Chp'li Özkes: Akp'nin Yanlış Politikaları Işid'i Palazlandırdı

CHP İstanbul  Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi İhsan Özkes Eskişehir'de yaptığı konuşmada "IŞİD, AKP siyasetinin gayrimeşru çocuğudur. AKP'liler bunu kabul etmiyor. Ben de esprimi devam ettiriyorum. Zaten gayri meşru olan bir...

23 Ekim 2014 Perşembe 17:43
Chp'li Özkes: Akp'nin Yanlış Politikaları Işid'i Palazlandırdı






CHP İstanbul  Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi İhsan Özkes Eskişehir'de yaptığı konuşmada "IŞİD, AKP siyasetinin gayrimeşru çocuğudur. AKP'liler bunu kabul etmiyor. Ben de esprimi devam ettiriyorum. Zaten gayri meşru olan bir şeyi sahibi kabul etmez. Ama AKP'nin yanlış dış politikaları IŞİD gibi terör örgütlerinin meşru nema bulmasına, büyüyüp palazlanmasına, serpilmesine neden olmuştur" dedi.
Eskişehir'de CHP İl Teşkilatı'nı ziyaret eden Milletvekili İhsan Özkes, burada düzenlediği basın toplantısında  gündemle ilgili değerlendirmede bulundu. Kış mevsimine girerken hükümetin elektriğe ve doğalgaza zam yaptığını belirten Özkes, "Kışa girerken insanlar düşünüyor kara kara. Emekliler, memurlar, işçiler düşünüyor, esnaf düşünüyor. Bildiğiniz gibi AKP iktidarı elektriğe ve doğalgaza yüzde 10 zam yaptı. Elektriğe zam yapılması demek her şeye zam yapılması demektir. Bu nedenle A'dan Z'ye her şey pahalandı. İnsanlar bu kışı nasıl geçireceğini kara kara düşünüyorlar" diye konuştu.
Milletvekili İhsan Özkes, Dünyanın başına bir IŞİD belası ile bir de Ebola virüsü çıktığını söyledi. Ebola virüsü ile dünyanın baş edebileceğini ancak IŞİD ile mücadelenin uzun süreceğini ifade eden Özkes konuşmasını şöyle sürdürdü:
"ABD 30 yıl kadar IŞİD ile mücadele edilebileceğini söylüyor. Öyle gözüküyor ki Orta Doğu bataklığında coğrafyaların değişmesi, orada kanların akması 30 yıl kadar sürebilir. IŞİD 2 yıl önce hiç ismi duyulmayan bir örgüttü. Kimsenin bilmediği ve duymadığı bir örgüttü. IŞİD, AKP siyasetinin gayrimeşru çocuğudur. AKP'liler bunu kabul etmiyor. Ben de esprimi devam ettiriyorum. Zaten gayrimeşru olan bir şeyi sahibi kabul etmez. Ama AKP'nin yanlış dış politikaları IŞİD gibi terör örgütlerinin meşru nema bulmasına büyüyüp palazlanmasına, serpilmesine neden olmuştur. Sırf Esad kini, hırsı ve intikamı, Esad'a karşı olsun da ne olursa olsun anlayışı ülkeyi bu hale getirmiştir. Ülke toprakları onlara açılmıştır, eğitilmişlerdir. Ceplerine para verilmiştir, ellerine silah verilmiştir. IŞİD belası böylelikle büyümüştür. IŞİD'in dünya çapında ses getirmesinin nedeni AKP'dir. Çünkü Musul Başkonsolosu telefon ediyor. 'Etrafımız sarılıyor risk hayatı önem arz ediyor' diyor Davutoğlu'na. 'Tahliye olmamız lazım ne buyurursunuz'diyor. O da beyefendiye söylüyor. Diyor ki zatı muhterem 'Olduğunuz yerde durun.' 49 vatandaşımızı IŞİD 'in eline AKP iktidarı veriyor. Bilerek ve isteyerek 49 vatandaşımızı talimat vererek IŞİD 'in eline teslim etti. 101 gün bu vatandaşlarımızı burada kaldı esir oldular ve böylelikle IŞİD 'in dünya çapında ses getirmesinin önü açılmış oldu. Türkiye'de IŞİD hücreleri vardır. IŞİD, AKP iktidarını adeta esir almıştır.  Ben tezkere çıktığında söyledim 'IŞİD'e bir şey yapamazlar' diye. IŞİD'e bir şey yapamadılar. Böyle bir şey bekliyorsanız hiç beklemeyin. Bunların IŞİD'e bir şey yapacağı yok."

  FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.