalarına yerleştirenlerin hesap vermesi sağlanmadan darbe ile gerçek anlamda mücadele yapılamaz.

Darbenin merkez örgütü olan FETÖ, bu güce bir günde erişmedi. TSK'nın yurtsever, namuslu, Cumhuriyetçi kadroları tasfiye edilip, FETÖ'cülerin önü açılırken, bu örgüte destek verenler ortaya çıkarılmalıdır. Yargı, emniyet, bürokraside bu çeteyi hakim güç haline getiren ittifaklar teşhir edilmelidir. 15 Temmuzların bir daha yaşanmaması için bu ibret verici olaydan ders alıp, devleti başka tehlikeli ittifakların tuzağından uzak tutmak şarttır. Bu zehrin panzehiri, ortak değerlerimize, demokratik, laik Cumhuriyet'e ve sosyal hukuk devletine sıkı sıkı sarılmaktır. "

Anahtar Kelimeler:
Politika
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.