Davutoğlu: 3 dönem milletvekilliğini tamamlamış arkadaşlarımız gerçek bir edep dersi verdiler

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, 25'inci Dönem Milletvekili Genel Seçimi öncesi partisinin son grup toplantısında hitap etti. Davutoğlu, Ak Parti'de '3 dönem kuralına' takılan milletvekillerinin ahlak dersi verdiğini...

31 Mart 2015 Salı 14:30
Davutoğlu: 3 dönem milletvekilliğini tamamlamış arkadaşlarımız gerçek bir edep dersi verdiler






AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, 25'inci Dönem Milletvekili Genel Seçimi öncesi partisinin son grup toplantısında hitap etti. Davutoğlu, Ak Parti'de '3 dönem kuralına' takılan milletvekillerinin ahlak dersi verdiğini savunurken, "Türkiye'de siyasette bir küskünler tabiri vardır. Seçim yaklaşırken listeye giremeyeceğini düşünenler bir grup oluşturur. 'Acaba seçim için bir başka parti ile işbirliği yapabilir miyiz, ayrı bir baş çekebilir miyiz?' diye. Beklediler ki 3 dönem olarak devam etmeyecek olanlar kendi aralarında bir küskünler grubu oluşturur, geçmişteki küskünler grubu gibi siyasi matematiği değiştirirler. Bilmedikleri şu; Bizim için siyaset bir matematik meselesi değil. Bir felsefe, inanç meselesidir. Aylardır bunun hesabını yaptılar ama boşa çıktı. Ben 3 dönem milletvekilliğini tamamlamış olacak olan bu asil dava arkadaşlarımıza bir kez daha bütün Ak Parti grubu adına teşekkür ediyorum. Gerçek bir edep, vakar ve ahlak dersi verdiler. Bir teki dahi çıkıp şahsi hesap içine girmedi, bu iradeyi tartışmadı" dedi.
"HEM ŞEYTAN TAŞLADIK HEM TAVAF ETTİK"
Davutoğlu, Gezi Olayları'nı hatırlattığı konuşmasında Davutoğlu, Ak Parti'ye yönelik kumpaslar kurulsa da partinin ayakta kalacağını söyledi. Başbakan Ahmet Davutoğlu, şöyle devam etti:
"Bu salonda oturan Anadolu çocukları, Sakarya, Toros, Karadeniz çocukları babalarından miras kalan bir hak ile burada değiller. Ecdaddan miras kalan dava sebebiyle buradalar. Hiçbirisi ağa çocuğu, bey, paşa çocuğu ya da çok güçlü maddi imkanlar sebebiyle bu kutlu yürüyüşe katılmadı. Milletin helal oylarıyla verdiği destekle yürüdüler. Dayandıkları sermaya grupları, medya olmadı. Ninelerimizin, emekçi kardeşlerimizin desteği ile buraya geldik ve burada kalacağız. Bilsinler ki kim ne kumpas kurarsa kursun kim ne yaparsa yapsın bilsinler ki biz burada kalacağız. Bu milletin davası bu tarihte yürümeye devam edecek. Bizi 2002'de geçici zannedenler hükümet kurulduğunda başka koalisyonların hesabı içine girmişlerdi. 2008'de 'Ak Parti'yi kapatalım' dediler. Baktılar ki kapatmak da mümkün olmadı. Bu sefer Gezi provokasyonları, 17-25 Aralık provokasyonları yaptılar. Bütün bu hesaplar yapılırken bir taraftan şeytan taşlarcasına bu hesapları yok ederken bir taraftan da tavaf edercesine büyük reformlara imza atan grup kimdi? Ak Parti grubuydu. Bizler hem şeytan taşladık hem tavaf ettik. Hem şerri def eyledik hem hayra hoşgeldin dedik."
