CHP il başkanına saldıranlar CHP'li çıktı

CHP Düzce İl Başkahnı Zekeriya Tozan'a HES karşıtı bir gösteri sonrası yumrukla saldıran iki kişiden birinin CHP diğerinin ise DSP üyesi olduğu ortaya çıktı.

04 Nisan 2016 Pazartesi 09:57
CHP il başkanına saldıranlar CHP'li çıktı






CHP il başkanına saldıranlar CHP'li çıktı

CHP Düzce İl Başkanı Zekeriya Tozan'a yönelik saldırıyı düzenleyenlerden birinin CHP, diğerinin ise DSP üyesi olduğu ortaya çıktı. Düzce İl Başkanı Zekeriya Tozan, 26 Mart’ta saldırıya uğramış ve CHP’liler, saldırıyı AK Parti’li birisinin gerçekleştirdiği iddiasında bulunmuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da saldırıdan sonra Düzce’ye giderek il başkanına sahip çıkmış ve saldırının “demokrasiye indirilmiş bir darbe” olduğunu söyleyerek AK Parti’yi suçlamıştı.

Konunun CHP tarafından Meclis gündemine taşınması üzerine AK Parti Düzce Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Faruk Özlü, saldırıyı yapanlardan birinin CHP, diğerinin DSP üyesi olduklarını söylemişti.

CHP İHRAÇ ETTİK DİYOR AMA KAYITLAR YENİ

Bunun üzerine CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ve Bolu Milletvekili Tanju Özcan, söz konusu kişinin iki yıl önce CHP’den ihraç edildiğini iddia ettiler. Ancak Yargıtay’daki kayıtlar, saldırıyı yapan Cihan Cengiz’in 31 Mart’a kadar Yargıtay’da “aktif” CHP üyesi olduğunu ortaya koydu. Cihan Cengiz, 2015 genel seçimlerinde ön yoklama ile aday tespiti yapan CHP delege listesinde de “344 no’lu delege” olarak görünüyor.
Saldırının yapıldığı 26 Mart’ta CHP üyeliği süren Cengiz’in CHP üyeliğinin 31 Mart’ta sona erdirildiği Yargıtay kayıtlarında yer alıyor. Özlü, “Bizim uyarımız üzerine söz konusu kişiyi CHP üyelikten çıkardı ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı siyasi partiler üyelik kayıtlarında 2009 yılından beri “Aktif” CHP üyesi olarak görülen kişi 31 Mart itibarı ile “Pasif” üyeliğe düşürüldü” dedi. Özlü, “Saldırıda bulunan kişinin eşi de 18/02/2010 tarihinden beri ‘Aktif’ CHP üyesi” diye konuştu.

 
Son Güncelleme: 05.04.2016 01:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.