CHP - İYİ Parti ittifakı kurulacak mı?

Yerel seçim öncesi siyasi partiler arasında ittifak pazarlıkları kıyasıya sürüyor. MHP ile AK Parti arasındaki iş birliği iller düzeyinde şekillenirken, CHP ile İYİ Parti arasındaki görüşmeler kritik bir sürece girdi..

06 Aralık 2018 Perşembe 07:22
CHP - İYİ Parti ittifakı kurulacak mı?






CHP - İYİ Parti ittifakı kurulacak mı?


Seçim 2019, Türkiye yerel seçimlere hazırlanırken, önümüzdeki hafta görüşecek olan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in ittifak hakkında son kararı vereceği bildiriliyor. 
CHP ile İYİ Parti arasında yerel seçimler için yapılan görüşmelerde kritik sürece girildi. Bu hafta bir araya gelmesi beklenen Kemal Kılıçdaroğlu ile Meral Akşener görüşmesi ise önümüzdeki haftaya kaldı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener arasında bu hafta yapılması beklenen görüşme önümüzdeki haftaya kaldı. Sürecin uzaması soru işaretleri yaratsa da her iki parti kaynakları işbirliğine yakın olunduğunu söyledi.

CHP ile İYİ Parti arasındaki kritik görüşme önümüzdeki haftaya kaldı.

Akşener'in partisinin grup toplantısındaki “İYİ Parti papatya falı açar gibi, 'bir adayım yok', 'bir adayım var’ diyerek siyaset yapmaz. Şartlar gerektirirse, yola tek başına çıkan İYİ Parti, teşekkür eder ve tek başına yürümeyi de bilir” sözleri soru işareti yaratmıştı. Ancak parti kaynakları aksini söylüyor.

ANKARA YERİNE BURSA VE SAMSUN

İYİ Parti kaynakları Ankara ısrarı olmadığını dile getirirken, Bursa ve Samsun'da İYİ Parti adayının desteklenebileceğini dile getiriyor.

Akşener, Ankara Büyükşehir Belediye başkan adaylığı ile ilgili soruya "Ankara'yı illa 'İYİ Parti alsın' diye bir tavrımız yok bizim" yanıtını verdi.

CHP VE İYİ PARTİ'DEN KRİTİK İLLER

CHP'nin Denizli, Manisa, Kocaeli, Trabzon ve Kayseri'de İYİ Parti adayını desteklemesi bekleniyor. CHP ise Antalya ve Adana'da İYİ Parti'den destek istiyor. Bu iki kritik il liderler zirvesine kalacak gibi gözüküyor. Mersin ve Balıkesir'de de yarış olması bekleniyor.
 

Anahtar Kelimeler:
ChpSeçim 2019İyi Parti
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.