Chp'li Öğüt: Kılıçdaroğlu Peygamber Soyundan

Kerim BURUCU/ERZURUM, () - CHP Ardahan Milletvikili Ensar Öğüt, Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun Hazreti Muhammet'in soyundan geldiği görüşünü savundu. Öğüt, "Kemal Kılıçdaroğlu'nun şeceresini açıklıyorum. Kemal Kılıçdaroğlu...

21 Kasım 2014 Cuma 17:28
Chp'li Öğüt: Kılıçdaroğlu Peygamber Soyundan






Kerim BURUCU/ERZURUM, () - CHP Ardahan Milletvikili Ensar Öğüt, Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun Hazreti Muhammet'in soyundan geldiği görüşünü savundu. Öğüt, "Kemal Kılıçdaroğlu'nun şeceresini açıklıyorum. Kemal Kılıçdaroğlu Kureyşan aşiretinin ocağının insanıdır" dedi.
CHP’nin Doğu Anadolu Bölge Toplantısı’na katılmak üzere Erzurum’a gelen Ensar Öğüt, partisinin il binasında milletvekilleri ve parti yöneticileriyle birlikte basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Son dönemlerde Kemal Kılıçdaroğlu'nun üzerinden partiyi yıpratmaya yönelik yorumlar yapıldığını kaydeden Ensar Öğüt, Dersim olaylarıyla ilgili 'Dersimli Kemal' yorumları yapıldığını, böylece de hem partinin hem Kılıçdaroğlu'nun yıpratılmasının amaçlandığını ileri sürdü.
Ensar Öğüt, "Kemal Kılıçdaroğlu'nun şeceresini açıklıyorum" diyerek CHP Genel Başkanı'nın, Hz. Muhammed'in soyundan geldiğini söyledi. Öğüt, şöyle dedi:
"Kılıçdaroğlu, Kureyşan aşiretindendir. Kureyşan aşiretinin ocağının insanıdır. Emeviler ve Abbasiler dönemindeki savaşlardan Peygamber Efendimizin soyu kırılmasın diye gençler Horasan'a geldi. Horasan Türkmenistan, Afganistan İran'ın Horasanıdır. O Horasan'dan daha sonra Genel Başkanımızın sülalesi Konya'nın Akşehir İlçesi'ne geldi. Akşehir İlçesi'nde şu anda Seyit Mahmut Hayrani, Kılıçdaroğlu'nun dedesidir. Akşehir'de türbesi vardır, Mevlana'nın talebesidir. Hazreti Mevlana'nın yanında yetişmiştir ve Seyit sülalesinden geldiği için o sülale genişlemiştir. Daha sonra Genel Başkanımızın sülalesinden gelen kişiler birisi de Hızır beydir. Hızır bey kimdir? Hızır bey İstanbul'a ilk kadı olan insandır. Daha sonra Hızır bey Fatih Sultan Mehmet'in sadrazamlığını yapmıştır. Genel Başkan'ın şeceresi bu. Genel Başkan, Kureyşan aşiretinden dini bütün ve İslamiyeti çok iyi benimsemiş Seyit soyundan geliyor. Genel Başkanımızın bu yanını bilmiyorlar. Seyit sülalesinden geldiği için de Genel Başkanımız dini bütündür, ibadetini evinde Allah'a karşı yapar. Kendisi daha önce Umre'ye gitmiştir. Hacca gitmem için beni teşvik edenlerden birisidir. Peygamber Efendimizin soyundan gelen yani ehlibeyt soyundan gelen insanın artık muteber bir insan olduğunu herkesin bilmesini istiyorum. Genel başkanımız mütevazilik gösteriyor, söylemiyor ama ben söylüyorum. Böyle köklü soylu bir aileden gelen Genel Başkan'a laf atanları kınıyorum ve bunu kabul etmiyorum. Bunu Türk halkının bilmesini istiyorum. Bundan sonra Genel Başkanımıza daha çok saygı duyulmasını ve güvenilmesini istiyorum."

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.