CHP'li Nur Serter: Çipras dinamik, çok yakışıklı bir çocuk (2)

1521 GAZETECİ TOPLU İŞTEN ÇIKARILDI CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter, Çağdaş Gazeteciler Derneği Zonguldak Şubesi’nin Maden Mühendisleri Odası’nda düzenlediği ‘Basında kırılma’ konulu söyleşide CHP’li...

31 Ocak 2015 Cumartesi 19:13
CHP'li Nur Serter: Çipras dinamik, çok yakışıklı bir çocuk (2)






1521 GAZETECİ TOPLU İŞTEN ÇIKARILDI
CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter, Çağdaş Gazeteciler Derneği Zonguldak Şubesi’nin Maden Mühendisleri Odası’nda düzenlediği ‘Basında kırılma’ konulu söyleşide CHP’li 4 milletvekilinin medya için hazırladığı komisyon raporunu açıkladı. Serter, elde edilen bilgilere göre; iki yıl içerisinde 1521 gazetecinin toplu olarak işten çıkarıldığını söyledi. Serter, şöyle devam etti: "İstifa eden ve zorunlu işten atılan gazeteci sayısı 306, tutuklanan 60-65. Halen tutuklu bulunan gazeteci sayısı 25. Toplu işten çıkarılan gazetecilerin içerisinde işten atılmayan, ama istifaya zorlanan tehdit ve hakarete maruz kalan pek çok sayıda gazeteci var. Bu işten atılanlara baktığımızda belli medya gruplarında toplu olarak bu işten çıkarmaların da olduğunu görüyoruz. Dönemin Başbakanı şimdiki Cumhurbaşkanı'nın bir sözüyle, bir uyarısıyla, tehdidiyle, medya patronlarına yönelik tehdidiyle bütün bunlar aşamalı olarak gerçekleşti."


FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.