Chp'li Atıcı, Çağalayan'in Danışmanının İfadesini Meclise Taşıdı

Ali Ekber ŞEN/MERSİN, () - CHP Mersin Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, TBMM 17 Aralık Soruşturma Komisyonu'na gelen belgelere göre Ekonomi eski Bakanı Zafer Çağlayan'ın danışmanının, Mersin 17'nci Akdeniz Oyunları'nın açılış haftasında...

26 Kasım 2014 Çarşamba 17:08
Chp'li Atıcı, Çağalayan'in Danışmanının İfadesini Meclise Taşıdı






Ali Ekber ŞEN/MERSİN, () - CHP Mersin Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, TBMM 17 Aralık Soruşturma Komisyonu'na gelen belgelere göre Ekonomi eski Bakanı Zafer Çağlayan'ın danışmanının, Mersin 17'nci Akdeniz Oyunları'nın açılış haftasında Ak Parti'nin düzenlediği toplantı ve reklamlar için Rıza Sarraf'tan parasal yardım alındığı sözlerini TBMM gündemine taşıdı. Atıcı, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, "Mersin Akdeniz Oyunlarının açılışı haftasında yapılan ilan ve reklamlar için Rıza Sarraf'tan 350 bin lira bağış veya yardım alınmış mıdır?" dedi.
Milletvekili Aytuğ Atıcı, Mersin 17'nci Akdeniz Oyunları'nın açılışından 3 gün sonra Ak Parti Mersin il ve ilçe yöneticileri, milletvekilleri ile dönemin Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın kahvaltılı basın toplantısı yaptığını hatırlattı. Oyunların açılışı ve partinin toplantısı hakkında yapılan tanıtım, duyuru, ilan ve filmlerde ağırlıklı olarak Akdeniz Oyunları kapsamında kente yapılan spor tesislerinin kullanıldığını belirten Atıcı, "Bir gazetede çıkan haberde TBMM Soruşturma Komisyonu'na ulaşan belgelere göre gazete basımı, ilan ve tanıtım filmleri gibi masrafların Rıza Sarraf isimli bir şahıs tarafından 350 bin TL bağış ile karşılandığı, parayı elden teslim alan kişi tarafından ifade edilmektedir" dedi.
İsmini açıklamadığı bu kişinin ifadesini soru önergesiyle Meclis'e taşıyan Aytuğ Atıcı, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na şu soruları yöneltti:

"Mersin Akdeniz Oyunları'nın açılışı haftasında yapılan ilan ve reklamlar için Rıza Sarraf'tan 350 bin TL bağış veya yardım alınmış mıdır? Mersin 17'nci Akdeniz Oyunları'nın açılışının yapıldığı hafta, devrin başbakanı ve tesislerin resimlerinin yer aldığı gazete ilanları, tanıtım filmleri, broşür ve diğer tüm tanıtım işlemlerinin maliyeti kaç liradır? Hangi bütçeden karşılanmıştır? Bu bütçeye Rıza Sarraf katkıda bulunmuş mudur?"
Milletvekili Atıcı, aynı dönemde 4 sayfalık tesislerin tanıtım gazetesinin, yüksek tirajlı gazetelerin pazar günkü nüshalarıyla dağıtılmasını da gündeme getirdiği önergesinde, "Bu doğru ise bedeli nereden karşılanmıştır? Rıza Sarraf bu işler için katkı yapmış mıdır?" diye sordu.
Rıza Sarraf'a 'SMS yoluyla bütçe rakamını ilettim' diyerek ifade veren kişinin telefon kayıtlarının araştırılıp araştırılmadığını da soran Atıcı, önergesinde şunları da sordu:
"Araştırıldı ise sonuç nedir? Araştırılmadı ise neden araştırılmamıştır? Bir işadamından alındığı iddia edilen 350 bin TL sadece partinin tanıtım faaliyetleri için harcandı ise, harcamaların işadamı tarafından karşılanması 2820 sayılı Siyasi Partiler Yasası'nda düzenlenen 'bağışlar' kısmına uygun olup olmadığı araştırılmış mıdır?"

FOTOĞRAFLI

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.