CHP'Lİ BERBEROĞLU: HDP, AKP İLE OLAN PAZARLIĞINI AÇIKLASIN

CHP Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, "CHP, yüzünü sola dönerse diyaloga hazırız" sözünü değerlendirerek, "HDP önce AKP ile yaptığı pazarlığı kamuoyuna açıklasın"...

22 Aralık 2014 Pazartesi 12:39
CHP'Lİ BERBEROĞLU: HDP, AKP İLE OLAN PAZARLIĞINI AÇIKLASIN






CHP Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, "CHP, yüzünü sola dönerse diyaloga hazırız" sözünü değerlendirerek, "HDP önce AKP ile yaptığı pazarlığı kamuoyuna açıklasın" dedi.
CHP Genel Başkan yardımcıları Enis Berberoğlu, Veli Ağbaba ve CHP Parti Meclis üyesi avukat Şenal Saruhan ile birlikte dün Bingöl’ün Kıği ve Yayladere ilçelerine giderek, burada bir dizi görüşmelerde bulundu. CHP heyeti, CHP'li İstanbul Kadıköy Belediyesi'nin 'kardeş belediye' ilan ettiği Kıği ve Yayladere belediye başkanlarını da ziyaret ederek sorunlarını dinledi.
CHP Bingöl İl Başkanı Mustafa Kurban’ın eşlik ettiği CHP heyeti, önce Yayladere İlçesi'ni ziyaret etti. Burada Belediye Başkanı Sabri Akyürek tarafından karşılanan CHP heyeti, esnafı ziyaret ederek sorunlarını dinledi. Başkan Akyürek’ten brifing alan CHP heyeti, belediyeye iki adet kamyon hibe etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Yayladere Belediye Başkanı Sabri Akyürek, "Bu kış günü Kadıköy Belediyesi’nin Yayladere Belediyesi ile kardeş olmasından dolayı bölgemize bu kış günü yaptıkları ziyaretten dolayı kendilerine teşekkür ediyorum" dedi.
İlçe merkezinde Halkların Demokratik Partisi’ni (HDP) ziyaret eden CHP heyeti, kahvede vatandaşlarla biraraya geldi. Burada bir süre buradakilerle sohbet ederek ilçe sorunlarını dinleyen heyet, öğle yemeğini de vatandaşlarla yedi.
ÇOCUKLARI FENERBAHÇE MAÇINA GÖTÜRME SÖZÜ
İlçe merkezinde Belediye Başkanı Akyürek ile birlikte gezerken bir grup çocuk gören CHP'li Ağbaba, çocukları yanına çağırarak bir süre sohbet etti. Ağbaba, çocuklara sömestr tatilinde Fenerbahçe maçına götüreceğine dair söz verdi.
KİĞI'DA DAVUL ZURNALI KARŞILAMA
Yayladere'de temaslarını tamamlayan CHP heyeti daha sonra Kıği İlçesi'ne geçti. İlçe girişinde davullu zurnalı karşılanan CHP heyeti, ilk olarak Belediye Başkanı Yılmaz Gündüz’ü makamında ziyaret etti. Gündüz’den çalışmalar hakkında bilgi alan heyet, daha sonra Öğretmenevi'ne geçti.
'KÜÇÜK BELEDİYELERE İMKAN VERİLMİYOR'
Kardeş belediyecilik projesi kapsamında İstanbul Kadıköy Belediyesi ile Bingöl’ün Yayladere ve Kiğı belediyelerinin kardeş olduğunu ifade eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Küçük ve yoksul belediyelerimize maalesef hükümetten dolayı, imkan sağlayamayan belediyelerimize büyük belediyelerimizle onlara hizmet üretmesini sağlayacağız. Cumhuriyet Halk Partisi’nin lügatinde mazeret yok" dedi.
'BİZİM KALBİMİZ YER YERDE ATIYOR'
CHP Parti Meclis üyesi Şenal Saruhan da, buluşmaların son derece önemli olduğu kaydederek, "Çünkü adeta partimizin Doğu ve Güneydoğu ile bir sıcaklığı, bir bağı yokmuş gibi bir izlenim yaratılmaya çalışılıyor. Oysa bizim kalbimiz her yerde atıyor. Biz tam bir kardeşlik anlayışıyla, tam bir birlik anlayışıyla, eşit yurttaşlık anlayışıyla, bütün halkımızla birlikte olmak istiyoruz. Çünkü biz onların bir parçasıyız. Ayrı ve gayrımız söz konusu değildir" diye konuştu.
BERBEROĞLU: HDP, AKP İLE OLAN PAZARLIĞINI AÇIKLASIN
Bir gazetecinin, HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın CHP’nin kurultayından önce yaptığı bir açıklamada, "CHP, yüzünü sola dönerse diyaloga hazırız" sözlerini hatırlatması üzerine CHP Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu, bunun kurultayda ele alınmadığını, konuşulmadığını söyledi.
Bu konuda herhangi resmi bir başvurunun da olmadığını ifade eden Berberoğlu, şöyle devam etti:
"Fakat yine matbuatı takip ettiğimde, aynı HDP’nin tek başına seçime girme kararını vermek üzere olduğunu ve bu konuda ciddi adımlar atıldığını görüyorum. Baraj meselesi olan bir partinin kararını, başka bir siyasetçinin kararını tartışmak haddim değildir. Ama acaba 'İmralı’yla, HDP ve AKP arasında yürüyen, başka bir yan yolda yürüyen görüşmenin bir parçası mı?' diye de düşünmeden edemiyorum. Eğer bölge halkının iradesini, takdirini mecliste bu şekilde bir ipoteğe alıp da AKP’ye emanet etme gibi bir fikri varsa, bu fikrin çok yakışık kaldığını düşünmüyorum açıkçası. CHP’ye gelirken bu meşruiyeti unutmaması gerektiğini hatırlatırım. Onun bir parçası olarak seçim işbirliğine geldiği zaman da önce AKP ile yaptığı pazarlığı, yani bir parti olarak veya bağımsız olarak girme konusundaki pazarlığını da daha açık, seçik kamuoyu önünde, belli etmesini ve tartışmasını temenni ederim."
Kıği İlçesi'nde de esnafı ziyaret eden ve geceyi geçiren CHP heyeti, bugün sabah Erzurum'a geçti.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.