CHP İYİ Parti ittifak için anlaştı

İYİ Parti ve CHP arasında ittifak konusunda ilk anlaşma tamamlandı. Meral Akşener, "Hayırlı bir başlangıç yaptığımızı düşünüyorum. Güzel şeyler olacak." dedi. Kılıçdaroğlu ise yerel seçimlerin Türkiye için önemine değindi ve, "Baharda Türkiye de bir baharı yakalayacak" ifadesini kullandı..

12 Aralık 2018 Çarşamba 21:21
CHP İYİ Parti ittifak için anlaştı






CHP İYİ Parti ittifak için anlaştı


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in saat 20.00'de CHP Genel Merkezi'nde bir araya geldi. İki lider görüşmenin ardından açıklama yaptı. Meral Akşener, "Hayırlı bir başlangıç yaptığımızı düşünüyorum. Güzel şeyler olacak." dedi. Kılıçdaroğlu ise yerel seçimlerin Türkiye için önemine değindi ve, "Baharda Türkiye de bir baharı yakalayacak" ifadesini kullandı..


Bugün akşam saatlerinde CHP Genel Başkan Yardımcıları Oğuz Kaan Salıcı ve Seyit Torun, iki kez İYİ Parti Genel Merkezi'ni ziyaret ederek, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcıları Müsavat Dervişoğlu ve Koray Aydın ile Genel Sekreter Cihan Paçacı'dan oluşan heyetle bir araya gelmişti.

Dervişoğlu, görüşmenin ardından heyeti uğurlarken gazetecilere yaptığı açıklamada, "Her iki partinin genel başkanı, saat 20.00'de sayın Genel Başkanımızın CHP Genel Merkezi'ne ziyaretiyle bir araya gelecekler. O görüşmenin sonunda da kapsamlı bir açıklama yapacaklar" ifadesini kullanmıştı. Beklenen görüşme gerçekleşti.

HEYETLER ARASINDA YAPILAN GÖRÜŞMEDEN UZLAŞMA ÇIKTI

Heyetler arası görüşmenin ardından CHP ile İYİ Parti arasında uzlaşma çıktı. Buna göre CHP’nin İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir, Manisa, Aydın, Antalya, Adana adayları İYİ Parti tarafından desteklenecek. İYİ Parti bu illerde aday çıkarmayacak. Buna karşılık İYİ Parti’nin Denizli, Balıkesir, Trabzon, Samsun, Ordu, Erzurum adaylarını da CHP bu büyükşehirlerde aday çıkarmayarak destek verecek.

LİDERLERDEN AÇIKLAMA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in saat 20.00'de CHP Genel Merkezi'nde bir araya geldi.

Liderler görüşmenin ardından açıklamalarda bulundu.

KILIÇDAROĞLU: BAHARDA TÜRKİYE DE BİR BAHARI YAKALAYACAK

CHP Lideri Kılıçdaoğlu, "Güzel bir çalışma oldu. Yerel seçimler bizim için ve Türkiye için çok önemli. Baharda Türkiye de bir baharı yakalayacak. Kendimizi Türkiye'ye adadık. Bireysel bir çıkarımız yok. Arkadaşlara yürekten teşekkür ediyorum" diye konuştu. 

AKŞENER: HAYIRLI BİR BAŞLANGIÇ YAPTIĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUM

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise çalışma arkadaşlarına başarılar dileyerek, "Hayırlı bir başlangıç yaptığımızı düşünüyorum. Güzel şeyler olacak" dedi.

 
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.