"GERÇEK BİR EDEP, VAKAR VE AHLAK DERSİ VERDİLER"
Ak Parti'de 3 dönem kuralına takılan milletvekilleri olduğunu söyleyen Davutoğlu, bu durumun partiyi olumsuz etkilemeyeceğine dikkat çekerek şöyle konuştu:
"Geçen sene birileri şöyle diyordu. 30 Mart seçimlerinde bunlar yüzde 30'lara düşerler ve parçalanırlar. Biz düşmedik ve parçalanmadık. Düşürecek olan da kaldıracak olan da Allah'ımızdır, milletimizdir. 62'nci hükümeti kurduk. O günden bugüne bir şekilde tereddüt oluşur, parçalanma yaşanır diye düşünenler hep rüya gördüler. Onlar rüyalarıyla uğraşsınlar. Biz gerçekle tarihi yazmaya devam edeceğiz. Şöyle düşündüler. Türkiye'de siyasette bir küskünler tabiri vardır. Seçim yaklaşırken listeye giremeyeceğini düşünenler bir grup oluşturur. Acaba seçim için bir başka parti ile işbirliği yapabilir miyiz, ayrı bir baş çekebilir miyiz diye. Beklediler ki 3 dönem olarak devam etmeyecek olanlar kendi aralarında bir küskünler grubu oluşturur, geçmişteki küskünler grubu gibi siyasi matematiği değiştirirler. Bilmedikleri şu. Bizim için siyaset bir matematik meselesi değil. Bir felsefe bir inanç meselesidir. Aylardır bunun hesabını yaptılar ama boşa çıktı. Ben 3 dönem milletvekilliğini tamamlamış olacak olan bu asil dava arkadaşlarımıza bir kez daha bütün Ak Parti grubu adına teşekkür ediyorum. Gerçek bir edep, vakar ve ahlak dersi verdiler. Bir teki dahi çıkıp şahsi hesap içine girmedi, bu iradeyi tartışmadı."
"BU EMEKLİLİK BERATI DEĞİL, YENİ BİR BAŞLANGIÇ BERATIDIR"
Ak Parti'de 3 dönemi tamamlayan bütün isimlere Ak Parti arması verileceğini kaydeden Davutoğlu, grup toplantısında sembolik olarak Bülent Arınç, Köksal Toptan ve Mehmet Ali Şahin'e armalarını takdim ederek "Bütün bu mirası temsil eden bu arkadaşlarımıza, dava arkadaşlarımıza torunlarına da intikal edeceğini düşünerek ve ümit ederek bir Ak Parti arması, tarihi referanslı özel sembolik bir arma hediye etmeye karar verdik. Bu bir emeklilik beratı değildir. Aksine yeni bir başlangıç beratıdır" dedi.
"ARZU EDİYORSA 23 NİSAN YAKLAŞIYOR, BİR GÜNLÜĞÜNE VEREBİLİRİZ"
Konuşmasında CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Davutoğlu, "Hiç hesap etmesinler. Bu hareket hiçbir zaman kendi içinde farklı görüşler olsa bile bunları tartışacak ama itilafı, bölünmeye ve parçalanmaya dönüştürmeyecek. Demokratik olarak her şeyi tartışacak ama birlik ve beraberlik davasını her türlü davanın üstünde tutacak. Bizim davamız şahsi bir dava değildir. Kılıçdaroğlu diyor ki 'En büyük hayalim başbakan olmak'. Hayalimiz iktidar olmak demiyor. Meselesi şahsi. Olacak, olacak kendisi başbakan olacak. Eğer çok arzu ediyorsa 23 Nisan yaklaşıyor, bir günlüğüne verebiliriz" açıklamasında bulundu.
