CHP'ye oy veririm

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek CNN Türk canlı yayınında Gazeteci Hande Fırat'ın gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. CHP'nin seçim bildirgesindeki vaatlerine kaynak göstermesi halinde CHP'ye oy vereceğini belirten Şimşek, "Nobel ödülünü hak ederler.

20 Nisan 2015 Pazartesi 12:24
CHP'ye oy veririm







CHP'ye Oy Veririm

   Maliye Bakanı Mehmet Şimşek CNN Türk canlı yayınında Gazeteci Hande Fırat'ın gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. CHP'nin seçim bildirgesindeki vaatlerine kaynak göstermesi halinde CHP'ye oy vereceğini belirten Şimşek, "Nobel ödülünü hak ederler. Samimi olarak söylüyorum. Kaynak göstersinler sadece şapka çıkarmam, ben de CHP'ye oy veririm. 3'te birini açıklasınlar ben oy vereceğim" dedi. Bakan Şimşek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Geçici kriz var" sözlerini ise, "Bir geçici yavaşlama var. Ama kriz diye tanımlanamaz" diye değerlendirdi. 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün açıkladığı seçim bildirgesindeki vaatlerin gerçekleştirilebilir olmadığını ileri süren Bakan Şimşek özetle şunları söyledi:

"Ya sayı saymasını bilmiyorlar, ya da hiç ekonomi yönetmediler. Biz 2016 yılı için orta vadeli programda 16 milyarlık bir bütçe açığı öngörüyoruz. Bu taahhütlerin en az maliyeti, 149 buçuk milyar liradır. Bunlar içi boş vaatler. Ama Allah korusun bu vaatler uygulamaya konsa, Türkiye 3 yılda değil muhtemelen bir buçuk iki yılda tekrar IMF'nin kapısını çalacak. Çünkü borçlanacak para bulamayacaklar. Bu kadar vahim."  
'KAYNAK GÖSTERSİNLER CHP'YE OY VERİRİM'
CHP'nin seçim bildirgesindeki vaatlerine kaynak göstermesi halinde CHP'ye oy vereceğini belirten Şimşek, "Nobel ödülünü hak ederler. Samimi olarak söylüyorum. Kaynak göstersinler. Sadece şapka çıkarmam ben de CHP'ye oy veririm derim. 3'te birini açıklasınlar ben oy vereceğim" diye konuştu.
'GEÇİCİ YAVAŞLAMA VAR AMA KRİZ DİYE TANIMLANAMAZ'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'geçici kriz var' sözlerini değerlendirmesi istenen Şimşek, "Bir geçici yavaşlama var. Ama kriz diye tanımlanamaz" dedi. Bakan Mehmet Şimşek, Doların yükselişini ise şöyle değerlendirdi:
"Dolar dünyadaki bütün para birimlerine karşı son bir yıl içinde yüzde 22 oranında değer kazanmıştır. Türkiye'de istisna değildir. Doların yükselişi ile MB tartışması aynı döneme denk geldi. Türkiye'ye özgü piyasada bir dalgalanma yok. Son bir haftadır ufak tefek var. Seçime dönük bir belirsizlikten dolayı herhalde. Aslında sayın Cumhurbaşkanımızın, muhtemelen ben bilmiyorum tabi şunu kast ettiğini düşünüyorum: "Bu seçimin getirdiği bir belirsizlik" var" dedi.

 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.