CHP'Lİ ÖZEL: SORUŞTURULANLARIN HAKLARINI SAVUNMAYA DEVAM EDİYORUZ

Serhat TEZCAN/BURSA, () - CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, 14 Aralık'taki operasyonla ilgili, "CHP 5 yıl önce ne diyorsa bugün de aynı noktada. Bugün bu muameleyi hükümet mensupları geçmişte yakın ilişki içinde oldukları...

18 Aralık 2014 Perşembe 15:10
CHP'Lİ ÖZEL: SORUŞTURULANLARIN HAKLARINI SAVUNMAYA DEVAM EDİYORUZ






Serhat TEZCAN/BURSA, () - CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, 14 Aralık'taki operasyonla ilgili, "CHP 5 yıl önce ne diyorsa bugün de aynı noktada. Bugün bu muameleyi hükümet mensupları geçmişte yakın ilişki içinde oldukları yol arkadaşlarına karşı yapıyorlar. Biz 'Bakın gördünüz mü? Geçmişte böyleydi, şimdi siz buraya geldiniz' demek yerine, bu yargılanan, soruşturulan kişilerin haklarını savunmaya devam ediyoruz" dedi.
CHP Genel Merkezi tarafından düzenlenen Marmara Bölgesi 'Nilüfer Buluşması' ve belediye meclis üyelerinin katıldığı eğitim toplantısı Bursa'da başladı. Crowne Plaza'da yapılan etkinlik ile ilgili basın mensuplarına bilgi veren CHP Manisa Milletvekili ve Parti Meclis üyesi Özgür Özel, aynı zamanda Yerel Yönetimlerde Başkan Yardımcılığı görevinde de bulunduğunu hatırlatarak, etkinliğin 5'incisini düzenlediklerini açıkladı. Daha önce Ankara, İzmir, İstanbul ve Adana'da bu organizasyonu organize ettiklerini belirten Özel, 2 bin belediye meclis üyesini biraraya getirdiklerini ifade etti.
CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan'ın kadınların belediyenin sunduğu hizmetlerde cinsiyet eşitliğini nasıl sağlanacağının da bir sunum ile anlatılacağını dile getiren Özel, imar hukuku ve CHP'nin geliştirdiği projelerin anlatılacağını kaydetti.
Özel, daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. "Murat Karayalçın'ın İstanbul İl Başkanı olmasının parti içerisinde bazı kesimler tepki gösterdi. Siz nasıl değerlendiriyorsunuz?" şeklindeki soruya Özel, şu yanıtı verdi:
"Karayalçın, CHP'nin en önemli değerlerinden biri. Başbakan Yardımcılığı, Dışişleri Bakanlığı görevinde bulunmuş bir kişi. İstanbul inanılmaz bir kent ve dünyanın en önemli metropollerinden bir tanesi. İl başkanımız pek çok il başkanı gibi siyasi mücadele, demokrasi yarışında milletvekili olmak için görevini bırakıyor. Onun yerine herkese eşit mesafede olan İstanbul'daki tüm etnik gruplardan oy alabilecek, bütün İstanbul'u kucaklayabilecek birisi. Genel başkan deneyimi olan birisini İstanbul'a sayın genel başkanımızın ricası üzerine bu görevi üstlendi. Çok başarılı olacağına inanıyoruz. Hepimiz heyecan duyuyoruz."

Son yaşanan gözaltılar ve operasyon ile ilgili soru üserine, geçtiğimiz dönemlerde CHP'nin insan hakları ve cezaevleri komisyon üyelerinden birisi olarak görev yaptığını hatırlatan Özel, şunları söyledi:
"CHP 5, 6 yıl önce bu siyasi davalara başladığından hükümet eliyle hem siyeasetçilere, hem özgür basına, hem bilim insanlarına, hem de toplumun her kesiminden örneğin silahlı kuvvetler mensuplarına karşı bir takım yargılamalar başladığından biz hep şunları söyledik: Birincisi masumiyet karinesi. Bir kişi suçu ispatlanana kadar suçlu ilan edilemez. İkincisi masuniyet karinesi yani bir soruşturmada gizlilik esastır ve o kişilerin özel hayatlarının deşifre edilmemesi, sorgulama sırasında ortaya çıkabilecek bilgilerin basına servis edilmemesi son derece önemlidir. Ama maalesef bu Türkiye'de hep ihlal edildi. Bugün geldiğimiz noktada ihlal edilmeye devam ediyor. Bugüne kadar bu ne gazeteci ayırdı, ne bilim insanı, ne siyasetçi, ne silahlı kuvvetler mensubu. CHP 5 yıl önce ne diyorsa bugün de aynı noktada. Bugün bu muameleyi hükümet mensupları geçmişte yakın ilişki içinde oldukları yol arkadaşlarına karşı yapıyorlar ama biz burda 'Bakın gördünüz mü? Geçmişte böyleydi, şimdi siz buraya geldiniz' demek yerine, bu yargılanan, soruşturulan kişilerin haklarını savunmaya devam ediyoruz. Hükümetin bugün yaptığı bir grup basın üzerinden 'Bizimle kötü olanın başına bunlar gelir, herkes ayağını denk alsın. Elimizdeki hükümet, idare gücünü en acımasızca kullanmaktan kaçınmayız. Geçmişte bizimle yakınlığı ne olursa olsun bize karşı doğruları söylüyor dahi olsanız bu hale gelirsiniz' demektir."
Özel, "17 - 25 Aralık yolsuzlukla mücadele haftasının ikinci gününü yaşıyoruz. Hükümet gündemi bu operasyona çevirmek ve geçen sene ortaya çıkan ve sıra kendi çocuklarının yatak odalarından kasa kasa para çıkmaya başladığında bir anda savcıları değiştirmeleri, kendilerini yargılayacak hakimleri değiştirmeleri, kendilerine göre yargıyı dizayn edip, sonra suçluyken suçsuz hale kendilerini dönüştürmelerinin yıl dönümünü örtbas etmek. Gündemi değiştirmek istiyorlar. Gerçek gündemin şeffaf yönetim, yolsuzlukla mücadele ve yetim hakkının yenmemesi noktasında tutuyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.