Davutoğlu: Bahçeli'yi hele de Osmaniye'de yuhalama olmaz (2)

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU: KILIÇDAROĞLU'NUN GÖZÜ HAZİNEDEKİ PARADA  Samsun'da partisi tarafından düzenlenen mitingde konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bu sabah TOBB Genel Kurulu'nda söyledim. Kılıçdaroğlu'nun gözü, ışıl ışıl...

02 Mayıs 2015 Cumartesi 19:27
Davutoğlu: Bahçeli'yi hele de Osmaniye'de yuhalama olmaz (2)






BAŞBAKAN DAVUTOĞLU: KILIÇDAROĞLU'NUN GÖZÜ HAZİNEDEKİ PARADA 
Samsun'da partisi tarafından düzenlenen mitingde konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bu sabah TOBB Genel Kurulu'nda söyledim. Kılıçdaroğlu'nun gözü, ışıl ışıl hazinedeki paranın üzerinde. 'Bana 4 yıl verin yeter' diyor. Gelip hazineyi tüketip gidecek. Var mı öyle. Tarlada izi olmayanın harmanda yüzü olmaz. Senin bu tarlada izin yok ki hazireyi dolduran Ak Parti" dedi. 
Osmaniye’den Başbakanlığın özel uçağı 'Ana' ile saat 17.25’te Samsun Çarşamba Havalimanı’na gelen Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, burada protokol üyeleri ve partililer tarafından karşılandı. Beraberinde eşi Sare Davutoğlu ve seçim çalışmalarını Samsun’da yürüten Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile birlikte parti otobüsüyle şehir merkezinden geçerek Ak Parti İl Başkanlığı tarafından organize edilen Cumhuriyet Meydanı’ndaki miting alanına geçti. Burada Samsunluları selamlayarak konuşmasına başlayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Cumhuriyetimizin ilk adımının atıldığı ve o adımı atan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına selam olsun. Erzurum ve Sivas kongresini yapanlara selam olsun. TBMM'yi dualarla açan o kahramanlara selam olsun. Samsun, herşey burada başladı. Samsun sen bir başkasın, muhabbetin, sevdan, aşkın başka. Sendeki irade aşkı başka" diye konuşmasına başladı. 

Samsun'un sözünün önemli olduğunu vurgulayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Profesör Ali Fuad Başgil'den de saygıyla bahsederek, "Ali Fuad Başgil'in demokrasi meşalesine sahip çıkacak mısın Samsun. Cumhurbaşkanımıza sahip çıktın, muhtar bile olamazsın demişlerdi, oldu mu, engelleyebildiler mi?, Samsun irade etmişse onların sözünün hiçbir kıymeti yoktur. Özellikle dikkatinizi çekmek isterim. 2002 Türkiyesi'ni düşünün. Belki düşman askerleri topraklarımıza girmemişti, ama milli irademiz ve milli onurumuz ayaklar altına alınmıştı. Tank alıyorduk, tamiri için İsrail'e gönderiyorduk. Milli tankımızın yapıyoruz. Altay tankını kim yapıyor. Onlar konuşur, (kalabalık Ak Parti yapar) artık meydanlar palavra atanları biliyor, gerçek söz verenleri biliyor. İnsansız hava aracı için İsrail'den destek istiyorduk. Şimdi biz yapıyoruz. Onlar konuşur Ak Parti yapar. Ak Parti söz verdi mi notere gider mi? Çünkü millet bize güvenir. Bu sabah TOBB Genel Kurulu'nda söyledim. Kılıçdaroğlu, gözü ışıl ışıl hazinedeki paranın üzerinde. 'Bana 4 yıl verin yeter' diyor. Gelip hazineyi tüketip gidecek. Var mı öyle. Tarlada izi olmayanın harmanda yüzü olmaz. Senin bu tarlada izin yok ki hazireyi dolduran Ak Parti. Merkez Bankası'nın rezervi bizden önce 26 milyar dolardı, şimdi 140 milyar dolar. Kim yaptı Ak Parti. Onlar konuşur Ak Parti yapar. Biz geldiği ihracat 36 milyardı, şimdi 158 milyar dolar. Kim yaptı. İnşallah 500 milyar dolara çıkacağız" dedi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:"Kılıçdaroğlu diyor ki, 'Ak Parti döneminde 1 trilyon 970 milyar kaynak oluştu. Bunu nereye harcadılar' Görmüyor gözü. O günden bu günde 757 hastane yaptık, 1737 birinci basamak hastane yaptık. Kim yaptı. 199 adalet sarayı yaptık. Kim yaptı onlar konuşur. Çok çarpıcı rakam, Bizden önce Türkiye'de 611 ambulans vardı. Şimdi 4 bin 387 ambulans var. Helikopter, uçak kar paletli ambulans. Bunları kim yaptı. Millete sağlık hizmetini kim sundu. Onun zamanında SSK'da insanlar ölüyordu. Şimdi bir takım sözlerle halkı kandırmaya çalışıyorlar. Bu halk bunlara pirim verir mi? Böyle akşam başka sabah başka konuşanlara pirim verir mi? Bir müjde vereyim buradan, 2023 yılında bu istiklal şehrinin, ilkadım şehrinin semalarında yüzde yüzde milli savaş uçağı uçurağız. Kılıçdaroğlu da duysun Bahçeli de duysun."
Konuşmasında CHP ve HDP'yi eleştiren, Selahattin Demirtaş'a Taksim Meydanı'ndaki sözleri nedeniyle tepki gösteren Başbakan Ahmet Davutoğlu, "CHP ve HDP koalisyon peşinde. Paralelciler de arkalarında. Samsun her şeyi biliyor, anlatmaya gerek yok. Bizim diğerlerinden farkımız şu; 'Biz gençlere güvendik, istismar etmedik. Gençlerle beraber yol yürüdük" diye konuştu. 
Gençlere yapılan yatırımlardan söz eden ve Suriyeli mültecileri ülkelerine göndereceğini söyleyen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin yükselen küresel bir güç olduğunu dile getirdi. Mitingin ardından alanda bulunanlara kırmızı karanfil atıp selamlayan ve Samsun adaylarını tanıtan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Samsun'dan ayrılmak üzere Çarşamba Havalimanı'na hareket etti.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.