Chp'li Böke: Enflasyonun Sorumlusu Gıda Ve Enerji Fiyatları Değil Akp'nin Kötü Politikalar

  ANKARA () - CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, Ekim ayı enflasyon verilerini değerlendirerek, "Yorgun ve yılgın iktidar artık sadece sorun tespiti yapabiliyor. Sorunlara çözüm üretmek yerine, kendisi dışında sorumlular...

05 Kasım 2014 Çarşamba 17:52
Chp'li Böke: Enflasyonun Sorumlusu Gıda Ve Enerji Fiyatları Değil Akp'nin Kötü Politikalar






 



ANKARA () - CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, Ekim ayı enflasyon verilerini değerlendirerek, "Yorgun ve yılgın iktidar artık sadece sorun tespiti yapabiliyor. Sorunlara çözüm üretmek yerine, kendisi dışında sorumlular bulmaya çalışıyor. Enflasyonda da aynı durum geçerlidir. Mevcut hükümetle enflasyonla mücadele edilemeyeceği açıkça görülmektedir" dedi.

"ÇİFT HANELİ ENFLASYONUN SORUMLUSU GIDA FİYATLARI DEĞİL, AKP'NİN KÖTÜ POLİTİKA TERCİHLERİDİR"



"Çift haneli enflasyonun sorumlusu gıda fiyatları değil, AKP'nin kötü politika tercihleridir" diyen Böke, memura, emekliye ve asgari ücretliye yapılan zamlar ile çift haneli enflasyon arasında uçurum oluşturduğunu söyleyerek, enflasyonun bir yoksulluk vergisi olmaya devam ettiğini de dile getirdi. Böke şu ifadeleri kullandı: "Hükümetin enflasyonun azaltılması için gerekli yapısal reform iradesinin kalmadığını, yorgun ve yılgın bir iktidarın ancak sorun tespitinde bulunabileceğini, sorunlara çözüm üretmek yerine, kendisi dışında sorumlular bulmaya çalışacak. Enflasyon için de durum farksız."

"ENFLASYON VERGİSİ EN ÇOK YOKSULU VURMAKTADIR"



enflasyon vergisi en çok yoksulu vurmaktadır" diyerek eleştirilerine devam eden Böke, "Sosyal adaletsizliği arttırıcı enflasyon vergisi en çok yoksulu vurmaktadır. Enflasyon bir yoksulluk vergisi olmaya devam etmektedir. Memura, emekliye ve asgari ücretliye yapılan zamlar ile çift haneli enflasyon arasında bir uçurum oluşmuştur. Yoksul enflasyonu daha çok zorunlu tüketime (gıda, konut, enerji), duyarlı olduğu için bu ürün ve hizmetlerde gerçekleşen enflasyon, yoksul kesimin alım gücünü daha çok etkilemektedir. Konut, elektrik, gaz, su ve diğer yakıtların enflasyonu, 2013 Ekim ayına göre yüzde 7,9, gıda enflasyonu ise yüzde 12,7 olarak gerçekleşmiştir. Bahsi geçen enflasyon gruplarındaki artış, sosyal adaletsizliğin, enflasyon farkları ile daha da artacağını göstermektedir" ifadelerini kullandı.







"SUÇ GIDA VE ENERJİ FİYATLARINDAKİ ARTIŞTA DEĞİL ENERJİ ÜZERİNDEKİ AĞIR VERGİLERDEDİR"



Böke, "Eminiz ki, önümüzdeki günlerde bu seneki yüksek enflasyonun nedeni "elektrik ve doğalgaz zamları ve gıda fiyatlarındaki artış" olarak gösterilecek. Ancak, enerji ve gıda fiyat artışlarının sorumlusu, hükümetin bu alanlardaki yanlış politikalarıdır" dedi.

 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.