CHP'Lİ GENÇLERDEN MASKELİ EYLEM

CHP Gençlik Kolları Genel Merkezi'nin, 17- 25 Aralık tarihlerini 'Yolsuzluk Haftası' ilan etmesinin ardından, İzmir'in Balçova İlçesi'nde de gençler gözlerine maske takıp, ellerinde pankart ve kutularla yürüyüş yaptı. Hükümetten...

22 Aralık 2014 Pazartesi 16:07
CHP'Lİ GENÇLERDEN MASKELİ EYLEM






CHP Gençlik Kolları Genel Merkezi'nin, 17- 25 Aralık tarihlerini 'Yolsuzluk Haftası' ilan etmesinin ardından, İzmir'in Balçova İlçesi'nde de gençler gözlerine maske takıp, ellerinde pankart ve kutularla yürüyüş yaptı.
Hükümetten 4 bakan ve hükümete yakın kişilerin karıştığı iddia edilen yolsuzluklarla ilgili meclisteki komisyon çalışmalarını sürdürürken CHP Gençlik Kolları 17- 25 Aralık tarihlerini Yolsuzluk Haftası olarak ilan edip, eylemler yapmaya başladı. Eylemlere dün akşam CHP Balçova Gençlik Kolları da destek verdi. Bazıları yüzlerine maske takan gençler, hazırladıkları pankart ve dövizlerle Sakarya ve Ata Caddesi'nde yürüyüş yaptı. Sloganlar atarak vatandaşları uyaran Balçovalı Gençler Duru Park önünde bir basın açıklaması yaptı.
CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız, İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Sinan Sarıküse, Balçova İlçe Başkanı Aygül Eryılmaz ve çok sayıda partilinin katıldığı basın açıklamasında kalabalığa hitap eden Balçova Gençlik Kolları Başkanı Korcan Uçman, "Cumhuriyet tarihimizde ortaya çıkartılan en büyük soygunun yıldönümü. Daha ilk günden itibaren AKP iktidarı, kamu kaynaklarının kimlere ve nasıl talan ettirildiğinin tüm çıplaklığı ile ortaya çıktığı operasyonların üzerini kapatmak için elinden geleni yaptı. Yolsuzlukların üzerinin örtülmesi için devlet kurumları, kadroları ve yasalar adeta hallaç pamuğuna çevrildi. AKP halklarımıza, emekçilere, barış ve demokrasi mücadelesi verenlere karşı işlediği suçların hesabını verecektir" diye konuştu.
Basın açıklamasının ardından tekrar CHP Balçova ilçe binasına yürüyen gençler hazırladıkları pankartı ilçe binasına astı. Polisin müdahalesiyle, asılan afiş ve pankartlar indirildi. Ancak pankartın el konulmasından birkaç saat sonra Balçova Gençlik Kolları hazırladıkları 'Halk sizi böyle de tanıyor, Biz hırsıza hırsız deriz' pankartını asarak eylemlerine devam etti.
Polis ilçe binasında düzenlediği tutanakla birlikte mahkeme kararı ile pankartı kaldırdı. Ancak ilçe gençlik kolları başkanı Korcan Uçman hemen ardından bir pankart daha asarak "Biz bitti demeden hiçbir şey bitmez, kararlı direnişimiz sürecektir, bizim davamız, ayakkabı kutularından, para sayma makinelerinden, yani onların anlayamacakları kadar kutsaldır" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.