CHP’li İnce: Başarısızsam Genel Merkez bunu değerlendirecektir

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, () - CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, diğer aday adaylarının merkez yoklamasına tepki gösterip, ön seçim talebiyle ortak deklarasyona imza atarak açıklamada bulunmasının ardından yazılı açıklama...

04 Mart 2015 Çarşamba 13:52
CHP’li İnce: Başarısızsam Genel Merkez bunu değerlendirecektir






Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, () - CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, diğer aday adaylarının merkez yoklamasına tepki gösterip, ön seçim talebiyle ortak deklarasyona imza atarak açıklamada bulunmasının ardından yazılı açıklama yaptı. İnce, "Eğer ben başarısızsam, CHP Genel Merkezi bunu değerlendirecektir ve sizlerden birini aday yapacaktır" dedi.
CHP Yalova Milletvekili 7 aday adayının merkez yoklamasına tepki göstermesi üzerine Muharrem İnce, görüşlerini yazılı açıklama ile duyurdu. Aday adaylarının basın toplantısına ve sosyal medyada yapılan açıklamalara karşın sustuğunu belirten İnce,  "Suskunluğumun nedeni bu arkadaşlarımızın yaptıkları yorumları, söyledikleri sözleri kabullendiğimden değil, önemli bir seçim öncesinde partime zarar gelmesini istemediğimdendir" dedi.
AK Parti’li bir aday adayının CHP üyesi olan bir yakını aracılığıyla CHP Yalova örgütünü karıştırmaya çalıştığını iddia eden İnce, "Partimizde aday adayları üretip, partimizi zor durumda bırakacak açıklamalar yaptırarak seçim yenilgilerinin ve CHP Yalova örgütü karşısındaki başarısızlıklarının intikamını almaya çalışıyorlar. Aynı arkadaş grubu birbirlerinin mesajlarını paylaşarak bir aday adayına ve CHP’yi karıştırmaya çalışanlara hizmet ediyorlar" diye konuştu.
Yazılı açıklamasında CHP örgütüne de seslenen İnce, şehirlerinin en başarılı illerden biri olduğunu ve oyuna gelmemelerini istedi. Yalova için merkez yoklaması kararını kendisinin almadığını söyleyen İnce, "Bu kararı ben istemedim, bu kararı ben almadım, ben ön seçim istedim ancak Sayın Genel Başkanımız benim ön seçime girmemin yanlış algılanacağını söyledi. 'Sayın Deniz Baykal kabul etmedi sen neden kabul ettin?' diyorlar. Sayın Deniz Baykal, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun da benim de Genel Başkanımızdır. Ben Deniz Baykal ile aynı konumda değilim. Genel Başkanımızın ve Parti Meclisimizin kararına uydum" dedi.
'MEMLEKETİN DÖRT BİR KÖŞESİNDE ÖN SEÇİME HAZIRIM'

Aday adaylarının kendisine değil Genel Başkanın ve Parti Meclisi’nin kararına karşı çıktığını söyleyen İnce, "Benim önseçimden kaçtığımı söyleyenlere sesleniyorum, sadece Yalova’da değil, Bursa’da, İstanbul’da, İzmir’de, Kırklareli’nde, Adana’da, Muğla’da, memleketin dört bir köşesinde önseçime hazırım. Benim örgütümüzden zorla imza aldığımı söylüyorlar. Ben kimseden zorla imza almadım. Birlikte başarmış bir örgütün içinde zorla imza alınmaz, gönülden, isteyerek verilir. Ayrıca arkadaşlarımızın topladığı o imzaları da Genel Merkeze vermedim. Yalana sarılmayın, yalanı doğru gibi anlatmayın, sakin olun, siyaset uzun vadeli bir iştir. AKP de yalanlardan medet umdu, Kabataş yalancılarına, 'Camide içki içtiler', 'Paraları ayakkabı kutularına polis koydu' yalancılarına benzemeyin. Lütfen CHP’li olun" dedi.
'ÖRGÜTÜMÜZ SİZİ ASLA UNUTMAZ'
İnce, diğer adaylarına da seslenerek, şöyle devam etti:
"Eğer ben sizin dediğiniz kadar başarısızsam, CHP Genel Merkezi bunu değerlendirecektir ve sizlerden birini aday yapacaktır. Sizlerden birisi aday olursa, bana ihtiyacınız olmayacak mı? Mahallelere, köylere gittiğinizde Yalova’yı Türkiye’ye tanıtan, Yalova’nın eğilmeyen başı, susmayan dili, bükülmeyen bileği olan Milletvekili nerede diye sormayacaklar mı? Siz bu soruya ne cevap vereceksiniz? Bugün partinin milletvekiline hakaret ederseniz, kamuoyunda tartışırsanız, örgütümüz sizi asla unutmaz, ömür boyu şansınız olmaz. Bu arkadaşlarımızı sabırlı ve partili olmaya, Türkiye’nin bu zor günlerinde başka partilerin aday adaylarının intikam silahı olmamaya, partimizin başarılı olması için çalışmaya davet ediyorum. CHP’yi destekleyen ve Türkiye’nin kurtuluşu olarak gören, beni seven bütün dostlarıma sesleniyorum: sosyal medya mesajlarına, yerel medyada yaptıkları yorumlara cevap vermeyin, oyuna gelmeyin, benim de bu açıklamam bu konudaki son açıklamamdır. 7 Nisan’a kadar bu tahrikler sürecektir, 7 Nisan sonrasında ise AKP’nin bilindik ve işe yaramaz taktiklerine şimdiden hazırlıklı olun. 8 Haziran sabahı Yalova Meydanı’nda yapacağım konuşmayı bekleyin."

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.