Davutoğlu: Kılıçdaroğlu'na hesabı, Bahçeli'ye milliyetçiliği, Demirtaş'a barışı öğreteceğiz (3)

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU: KUVAY-I MİLLİYE RUHU AK PARTİ RUHUDUR Başbakan Ahmet Davutoğlu, Sivas'ta kent meydanını dolduran kalabalığa hitap etti. Sık sık Sivas Kongresi ve Kuvay-ı Milliye ruhu hatırlatması yapan Başbakan Davutoğlu, bugün bu...

25 Nisan 2015 Cumartesi 20:23
Davutoğlu: Kılıçdaroğlu'na hesabı, Bahçeli'ye milliyetçiliği, Demirtaş'a barışı öğreteceğiz (3)






BAŞBAKAN DAVUTOĞLU: KUVAY-I MİLLİYE RUHU AK PARTİ RUHUDUR
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Sivas'ta kent meydanını dolduran kalabalığa hitap etti. Sık sık Sivas Kongresi ve Kuvay-ı Milliye ruhu hatırlatması yapan Başbakan Davutoğlu, bugün bu ruhu Ak Parti'nin taşıdığını ifade etti. Türkiye'yi 2002'de kötü bir durumda devraldıklarını anımsatan Davutoğlu şöyle dedi: "Millet ümitsizliğe düşmüşken, Türk istiklalinin sembolü olan en önemli güç kaynakları kurutulmuşken, liramızın itibari kalmamışken, IMF kapılarındayken 2002'de Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bir kadro yürüyüşe çıktı. 2002'de Kuvay-i Milliye ruhuyla Türkiye'nin kaderini değiştirdi. Nasıl Kuvay-i Milliye, Türkiye Cumhuriyeti'ne giden yolu açıp istiklalimizi kurtarmışsa, 2002'de Ak Parti kadroları da ekonomik anlamda bağımsızlığını kaybetmiş, savunma sanayinde namerde muhtaç olmuş bir Türkieye'den yeni Türkiye'yi inşa etmek üzere yola çıktık. Biz Kuvay-i Milliyeyi temsil ediyoruz. Bizim gönlümüz sadece kardeşlik diye akar. Önümüzde 7 Haziran'a kadar bir yol var. Bazı siyasi parti temsilcileri doğu güneydoğuya gidemeyecekler. Bazıları iç Anadolu'da böyle bir toplantıyı yapacak güce sahip değil. Bazıları Karadeniz'e, batıya gidemeyecek. Türkiye'nin her yerine gidebilecek tek parti Ak Parti'dir. Hakkarili ile de Edirneli de Sivaslıyla da, Muğlalıyla da kucaklaşabilecek tek parti Ak Parti'dir. Şimdi siyasi parti liderlere gelecek, kimisi milliyetçilik taslayacak, kimisi hazineyi tamtakır bırakıp kaçtıkları günleri unutup boş vaatlerde bulanacak. Ama biz onlara şunu soracağız: Sizden devraldığımız Türkiye Cumhuriyeti, hani Kuvay-i Milliye yiğitlerinin kurduğu Türkiye Cumhuriyeti devleti, tankını dahi modernize etmek için namerde muhtaç halde idi. Şimdi biz Türkiye'nin her bir köşesinde, bundan sonra bu semalarda Türk yapımı milli savaş uçağı uçacak. Yüzde 100 eğitim uçağı Hürkuş bu semalarda uçacak. Tankımızı kendimiz yapacağız. Bizler istiklal harbinde yokluk içinde bir milleti ayağa kaldıranların çocuklarıyız."
ONLAR PALAVRA ATAR BİZ YAPARIZ
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 79 yılda harcanan hazine ile Ak Parti iktidarı dönemindeki harcama hatırlatmasını yapan Başbakan Davutoğlu şöyle devam etti:
"Ağzından hayırlı bir şey çıkmaz ki bu adamın. Biz devraldığımızda hazine tam takırdı. Biz bu geliri alın terimizle doğru bir idare ve halkımızın desteğiyle bulduk. Kılıçdaroğlu hasbel kader buraya gelirse ne yaptığımızı ona gösterin. Diyin ki 'Ankara'dan Sivas'a gelirken hızlı tren Sivas'a doğru ilerliyor. Ey Kılıçdaroğlu sen uyuyorsun, ama Sivas hızlı trene kavuşuyor' diyin. En geç 2018'de Sivasla hızlı trenimiz buluşacak. Burda durmayacağız. Erzurum Kars, Tiflis'e, Bakü'ye kadar Sivas birleşecek. Hazar Denizi'nden Karadenize, Akdeniz'e giden herkes Sivas'a selam duracak. Çünkü Sivas selam durulmayı hak ediyor."
Bu sırada kalabalıktan yükselen tekbir sesleri üzerine Davutoğlu, "Allah bu tekbirleri bu semalardan hiç eksik etmesin. Sivaslı yiğidolar varken kimse susturamaz. O CHP'nin tek parti döneminde susturdukları tekbirleri bu topraklarda hiç bir güç susturamayacak" diyerek konuşmasını şöyle sürdürdü: "Yine gösterin. Sivas'ta 24 kilometre duble yol vardı. Sivas'ın etrafında 699 kilometre daha duble yol yaptık. Şimdi 724 kilometre duble bölünmüş yol ağı var. Bunlar Kılıçdaroğlu'nun görebileceği, bileceği şeyler değil. Bu seçimlerin şiarı oldu. Ben söyleyim siz cevap verin. Kılıçdaroğlu duysun diye, Bahçeli, Demirtaş duysun diye yapalım. Herkes konuşur Ak Parti yapar. Onlar palavra atar biz yaparız Allah'ın izniyle."
'ÇARKÇI KEMAL, HER YERDEN ÇARK EDİYOR'

