CHP’nin Yalova milletvekili aday adayları ön seçim istiyor

YALOVA’dan CHP milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulunan Burçin Tanyürek, Taner Ozan, Orhan Koçal, Tunç Bulan, Beytullah Aydın, Fikret Demir ve İrfan Öztürk, ortak basın toplantısı düzenleyerek, ön seçim istediklerini açıkladı. Divan...

03 Mart 2015 Salı 17:16
CHP’nin Yalova milletvekili aday adayları  ön seçim istiyor






YALOVA’dan CHP milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulunan Burçin Tanyürek, Taner Ozan, Orhan Koçal, Tunç Bulan, Beytullah Aydın, Fikret Demir ve İrfan Öztürk, ortak basın toplantısı düzenleyerek, ön seçim istediklerini açıkladı.
Divan Restaurant’da basın mensuplarıyla biraraya gelen CHP’nin 7 milletvekili aday adayı, aday belirleme sürecinde partinin Yalova için 'merkez yoklaması' kararının ön seçim bekleyen tüm üyelerde hayal kırıklığı yarattığını söyledi.
CHP Yalova Milletvekili aday adayı Taner Ozan’ın okuduğu açıklamada, Yalova’daki milletvekili belirleme yönteminin genel merkez tarafından yeniden değerlendirilmesi istendi.
Halen milletvekili olan aday adayının genel merkeze baskı yaratmak amacı ile il ve ilçe yöneticilerini ve partilileri zorlama ile kendisi lehine önceden hazırlanmış metne imza atmalarını istemesinin ve bu imzaları genel merkeze göndermesinin partinin demokratik, hukuki ve ahlaki yapısına aykırı bir davranış olduğunu savunan aday adayları, İl başkanı ve merkez ilçe başkanının tarafsızlığını yitirdiğini ve bu yüzden kendilerini istifaya çağırdıklarını açıkladı.
Milletvekili ve aday adayı Muharrem İnce’nin atama kararı ile aday gösterilmesi durumunda sürecin sonunu beklemeden, milletvekili aday adaylıklarından istifa edeceklerini söyleyen Ozan, "Bütün bu olumsuzlukların baş aktörü olarak gördüğümüz ve Genel Başkanımıza 'diktatör, hesap bilmez, cahil' diyen ayrıca son merkez ilçe kongresine katılan partililerimize 'Allah belanızı versin' diyerek hakaret eden aday adayının, Yalova’da 4. kez atama ile aday gösterilmesi halinde bizler milletvekili aday adaylığımızdan vazgeçiyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.