CHP'Lİ TEKİN: SİZ DARBE ÜRÜNÜ BİR İKTİDARSINIZ

İlker AKTAŞ/SAMSUN, () - CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Samsun'da hükümeti eleştirerek, "Siz darbecilerden rahatsız olamazsınız. Çünkü siz de darbe ürünüyle gelmiş bir iktidarsınız" dedi. CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin,...

19 Aralık 2014 Cuma 14:09
CHP'Lİ TEKİN: SİZ DARBE ÜRÜNÜ BİR İKTİDARSINIZ






İlker AKTAŞ/SAMSUN, () - CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Samsun'da hükümeti eleştirerek, "Siz darbecilerden rahatsız olamazsınız. Çünkü siz de darbe ürünüyle gelmiş bir iktidarsınız" dedi.
CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, çeşitli ziyaretlerde bulunmak için bugün Samsun’a geldi. Burada partisinin İl Başkanlığı binasında basın toplantısı düzenleyen Gürsel Tekin, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Toplantıda Başbakan Ahmet Davutoğlu’na seslenen Tekin, "Gelin kendinize göre hukuk sistemi değil, 76 milyonun ihtiyacı olan bir hukuk sistemini harekete geçirelim. Aksi takdirde sürekli paralel yapılar, sürekli örgütlerle mücadele eder duruma gelirsiniz. Yarın hangi örgütün çıkacağını, içinizde hangi paralel yapının çıkacağını kestiremezsiniz. Fuat Avni’yi kestiremediğiniz gibi" diye konuştu.
İktidarın başladığı günden itibaren organize yolsuzlukların hep devam ettiğini söyleyen Gürsel Tekin, şöyle devam etti:
"Ama tabi bu organize yolsuzlukları zaman zaman sayın genel başkanımız, belgelerle, bilgilerle kamuoyuna ilan etmiştir, hatta iktidarın tepesindeki 3-4 tane genel başkan yardımcısı istifa etmek zorunda kalmıştır. Yani bu iktidar AKP’nin fıtratında yeni oluşmuş değildir. 17-25 Aralık’la oluşmuş değildir. AKP’nin fıtratı tam da yolsuzluğun üzerine oturmuş bir fıtrattır. 17- 25 Aralık, dünya tarihinde, sadece Türkiye'de değil, dünya tarihinde görülmemiş, bir hükümetin kabinesinin 3'te 1'i devleti soymakla meşgul. Bütün bu kirliliği kapatmak için yeni bir operasyon başladı, 14 Aralık operasyonu. Ama çok ilginç olan operasyon başlamadan önce, devletin en tepesindeki şahsiyet operasyonun nasıl olabileceğini, operasyonda kimlerin gözaltına alınacağını, gözaltına alınan insanların suçlarının ne olduğunu bile ifade ediyor. Bir ülkenin Cumhurbaşkanı bunlar faali meçhul cinayet de işlemişler diyorlarsa bu çok önemli bir şey. Sayın Cumhurbaşkanı her halde pazarda konuşan Cafer amca gibi konuşmuyordur. Mutlaka bir bilgisi vardır. Şimdi faali meçhul cinayetler kim işledi, kime işlenmiş, CHP olarak takipçisi olacağız ve bekliyoruz. Umut ediyorum ki bu faali meçhul cinayetleri işleyenleri kamuoyuna ilan edeceklerdir. Aksi takdirde Sayın Cumhurbaşkanı suç işlemiş olacaktır." İktidarın pankarta bile tahammül edemediğini söyleyen Tekin, "Pankarttan ne istiyorsunuz? 'Paramızla kiralayacağız' dedik, 'Olmaz' dediniz. 'Sırtımıza asacağız' dedik, 'olmaz' dediniz. 'Binalarımıza asıyoruz' diyoruz, 'olmaz' diyorsunuz. Pankarttan, bez parçasından bir iktidar korkar mı? Fuat Avni’den korkun, bizim pankarttan korkmayın" dedi.

Türkiye'de şu anda konuşulan 3 önemli mesele olduğunu vurgulayan CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, şöyle devam etti:
"Bunlardan birincisi baraj meselesi. Bu meseleden dolayı iktidar yargıyı sürekli tehdit ettiği gibi, anayasa mahkemesini de tehdit ediyor. Bazı üyeleri de tehdit ettikleri yönünde bilgiler var. Bundan dolayı gelin parlamentoda anayasanın müdahalesine ihtiyaç duyulmadan 4 siyasi parti bir araya gelelim, yüzde 10 barajı dünyada olduğu gibi makul ölçülerde belirlensin. Bizim CHP olarak 2 teklifimiz var. Yüzde 3 ya da yüzde 5. Sizin de teklifiniz ne ise değerlendirelim. İkincisi siyasi partiler yasası. Siyasi partiler yasası siyasetin kirlilik merkezidir. Hani siz demiyor muydunuz biz darbelerle hesaplaşıyoruz. Sizin neyinize inanacağız. Darbeciler koymadı mı bu yasayı? Kaldıralım madem darbecilerden rahatsızsınız. Siz darbecilerden rahatsız olamazsınız. Çünkü siz de darbe ürünüyle gelmiş bir iktidarsınız. Üçüncüsü de dünyaya maskara olmayalım sayın Davutoğlu. Bakın bakanlarınız yurtdışına gittiğinde ilk karşılaştıkları soru 17-25 Aralık yolsuzluğudur. Bakanlarınızın mahcup olmaması için kapsamlı bir yolsuzluk yasası çıkartalım. Bakanlarınızı da mahcup etmeyin, kendiniz de mahcup olmayın."
CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, basın toplantısının ardından partililerle sohbet etti. Toplantı basına kapalı olarak devam etti.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.