"YENİ ANAYASA ÖZGÜRLÜKÇÜ TÜRKİYE'NİN KURUCU BELGESİ OLACAKTIR"
Başbakan Davutoğlu, yeni Anayasa vurgusu yaparak sözlerini şöyle sürdürdü:
"Türkiye'yi otoriterleşme ile suçlayanlar aslında Ak Parti öncesi otoriter dönemin hayalini kuranlar. Onlar aynı Kılıçdaroğlu'nun hayali gibi hayal kurmaya etsinler. Biz bu ülkeyi özgürleştirmeye devam edeceğiz. Yeni Anayasa derken bunu kastediyoruz. Yeni Anayasa özgürlükçü, insan odaklı, hiçkimsenin düşüncesi, kimliği dolayısıyla tahkir edilmediği, dışlanmadığı bir Türkiye'nin kurucu belgesi olacaktır. Seçim beyannamemiz yayımlandığında göreceksiniz. Biz 2023 sözleşmesi hazırlıyoruz. 1923 sözleşmesiyle cumhuriyet inşa edildiği gibi 2023 sözleşmesiyle yükselen küresel güç olarak yeni Türkiye'nin temelleri atılacak. Bu anayasal çerçevede kimse bürokrasiye nüfuz etmek suretiyle devlet ele geçirme mücadelesi yapamayacak."
"CUMHURBAŞKANIMIZLA OLAN İLİŞKİMİZ SİYASİ BİR HESABA DAYANMADI"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilişkisinin maddi bir temele ve siyasi bir hesaba dayanmadığını belirten Davutoğlu, "Bizim meselemiz hiçbir zaman şahsi bir mesele olmadı. Aramızdaki ilişki hiçbir zaman şahsi davaların ilişkisi haline dönüşmedi. Ne cumhurbaşkanımızın başbakanlığı döneminde Abdullah Gül ile olan ilişkisi ne de şimdi bizim cumhurbaşkanımızla olan ilişkimiz maddi bir temele, siyasi bir hesaba dayanmadı. Ak Parti grubu bütün kumpasların karşısında da kaya gibi durdu. Bütün bu başarının arkasında Ak Parti grubunun mayasının sağlamlığı var" ifadelerini kullandı.
"MAAŞI 1000 LİRANIN ALTINDA KALAN EMEKLİLERE 100 LİRA ZAM YAPACAĞIZ"
Davutoğlu, emeklilere zam müjdesi verdiği konuşmasında şunları kaydetti:
"Son grup toplantısında müjdemizi paylaşmak istiyorum. Emeklilerimizle ilgili olarak. Olmayan parayı dağıtan Kılıçdaroğlu gibi değil. Olan ve bereketlenen bir hazineden hükümetin bir adımıdır. Temmuz ayında emeklilere TÜFE oranında zam yapılacak. Maaşı bin liranın altında kalan emeklilere seyyanen 100 lira zam yapacağız. Maaşı 1000-1100 arasında olan emeklilerin maaşını da 1100 liraya tamamlayacağız. Yani bir emeklinin 800 lira maaşı varsa 900 lira olacak. Bin 20 lira olan varsa bin 100 lira olacak. Aradaki denge muhafaza edilecek. Bu artıştan emeklilerimizin yaklaşık yüzde 60'ı istifade etmiş olacak."
"KILIÇDAROĞLU'NUN BAŞBAKAN OLMASI SADECE HAYALDİR"
Konuşmasının sonunda Kemal Kılıçdaroğlu'na seslenen Davutoğlu, "Kılıçdaroğlu'na hitaben söylüyorum. Güzel bir Silifke türküsü vardır. 'Aslı yok yaylasında kırk sürü koyunum var benim, herkes kendi kesesinden yesin içsin saltanatım var benim'. Kılıçdaroğlu başkasının kesesinden saltanar kurmaya çalışıyor. Nasıl onun başbakanlık hayali bu ülkede muhal ise onun verdiği birtakım vaatler de bu ülkede muhaldir. Olması mümkün değildir. Çünkü başbakan olması da sadece hayaldir. Geçmişini bildiği için noterden kağıt alıp getiriyor. Biz hiç notere gitmedik. Sadece millete gittik. Bizim noterimiz millettir" dedi.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.