CHP'nin seçim vaadleri işe yaradı, hükümet bakın ne yaptı

CHP'nin seçim vaadlerini AK Parti'ye yakın yazarlar, TV kuruluşları 'Ti'ye alırken, hükümet Kılıçdaroğlu'nun dar gelirli ailelere verdiği eğitim desteği için harekete geçti.

27 Nisan 2015 Pazartesi 10:42
CHP'nin seçim vaadleri işe yaradı, hükümet bakın ne yaptı






CHP'nin seçim vaadleri işe yaradı, hükümet bakın ne yaptı


CHP'nin seçim vaadlerini AK Parti'ye yakın yazarlar, TV kuruluşları 'Ti'ye alırken, hükümet Kılıçdaroğlu'nun dar gelirli ailelere verdiği eğitim desteği için harekete geçti.

ÖNCE 300 SONRA 400 VE 600

Çocuğu olanlara 'ilk altın devletten' yasası Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre ilk çocukta 300, ikinci çocukta 400, üçüncü çocukta ise 600 lira ödenecek. Bu paraya kesinti ve haciz uygulanamayacak.


Çocuk sahibi olanlara devletten büyük destek geliyor. Aile Paketi de Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre çocuk yapan ailelere, çocuk sayısına göre devlet altın parası ödeyecek. Yasaya göre; Türk vatandaşlarına, canlı doğan birinci çocuğu için 300 TL, ikinci çocuğu için 400 TL, üçüncü ve sonraki çocukları için 600 TL doğum yardımı yapılacak. Bu yardım Türk vatandaşı olan anne veya babaya, her ikisi de Türk vatandaşı ise anneye yapılıyor. Doğum yardımı ödenmesinde Kimlik Paylaşımı Sistemi'nde yer alan nüfus kayıtları esas alınacak. Böylece üç çocuk sahibi olan bir ailenin alacağı para ise bin 300 lirayı bulacak.

RAKAMLAR DAHA DA ARTABİLİR

Bu miktarı isterse hükümet artırabilecek. Doğum yardımı, hiçbir vergi ve kesintiye tabi tutulmaksızın ödenecek ve haczedilemeyecek. Söz konusu ödemelerin usulünü ise Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı belirleyecek. Söz konusu yardımdan gurbetçi aileler de yararlanacak. Eğer anne babadan birisi yabancı uyruklu ise yardım Türk vatandaşı olana verilecek.

YARIM GÜN ÇALIŞACAK
 
Aile Paketi'nin ikinci aşamasında ise annelerin çocuk sayısına göre; ilk çocukta 2, ikinci çocukta 4 ve üçüncü çocukta 6 ay olmak üzere yarım gün çalışma imkanı olacak.

Söz konusu dönemlerde yarım maaş iş yerinden, kalan kısım ise İş-Kur'dan alınacak.

Memurlar ise çocuk sayısı ne olursa olsun, bu hakkı 6 ay olarak kullanabilecek.

OKULA KADAR HAK
 
Evlat edinilmesi halinde ücretli ve ücretsiz doğum izinlerinden yararlanılacak.
 
Prematüre doğumlarda annelik izin hakları 9 aya göre (40 hafta) düzenlenecek. n Doğumda babalar için verilen 3 günlük izin 5 güne çıkarıldı.
 
Anne eğer isterse çocuğu ilkokula başlayana kadar yani 5.5 yaşına kadar kısmi süreli çalışma hakkına sahip olacak.
Son Güncelleme: 27.04.2015 10:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.