CHP Sözcüsü Tezcan'dan 'kurultay' açıklaması

CHP Sözcüsü Tezcan, "Genel merkezimizin ve Sayın Genel Başkanımızın gündeminde bir olağanüstü kurultay çağrısı yoktur." dedi.

05 Temmuz 2018 Perşembe 15:24
CHP Sözcüsü Tezcan'dan 'kurultay' açıklaması






ANKARA (AA) - CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, MYK'ya ilişkin düzenlediği basın toplantısında, gazetecilerin olağanüstü kurultay taleplerine ilişkin sorularını yanıtladı.

Tezcan, "Genel merkezimizin gündeminde olağanüstü kurultay yoktur. Evet MYK'mızda da görüşüldü, değerlendirildi. Sayın Genel Başkanımızın bir olağanüstü kurultay çağrısı gündeminde yoktur. MYK'mızın gündeminde de bir olağanüstü kurultay yoktur." ifadesini kullandı.

Seçim sonuçları çerçevesinde, sonuçların tümünün değerlendirilebileceğini vurgulayan Tezcan, ancak bu noktada kurultayı gerektirecek bir tablonun söz konusu olmadığını bildirdi.

Tezcan, şunları kaydetti:

"Seçim sonuçlarını ayırarak, sandıklardan birinin sonucunu farklı, diğerinin sonucunu farklı yorumlamak doğru bir yöntem değildir. Ortada bütün sandıkları birlikte ele alıp, tümü partinin ve partinin adaylarının ortak emeğinin, çabasının ürünüdür. Bu süreçte genel başkanımız, cumhurbaşkanı adayımız, milletvekillerimiz ve örgütlerimiz ortak hedefe doğru yönelmiştir ve bu noktada seçim sonuçları daha sağlıklı bir süreçte değerlendirilecektir. Kurultay tartışmaları, seçim sonuçlarının sağlıklı değerlendirilmesinin önündeki en önemli engellerden birisidir. Çünkü objektif değerlendirme, partinin iç iktidar yarışından arınarak sağlıklı bir bakış açısı ile yapılabilir. Şu anda partinin bir iç iktidar yarışında olmasının, gelecek planlaması ve hedeflemesi açısından faydası olmadığını düşünüyoruz. Bu noktada 9 ay sonra yerel seçimler var, kurultay zamanında yapılacaktır. Genel merkezin konuya yaklaşımı budur. Gündemimizde kurultay yoktur, yerel seçimlere hazırlanacağız."

Tezcan, "CHP olarak biz yerel seçimlerin zamanında yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Bu konudaki tutumuz nettir." ifadesini kullandı.

Muhabir: Barış Gündoğan, Mehmet Tosun

Anahtar Kelimeler:
Politika
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.