Davutoğlu: Bakan Arkadaşlarım Ve Ben Üniversite Açılış Derslerine Giderken Kaygı Duymamalıyız

Bahar DEMİREL / ANKARA, () - BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, Yüksek Öğretim Akademik Arşiv Projesi Tanıtım Toplantısı'na katıldı. Davutoğlu, üniversite amfilerinin karşılıklı saygının mekanları haline gelmesi gerektiğini vurguladı. Bakanların...

20 Ekim 2014 Pazartesi 13:25
Davutoğlu: Bakan Arkadaşlarım Ve Ben Üniversite Açılış Derslerine Giderken Kaygı Duymamalıyız






Bahar DEMİREL / ANKARA, () - BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, Yüksek Öğretim Akademik Arşiv Projesi Tanıtım Toplantısı'na katıldı. Davutoğlu, üniversite amfilerinin karşılıklı saygının mekanları haline gelmesi gerektiğini vurguladı. Bakanların ve kendisinin üniversite açılışlarına giderken kaygı duyduklarını belirten Başbakan Davutoğlu, "Şunu görünce bazen üzülüyorum. Bakan arkadaşlar, Başbakan olarak ben üniversite açılış derslerine giderken şu kaygıyı hissetmemeli hiç kimse. Orada bir grup provokatif gencin öğrencimizin eyleminden çekinerek üniversiteler siyasilere kapanmamalı. Aksine biz gitmeliyiz ve her görüşten öğrenci soru sorabilmeli. Bazı üniversitelerin neredeyse siyasi alana kapandığı yerler haline gelmemesi lazım" dedi.

"ÜNİVERSİTELERİMİZİ İNSANLARI RAHATSIZ EDEN YERLER HALİNE GETİRMEK DURUMUNDAYIZ"

Öğretim üyelerinin siyasi düşüncesine yakın üniversitelere gitmemesi gerektiğini savunan Davutoğlu, "Şu üniversitede bana yakın, anlayışıma, siyasi düşünceme, ideolojime, grubuma yakın birileri var. Oraya gideyim demişse böyle bir yaklaşım ile öğretim üyeliğine başlıyorsa bu ilmi tecessüsten yoksun demektir. Rahat etmek istiyor. Aksine biz üniversitelerimizin her bir bölümünü insanları rahatsız eden yerler haline getirmek durumundayız. Öyle farklı fikirler olacak ki rahatsız da olacak uykusu kaçacak. Ertesi gün bir cevap yetiştirmek zorunda olduğu tam karşıt görüşten biri olacak ki gece bir şey okusun. Zaten birbirini yakın tanıyan ve birbirinin ferdi gibi görünen bir üniversite, üniversite değildir. Ben böyle bir üniversiteden haz almazdım talebe olsaydım. Hoca olsaydım yeknesak bir sınıftan bana hiç meydan okumayan bir öğrenciden haz almazdım. Yüksek lisansa başladığım her öğrenciye önce kendi makalemi veririm. Bunu eleştirip geleceksin. Ama haddini bilerek eleştirecek. Altı tane daha kitap okuyarak beni eleştirirse işte o zaman ilim adamı demektir. Bizim gelenekte hocasına şerhler yazanlar olduğu kadar hocasını eleştirenler var" ifadelerini kullandı.

"ÜNİVERSİTE AÇILIŞLARINA GİDERKEN KAYGI HİSSETMEMELİ HİÇKİMSE"

Üniversitelerin siyasi alana kapandığı yerler haline gelmemesi gerektiğini söyleyen Davutoğlu, "Hiç kimsenin tahkir edilmediği, hiç kimsenin dışlanmadığı, herkesin kendi fikrini ideolojileştirmeden, dogmatik bir hale dönüştürmeden savunabildiği üniversite amfilerini propaganda mekanı değil ama her türlü fikrin serbestçe tartışılabildiği mekanlar haline getirme sorumluluğuna sahiptir öğretim üyelerimiz. Gençlere bu ahlakı da verecek olan biziz. Şunu görünce bazen üzülüyorum. Bakan arkadaşlar, başbakan olarak ben üniversite açılış derslerine giderken şu kaygıyı hissetmemeli hiç kimse. Orada bir grup provokatif gencin öğrencimizin eyleminden çekinerek üniversiteler siyasilere kapanmamalı. Aksine biz gitmeliyiz ve her görüşten öğrenci soru sorabilmeli. Bazı üniversitelerin neredeyse siyasi alana kapandığı yerler haline gelmemesi lazım. Bizler nihayet bu öğrenciler için bu siyaseti yapıyoruz. Bu öğrenciler daha güzel bir Türkiye daha güzel bir dünyaya hazırlansınlar diye gecemizi gündüzümüze katmaya çalışıyoruz. Gönül ister ki bütün üniversite amfileri özgür düşüncenin karşılıklı saygının mekanları haline gelir" diye konuştu.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.