Chp'li Özel: Mehterli İstiklal Marşı Montajına İlişkin İdari Soruşturma Başlatılmış Mıdır?

ANKARA, () - CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, yeni Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın tanıtım filmi ile ilgili Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yanıtlanması istemi ile TBMM Başkanlığı'na soru önergesi sundu. Yeni Cumhurbaşkanlığı...

31 Ekim 2014 Cuma 19:49
Chp'li Özel: Mehterli İstiklal Marşı Montajına İlişkin İdari Soruşturma Başlatılmış Mıdır?






ANKARA, () - CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, yeni Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın tanıtım filmi ile ilgili Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yanıtlanması istemi ile TBMM Başkanlığı'na soru önergesi sundu.
Yeni Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın tanıtım filminde kullanılan İstiklal Marşı'nın farklı bir beste ile sosyal medyada yer aldığını savunan Özel, önergesinde 'Atatürk Orman Çiftliği arazisinde yapılan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oturacağı tartışmalı 'Ak Saray' için tanıtım filmleri hazırlanmış ve hazırlanan bu filmde yeni 'saray'dan görüntüler paylaşılırken, İstiklal Marşımız da asıl bestesinden farklı bir beste ile değiştirilerek sosyal medyada yayınlanmıştır. Ancak, tanıtım filminin orijinalinde bulunmayan farklı İstiklal Marşı bestesinin kamuoyunda da 'AKtroller' olarak bilinen AKP yanlısı gençler tarafından filme montajlandığı iddiaları mevcuttur. Söz konusu 'Mehterli İstiklal Marşı' bestesine ise çok sayıda tepki gelmiştir' ifadelerini kullandı.
CHP'li Özgür Özel'in önergesinde yer alan sorular, şu şekilde: 'Söz konusu tanıtım filmine 'Mehterli İstiklal Marşıö kim ya da kimler tarafından montajlanmıştır?, Bu kişilerin Partiniz ile organik bir bağı bulunmakta mıdır? Sosyal medyada dolaşan bu video bilginiz/emriniz dahilinde mi hazırlanmıştır? Söz konusu montajlı video bilginiz dahilinde hazırlanmamış ise, tanıtım filminin üzerine 'Mehterli İstiklal Marşı' montajlanmasına ilişkin idari soruşturma başlatılmış mıdır? Adli mercilere bir suç duyurusunda bulunulmuş mudur ya da bulunulması düşünülmekte midir? Mehterli İstiklal Marşı'nın Partinizin politika yönelimi olarak belirlediği 'Yeni Türkiye' hedefinde yeri var mıdır? Söz konusu bestenin Milli Marşımızın yeni bestesi olarak kullanılması yönünde tasarrufunuz olacak mıdır?'

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.