CHP'li Tezcan: İktidar propagandası yapan yayın organlarıyla seçim süreci yürütülmek isteniyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, 298 sayılı kanunun 149/A ve 55/A maddelerinin kaldırılarak doğrudan YSK'nın denetimi olmaksızın, iktidar propagandasının yapılabileceği bir seçim sisteminin getirilmeye çalışıldığını ileri...

07 Mart 2015 Cumartesi 14:18
CHP'li Tezcan: İktidar propagandası yapan yayın organlarıyla seçim süreci yürütülmek isteniyor






CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, 298 sayılı kanunun 149/A ve 55/A maddelerinin kaldırılarak doğrudan YSK'nın denetimi olmaksızın, iktidar propagandasının yapılabileceği bir seçim sisteminin getirilmeye çalışıldığını ileri sürdü.
Milletvekili adaylarını belirlemek üzere yapılan ön seçim için Mersin'e gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan, parti il binasında basın toplantısı düzenledi. Hükümetin, seçimlere gidilirken, Türkiye'de YSK olmadan bir seçim yaptırmak istediğini ileri süren Tezcan, "Anayasa denk ve eşit koşullarda yarışı ön görmüş, buna ilişkin yasal düzenlemelerle çeşitli önlemler almıştır. Ak Parti bu süreçte özellikle seçimlerde özel radyo ve televizyonların propaganda sürecinde bütün siyasi partilere dengeli, adil yayıncılık ilkeleri çerçevesinde yer vermesi hükmünü kaldırarak, doğrudan yandaş medyanın sadece iktidarın propaganda yapacağı havuz medyasının, sadece iktidarın propagandası yapacağı bir seçime girmek istiyor. Bu YSK'yı sürecin dışına çıkarmaktır" diye konuştu. Bu durumun YSK'nın denetimi olmadan Türkiye'de propagandanın kontrolsüz bir şekilde yürütülmesinin önünü açmak olduğuna da belirten Tezcan şöyle devam etti:
"Bakın Cumhurbaşkanlığı seçimindeki rakamları veriyorum. 12 Temmuz,- 7 Ağustos 2014 tarihleri arasında TRT'nin de içinde olduğu 10 yayın kuruluşu Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu'na ayırdığı süre 70 saat 45 dakikadır. Sayın Selahattin Demirtaş'a ayırdığı süre 53 saat 59 dakika, Sayın Recep Tayip Erdoğan'a ayırdığı süre 352 saat 36 dakikadır. Bu adaletsizlik, bu dengesizliktir. Mevcut kanun hükümleri yürürlükteyken bunu ihlal etmeyi göze alan yayın kuruluşları tarafından yapılıyor. Şimdi iktidar bu maddeleri de kaldırarak hiçbir denetime tabi olmadan sınırsızca iktidar propagandası yapan yayın organları ile bir seçim süreci yürütmek ve yönlendirmek istiyorlar. Demokraside özellikle medya iktidarıyla muhalefetiyle bütün siyasal kurumların dengeli ve adil ölçülü bir şekilde sesi olmak zorundadır. YSK'sız seçim Türkiye'de muhalefetsiz bir rejim yaratma niyetinin ifadesinin bir başka tarifidir."


FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.