Çocuk istismarında Türkiye 3.sırada

İYİ Parti Şişli Teşkilatı'ndan Av.Gürkan Çakıroğlu "zulmün kaynağı zihniyet kurutulmalı" diyerek tepki verdi...

02 Temmuz 2018 Pazartesi 09:57
Çocuk istismarında Türkiye 3.sırada






Çocuk istismarında Türkiye 3.sırada, Son 5 yılda çocuk istismarı yüzde 50 artmış!

Çocuk istismarı olayları artarken, toplumda tepkiler de yükseliyor. İYİ Parti Şişli Teşkilatı'ndan Av.Gürkan Çakıroğlu "zulmün kaynağı zihniyet kurutulmalı" diyerek tepki verdi...
Eylül... Vahşeti bir kez daha yaşadık. 8 yaşında ki bir kız çocuğu basından öğrendiğimize göre en iğrenç şekilde işkence edilerek, cinsel istismara uğrayarak tahmin edilemeyecek acılar eşliğinde katledildi. Düşüncesi bile kanımızı donduruyor. Allah ailesine sabırlar versin. Cinsel, fiziksel veya psikolojik saldırıya uğrayan kadınlarımıza, kızlarımıza son olaylarda görüyoruz ki kız çocuklarımız da eklenmiştir. Olaylar da durum giderek kötüleşmektedir, şu saatten sonra hangi aile çocuğunu sokakta oynamaya gönderebilir bilmiyorum. Durum büyük bir travmadır.

Adalet Bakanlığı verilerine göre son 5 yılda çocuk istismarına yönelik davalarda yüzde 50'lik bir artış var, öte yandan bir diğer utanılası durum ise çocuğun cinsel istismarında Türkiye dünyada 3.sırada. Çok ama çok acı gerçeklerle yüzleşmemiz sorunun çok büyük ve temel bir sebepten yani "zihniyetten" kaynaklandığını kabul etmemiz gerekmektedir. Son beş yıla baktığımız da bu ve benzeri katliamların sayısında ciddi bir artış olduğu ortadadır. Şiddet, tecavüz, ensest ve pedofili toplumda giderek yükselen bir ivme içerisindedir. Bu olaylara münferit vakalar olarak bakamayız, bunlar birkaç sapığın işlediği suçlar değildir. Bu bakış açısı sorumluluktan uzaktır ve çözüme olanak vermez.

Bu durumun faili maalesef erkek egemen toplum ve onun zihniyetidir. Sorun çok derinlerde ve çok temeldir. Sorun bastırılmış erkeklikte, sorun çocuk yetiştirmekten bihaber ebeveynlerde, sorun ataerkil yapının çarpıklıklarından sızan dejenere olmuş insanlardadır. Sorun, gizli saklı yapıldığı sürece günahın günah olmadığı, suçun suç sayılmadığını kabul etmiş toplumdadır. Topraklarımızda niceliksel olarak azımsanmayacak bir kesimin kadına bakış açısı çarpıktır. Anadolu'da hanelerde erkek çocuk sevdası maalesef günümüzde geçmişe oranla azalmakla birlikte devam etmektedir. Aile içinde ensest ilişkiye maruz kalan ve sesinin çıkması kendi öz ailesi tarafından engellenen kızlarımızın varlığı da acı bir gerçek olarak ortada durmaktadır.

Burada çözüm olarak zihniyet devrimine ihtiyaç vardır, eğitime ihtiyaç vardır. Bunun için anahtar kelimeler "bilinçlenme" ve "farkındalık" olmalıdır ancak her şeyden önce biz problemin varlığını kabul etmeliyiz ve bununla yüzleşmeliyiz. Reddederek, görmezden gelerek, bunlar münferit vakalar diyerek veya halı altına süpürerek bu sorunu çözemeyiz ve emin olabilirsiniz ki çözemediğimiz taktirde yakın gelecekte toplum olarak bu durumun enkazı altında kalacağız.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.