CHP'li Hamzaçebi: Molotof, terörle ilgili düzenlemeleri destekliyoruz

Gürkay GÜNDOĞAN/ZONGULDAK, () - CHP Grup Başkanvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, "Molotofla ilgili, terörle ilgili, devletimizin daha güçlü olmasıyla ilgili bütün düzenlemelere CHP destek vermeye hazır. Getirsinler bunları hemen yasalaştıralım"...

27 Şubat 2015 Cuma 18:20
CHP'li Hamzaçebi: Molotof, terörle ilgili düzenlemeleri destekliyoruz






Gürkay GÜNDOĞAN/ZONGULDAK, () - CHP Grup Başkanvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, "Molotofla ilgili, terörle ilgili, devletimizin daha güçlü olmasıyla ilgili bütün düzenlemelere CHP destek vermeye hazır. Getirsinler bunları hemen yasalaştıralım" dedi.
CHP Grup Başkanvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, partisinin Zonguldak İl Başkanlığı ziyaretinde basın toplantısı yaptı. Açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Ertuğrul Koltuk, CHP Grup Başkanvekili Mehmet Akif Hamzaçebi'nin adını unuttu. "Çok değerli başkanvekilim" diye söze başlayan Koltuk, "Ağabeyimizi, Zonguldak'ın değerli ismini unuttum şimdi" demesi üzerine Hamzaçebi, partililerle birlikte ismini hatırlattı. Hamzaçebi, TBMM'de görüşmeleri süren İç Güvenlik Yasası'nı eleştirdi. Yasa ile polise geniş yetkiler verildiğine işaret eden Hamzaçebi, şöyle konuştu:
"Polise gözaltı yetkisi veren, polise kişinin üstünde, evinde, arabasında sınırsız arama hakkı veren, mahkeme kararıyla değil, emniyet ve istihbarat daire başkanın emriyle gözaltı süresini uzatan, aramalara ilişkin davaların hangi mahkemelerde görüleceğini belirleyen düzenlemelerden vazgeçin. İhtiyacınız olan molotofla ilgili, terörle ilgili düzenlemeleri süratle yasalaştıralım. Molotofla ilgili, terörle ilgili, devletimizin daha güçlü olmasıyla ilgili bütün düzenlemelere CHP destek vermeye hazır. Getirsinler bunları hemen yasalaştıralım."
"Benim çoğunluğum var. Her istediğimi yaparım" demenin demokratik olmadığını belirten Hamzaçebi, "Adalet içinde olacaksınız. İktidar yerleri adalet dağıtma yerleridir. Nema dağıtma yerleri değildir. Bugün Türkiye'de iktidarı adalet dağıtmanın değil nema dağıtmanın bir aracı olarak gören bir anlayış var. Bu anlayış değişmemiştir. Halen sistem bu şekilde işlemektedir" dedi.

Süleyman Şah Türbesi'nin taşınmasına ilişkin eleştirilerini de sürdüren Hamzaçebi, "Süleyman Şah Türbesi'ndeki toprak kaybı vatan parçasının kaybıdır. Türkiye'nin vatan toprağı Süleyman Şah Türbesi'nde kaybedilmiştir. Bu çok basit sıradan bir olay değil. Esad yıkılacaktı, türbe yıkıldı" diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Merkez Bankası'na yönelik eleştirilerini düzenli ve sistemli bir şekilde 12 Aralık'tan bu yana devam ettirdiğini vurgulayan Hamzaçebi, "Ne zaman faiz indirimi baskısını uygularsa Erdoğan, dolar yükseliyor. 12 Aralık’tan bu yana dolar Türk parası karşısında yüzde 10 değer kazanmıştır. Yani Ayşe teyzenin bankadaki 10 bin lirası 12 Aralık’tan itibaren 1000 lira azalmıştır" dedi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.