Davutoğlu, İzinsiz açılan okul kapatılır

Davutoğlu, İzinsiz açılan okul kapatılır

17 Eylül 2014 Çarşamba 13:31
Davutoğlu, İzinsiz açılan okul kapatılır






Davutoğlu, İzinsiz açılan okul kapatılır

Bazı illerde Kürtçe eğitim vermek için açılan okulların kapatılması konusunu değerlendiren Başbakan Ahmet Davutoğlu 'Okul açmanın de bir kuralı vardır. Tıpkı İmam Hatip okulları gibi kural neyse uyulur, izinsiz açılan okul kapatılır' dedi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı Bilgilendirme Toplantısı'nda konuştu. Davutoğlu, öğrencilere müjdeli haberi verdi ve öğrenci-öğretmen bağının derinliğinden bahsetti.

Davutoğlu'nun konuşmalarından satır başları: Eğitim yapısını temelden değiştirdik ve 813 bine ulaşan öğretmen kadrosuna ulaştık. İlk defa MEB bütçesi Savunma Sanayii'nin bütçesini geçti. Eğitimimize düşen rol şudur, 12 yıl içinde eğitimde neler yaptıysak, bunların envanterini çıkaralım. Projelerin analizini yapalım. MEB'in reformlara ihtiyacı var. Yanımdan kitabı eksik etmeyen biri olarak, yeni sistemi yaygınlaştırmak istiyorum. 120 bin derslik gerektiği bilgisi geldi.

30 KİŞİDEN AZ SINIFLAR GELİYOR

Bundan sonra öğrencilerimiz 30 kişinin altında sınıflarla modern sisteme kavuşturulacaklar. Eğitimin esası öğretmenle öğrencinin buluşmasıdır. Bu buluşma aşık ile maşukun buluşması gibi olursa öğretmen aşkla anlatır ve öğrenci aşkla öğrenir. Öğretmen öğrenci sevgisinin derinliğini yaşatmamız lazım. Bu psikolojinin verilmesiyle birlikte diğer önemli boyut müfredat boyutudur. Müfredatımız, hem bizim köklü kültürümüzün izlerini taşıyan hem de gelecek perspektifini bünyesinde barındırmalıdır.

Bu cuma 40 bin yeni öğretmenimizin atamalarını açıklayacağız. Türkiye'de hiçbir şey eğitimden elzem değildir. Toplumumuzun ve yeni nesillerin gereken her türlü adımların atıldığını bilmesini isteriz. Yeni öğretim yılı, öğretmen, öğrenci ve velilerimize hayırlı olsun.

AİHM'NİN DİN KÜLTÜRÜ DERSİ KARARI

Bazı ülkelerde bırakınız din kültürü ve ahlak bilgisini, tüm dinler anlatılıyor hatta öğrenciler kiliselere götürülüyor. Türkiye'nin çevresindeki gelişmelere baktığınızda bu elzemdir. Dini terakki ailede gelişir ama sağlam bilgi eğitimde verilmezse düzensiz ve sağlıksız bilgiyi denetleme imkanı kalmaz. Kendi ihtiyaçlarımıza cevap verecek adımlar atarız.

KÜRTÇE EĞİTİM VEREN OKULLAR

Türkiye'de konuşulan bir dile ön yargıyla bakmadığımızı bilmelisiniz. Kürtçe konusunda çok önemli adımlar da atıldı. 10 sene önce bir Kürtçe yayın yapan ulusal kanal, Kürtçe öğretmen yetiştiren üniversite bölümleri yoktu. Kürtçe bizi güzel Türkçe'miz gibi bir dilimizdir. Muhabbetle konuşulduğunda her dil güzeldir. Biz bu güzel adımları atarken bazı çevrelerin oyunları hoş değildir. Kamu düzeni esastır, okul açmanın prosedürü var. İmam Hatip de olsa izinsiz açılan okul kapatılırdı.
Son Güncelleme: 17.09.2014 13:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.