CHP'li vekilden şok iddia..."Erken seçim olursa İyi Parti seçime katılamaz"

 MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından bugün gündeme gelen erken seçim tartışmalarına CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel İyi Parti'nin seçime katılması hakkında şok bir iddia söyledi.

17 Nisan 2018 Salı 16:03
CHP'li vekilden şok iddia..."Erken seçim olursa İyi Parti seçime katılamaz"






CHP'li vekilden şok iddia..."Erken seçim olursa İyi Parti seçime katılamaz"

   MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından bugün gündeme gelen erken seçim tartışmalarına CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel İyi Parti'nin seçime katılması hakkında şok bir iddia söyledi.Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Özgür Özel, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin 'erken seçim çağrısı'nı değerlendirdi.

    Özel, 26 Ağustos'ta seçimin gerçekleşmesi durumunda İYİ Parti'nin seçime giremeyeceğini ifade etti.Seçim kanunu hatırlatan Özel, "Bir partinin seçime katılabilmesi için 41 ilde örgütlenmesi lazım. Büyük kurultayının üzerinden en az 6 ay geçmesi lazım" dedi.

   Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Özgür Özel, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin 'erken seçim çağrısı'nı Habertürk TV'ye değerlendirdi. CHP olarak seçime hazır olduklarını belirten Özel, "CHP olarak ilk kararımızın arkasındayız. Devlet Bahçeli'yi buna ne zorladı, bunu bulmak lazım." dedi.

    26 Ağustos'ta seçimin gerçekleşmesi durumunda İYİ Parti'nin seçime giremeyeceğini öne süren Özel, "Seçim kanunu diyor ki, bir partinin seçime girebilmesi için en az 41 ilde örgütlenmiş olması lazım. Daha sonra büyük kurultayını yapmış olması lazım. Ve büyük kurultayından en az 6 ay geçmiş olması lazım. İYİ Parti, 6 ayı 1 Eylül'de dolduruyor. Seçimler 26 Ağustos'ta gerçekleşirse İYİ Parti seçime katılamaz. Devlet Bahçeli 'Biz İYİ Parti olmadan seçime girmek istiyoruz' diyor." ifadelerini kullandı.

   Öte yandan İYİ Parti Genel Sekreteri Aytun Çıray, Aydınlık.com.tr'ye yaptığı açıklamada partilerinin seçime girmesinin önünde bir engel olmadığını söyledi. Aytun Çıray, “İyi Parti kesinlikle seçimlere katılabiliyor. Hiçbir hukuki sıkıntı yok. Geçmişte buna benzer uygulamarda açıkça ortadır” ifadelerini kullandı.Çıray aynı zamanda Bahçeli'nin açıklamasını, danışıklı dövüş olarak tanımlayarak şu ifadeleri kullandı: Sayın Bahçeli'nin açıklamasını Erdoğan'dan habersiz yaptığını düşünmüyorum. Türkiye için erken seçim kararının hayırlı olduğu kanatindeyim. Türkiye daha zor günler yaşamadan ekonomik, sosyal ve siyasal açıdan rahata kavuşacaktır. Seçimler ülkeye şimdiden hayırlı olsun.”

Son Güncelleme: 17.04.2018 17:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.