Davutoğlu: Çevre Ve Şehir İçih Kaybedilen 1 Saniyenin Bedeli Ağır Olur

Bahar DEMİREL/ANKARA, () - BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı toplu açılış ve araç teslim töreninde belediye başkanlarına, "Her şeyde gecikme, belli bir takım plana uymamalar zamanla telafi edilebilir fakat...

25 Kasım 2014 Salı 16:31
Davutoğlu: Çevre Ve Şehir İçih Kaybedilen 1 Saniyenin Bedeli Ağır Olur






Bahar DEMİREL/ANKARA, () - BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı toplu açılış ve araç teslim töreninde belediye başkanlarına, "Her şeyde gecikme, belli bir takım plana uymamalar zamanla telafi edilebilir fakat çevre ve şehir söz konusu olduğunda kaybedilen 1 saniyenin bile bedeli, vebali ağır olur. Belediye başkanlarımıza özellikle söylüyorum. Şehirlerimizi muhafaza edin" dedi.
Ankara'da bir otelde düzenlenen açılış ve araç teslim töreni, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin konuşması ile başladı. Bakan Güllüce'nin ardından konuşan Başbakan Davutoğlu, şehir ile doğa arasındaki ilişkiden söz ederken, şöyle konuştu:
"Devletler insan için vardır. İnsan, mekan içinde yaratılmıştır. O mekanı koruduğu zaman kendi geleceğini koruyabilir, kendi varlığını muhafaza edilebilir. Bu yatırımların her biri sadece mekanik yatırımlar değildir. Arkasında bir ahlak felsefesi, insani bir felsefe barındırır. Bizim hükümetler olarak en önemli görevi, misyonumuz insanımızın hayat kalitesini yükseltmek ve dünya standartlarının üstünde bir doğa, insan, şehir, çevre buluşmasını sağlamak. Şehirler, insanın oluşturduğu, imar ettiği mekanlardır. Doğa imar edilmiş olarak insana sunulan mekanlardır. Şehir ile doğa arasındaki uyumu bozduğunuz zaman bu faaliyet İbn-i Haldun'un tabiriyle umran olmaktan çıkar. Vahşi çöplük, vahşi arıtma denilen dönemlerdeki bir vahşi faaliyet halini alır."

Şehrin estetiğini korumanın doğanın estetiğini muhafaza etmekle mümkün olacağını belirten Davutoğlu, İstanbul'un neden dünyanın en güzel şehri olduğunu sorduktan sonra, "7 tepesi, boğazı, Haliç'i ile sanki orada yaşayanlara bir emanet gibi tevdi edilmiş ve denmiştir ki İstanbul ile ilgili madem ki burada oturuyorsunuz bunu korumak durumundasınız. O güzelliği İstanbul'a nakış nakış veren şey, ilahi irade o mekanı güzel kılmıştır. Şehir gelişirken imar edilirken umran olması, o mekanın korunmasına bağlıdır" ifadelerini kullandı.
Şehirlerin korunması konusunda belediye başkanlarına çağrı yapan Davutoğlu, her şeyde gecikme, belli birtakım plana uymamaların zamanla telafi edilebileceğini ancak çevre ve şehir söz konusu olduğunda kaybedilen 1 saniyenin bile bedel, vebalinin ağır olacağını söyledi. Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Belediye başkanlarımıza özellikle söylüyorum. Şehirlerimizi muhafaza edin. Bize emanet edilen mekana sahip çıkın. O mekan içinde olan insana saygıyla belediyelerimizi en temiz belediyeler, şehirler haline dönüştürün. Bu bizim için ahlaki bir sorumluluktur" diye konuştu.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, konuşmasının ardından belediyelere hizmet verecek çevre temizlik araçlarının anahtarlarını teslim etti.
 

 

 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.