Davutoğlu: Bütçe Disiplini Her Ne Olursa Olsun Korunacak

ANKARA, () - BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, Merkez Bankası brifinginin ardından ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bütçe disiplinin korunacağına vurgu yapan Davutoğlu, "Bütçe disiplini her ne olursa olsun korunacak. Hükümetimizden...

05 Kasım 2014 Çarşamba 16:23
Davutoğlu: Bütçe Disiplini Her Ne Olursa Olsun Korunacak






ANKARA, () - BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, Merkez Bankası brifinginin ardından ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bütçe disiplinin korunacağına vurgu yapan Davutoğlu, "Bütçe disiplini her ne olursa olsun korunacak. Hükümetimizden kimse popülizm beklemesin. Ama bu dinamik konjonktürde statik bir tavır da beklemesin. Dinamik konjonktür, dinamik tavır almayı gerektirir" dedi.

Yapısal dönüşüm programının yarın açıklanacağını belirten Davutoğlu, "Yarın son derece önemli bir yapısal dönüşüm programını kamuoyuyla paylaşacağım. Bir ülkede siyasi istikrar ile ekonomik kalkınma arasında doğrudan ilişki vardır" dedi.

Merkez Bankası'ndan son aylarda artan güvenin sermaye akışını hızlandırdığına ilişkin bilgi aldığını belirten Davutoğlu, "Kimse ekonomi yönetiminde bir iletişimsizlik varmış kanaatinde olmamalıdır. Merkez Bankası'ndan bugün son aylarda artan güvenin sermaye akışını hızlandırdığını dinledim. Merkez Bankası ile istişarelerimiz hep devam edecek" dedi.

"HÜKÜMETİMİZDEN KİMSE POPÜLİZM BEKLEMESİN"

Bütçe disiplinin korunacağına vurgu yapan Davutoğlu, "Bütçe disiplini her ne olursa olsun korunacak. Hükümetimizden kimse popülizm beklemesin. Ama bu dinamik konjonktürde statik bir tavır da beklemesin. Dinamik konjonktür, dinamik tavır almayı gerektirir. Kurumlar arası entegrasyon ve tamamlayıcılık hayati derecede önemli. Merkez Bankamızın yürüttüğü çalışmaların diğer ekonomik faaliyetlerde birbirini destekler mahiyette olması çok önemli. Güven bütün ekonomiye hep birlikte duyulan bir güvendir" diye konuştu.

"YARIN YAPISAL DÖNÜŞÜM PROGRAMINI KAMUOYUYLA PAYLAŞACAĞIM"

Yapısal dönüşüm programının yarın açıklanacağını belirten Davutoğlu, "Yarın son derece önemli bir yapısal dönüşüm programını kamuoyuyla paylaşacağım. Bir ülkede siyasi istikrar ile ekonomik kalkınma arasında doğrudan ilişki vardır. Durgunluğa giren istihdam üretemeyen bir çok ülkede siyasi istikrar problemi vardır. Türkiye bütün bu sınavlardan büyük bir başarı ile geçti. Yeni bir dönemin eşiğindeyiz. Seçimlerden sonra önümüze bakmamız gereken çok akılcı bir şekilde planlama yapacağımız bir dönemden geçiyoruz" ifadelerini kullandı.

"BİZ ŞU ANA KADAR KRİZLERİ AŞABİLDİK"

Bütüncül birbirini destekleyen entegre bir stratejik ekonomik vizyonun önemine vurgu yapan Davutoğlu şu ifadelere yer verdi: "Bütüncül birbirini destekleyen entegre bir stratejik ekonomik vizyondur. Bu vizyon Türkiye'de var. Bu sebeple biz şu ana kadar krizleri aşabildik. Ama krizleri aşmak tek başına yeterli değil. Kriz dönemleri aynı zamanda fırsat oluşturulan dönemlerdir. Yapmamız gereken var olan ekonomik politik sistem içerisinde bütün dünyaya güven veren kendi halkına güven veren bir ortamın oluşması. Burada Merkez Bankası'nın güvenirliliği aldığı kararların etkinliği, her bir bakanlığımızın gösterdiği performans."

"MERKEZ BANKASI'NDAN SON AYLARDA ARTAN GÜVENİN SERMAYE AKIŞINI HIZLANDIRDIĞINI DİNLEDİM"

Merkez Bankası'ndan son aylarda artan güvenin sermaye akışını hızlandırdığına ilişkin bilgi aldığını belirten Davutoğlu, "Kimse ekonomi yönetiminde bir iletişimsizlik varmış kanaatinde olmamalıdır. Siyasal istikrar en ufak bir zaaf göstermiş olsaydı, son iki üç ay içinde cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi ve sonrasında şu anda biz faiz politikalarında ve diğer alanlarda çok daha karamsar bir tablo ile karşı karşıya kalabilirdik. Merkez Bankası'ndan bugün son aylarda artan güvenin sermaye akışını hızlandırdığını dinledim. Dışarıda da güvenin arttığı yönünde sağlam endüksiyonlar var. Son 4-5 yıl içinde 5 kez hükümet değişmiş çok büyük ekonomiler var. Her hükümet değişiminde o ekonomi üzerindeki uyguladığı baskıyı da herkes görüyor" diye konuştu.

"MERKEZ BANKASI İLE İSTİŞARELERİMİZ HEP DEVAM EDECEK"

Merkez Bankası ile istişarelerin devam edeceğini belirten Davutoğlu, "Merkez Bankası ile istişarelerimiz hep devam edecek. Fiyat istikrarını koruyan ve dengeli sürdürülebilir büyümeyi gerçekleştiren ekonomik performans ile yoluna devam edecek" dedi.

  

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.