CHP'Lİ TANAL: BİZİ CAMİ DÜŞMANI İLAN ETTİLER

ANKARA, () - TÜRKİYE Barolar Birliği'ndeki GÜSAM 17/25 Sempozyumu'nun sonuç bildirgesinde konuşan CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, "Amaç cami değil. Amaç; 'Acaba biz cami üzerinden biz nasıl Cumhuriyet Halk Partisi'ni, halkın...

17 Aralık 2014 Çarşamba 18:45
CHP'Lİ TANAL: BİZİ CAMİ DÜŞMANI İLAN ETTİLER






ANKARA, () - TÜRKİYE Barolar Birliği'ndeki GÜSAM 17/25 Sempozyumu'nun sonuç bildirgesinde konuşan CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, "Amaç cami değil. Amaç; 'Acaba biz cami üzerinden biz nasıl Cumhuriyet Halk Partisi'ni, halkın nezdinde din karşıtı ilan edebiliriz.' Bizi cami düşmanlığı ile ilan ettiler. Arkadaşlar benim ibadetimi yapmadığımı kim bilebilir? Benim ibadetim benimle Allah arasındadır" dedi.
Güvenlik Stratejileri Araştırma Merkezi'nin (GÜSAM) sonuç bildirgesinde konuşan CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, "Küçük Çamlıca'da oturuyorum. Evim haram parayla da alınan bir ev değil. Sayın Cumhurbaşkanı geldi. O da şu anda orada oturuyor. Komşumuz. Oraya gelmesi ile bizim oradaki doğal yapımız bozuldu. Orada oturan ,insanların da huzuru bozuldu. Validebağ'da cami kartını oynamaya başladılar. Camiye gerçekten ihtiyaç varsa, ben evimi veriyorum bağışlıyorum gelin cami yapın. Ama amaç cami değil. Amaç, acaba biz cami üzerinden biz nasıl Cumhuriyet Halk Partisi'ni, halkın nezdinde din karşıtı ilan edebiliriz. Bizi cami düşmanı ilan ettiler. Arkadaşlar benim ibadetimi yapmadığımı kim bilebilir. Benim ibadetim benimle Allah arasındadır. Göstermelik olarak namaz kılınmaz, inancın gereği yerine getirilmez ki. Biz bu dünyanın varlığına ve diğer dünyanın varlığına inanan insanlarız. Eğer varsa bir cezamız, zaten herkes kendi hesabını kendisi verecek. Sayın Öztürk'ün bir kitabı var. "Allah ile aldatanlar" Bunlar hem bizi Allah ile aldatıyorlar hem inançla aldatıyorlar. Ne olur bunlara kanmayın. Bu yolsuzluğu, rüşveti, haramı desteklemenin bir gerekçesi de olmalıdır" diye konuştu.

MHP Isparta Milletvekili Süleyman Nevzat Korkmaz, "Polise hakaret eden, iftira atan polisin eğitimine dil uzatan AKP'li vekillere söylüyorum: Şu kibirli tavrınızı bir kenara bırakın şu milletvekili kimliğinizi bir kenara bırakın. Onların almış oldukları eğitimlerinin yanından bile geçemezsiniz. Bu kadar kaliteli yetişmiş polisimiz var bizim. Hangi mantıkla polis akademileri kapatılır?" dedi.
GÜSAM Başkanı Ercan Taştekin, yaptığı kapanış konuşmasında, "Müthiş bir gün yaşadığımıza yürekten inanıyorum. En önemlisi gerçek bir cesur yürekler geçidi idi bugün yaşanan. Emeği geçen katkıda bulunan, katılan herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.