1936'da CHP'nin tek parti iktidarı döneminde Sivaslı Nuri Demirağ'ın milli uçak projesinin engellendiğini anlatan Başbakan Davutoğlu, bugün de Ak Parti'nin yaptığı çalışmaları engelleme çabasının olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Milli uçak projesi rafta kaldı. Engellediler. Şimdi sivil uçağımızı yapacağız, 2019'da uçacak. Hürkuş'u yapıyoruz 2018 de uçacak. Milli savaş uçağı 2023'te uçacak. Hemen birileri bizi engelemeye çalışıyor. Büyük oyunu kuranlar madem ki Türkiye yükseliyor, engellenmesi lazım diyorlar ve bütün şerri bir araya topluyorlar. Mesele Nuri Demirağ gibi insanların rüyalarını gerçekleştiren Ak Parti iktidarına engel olmak. Biz Çanakkale'de barış zirvesini yaparkan onlar belli başkentlerde Türkiye aleyhine tuzak kurup, kumpas kurmaya kalktılar. Sivas Kongresi kurulurken de tuzak kurmuşlardı. Şimdi büyük oyun, tuzak kuranlara izin verecek misiniz. Türkiye'yi durdurabilecekler mi? Ak Parti'yi durdurabilecekler mi? Bizim iddiamız budur. Büyük Türkiye. Her yerde söylüyoruz, diğer partiler her yere gidemiyor biz gidiyoruz. Çünkü bizim için her yer Türkiye. Bizi engellemek için yola çıktılar, düzen kurdular, başarabildiler mi? Neden? Çünkü bizim zihnimize, beynimize Sivas Kongresi kararı işlemiş. Biz diyoruz ki milli iradeyi hakim kılmak siyasetimizin esasıdır. Bakın ne oyunlar oynadılar. 2002 de Cumhurbaşkanımız başbakan olacakken onu engelledi, yasaklı yaptılar. Engelleyebildiler mi? 2004'te Kıbrıs müzakereleri yürürken genç subaylar rahatsız diye darbe başlığı attılar. 2007'de e-muhtırayla 'biz Ak Partili cumhurbaşkanı seçtirmeyiz' dediler. Sayın Abdullah Gül'ü engellemek için 367 safsatası çıkardılar, e-muhtıra verdiler. Engelleyebildiler mi? Ak Parti kendi cumhurbaşkanını seçti mi? Şimdi bizi durdurabilirler mi. Olmayınca bu tuzak, 2008'de partimize kapatma davası açtılar, hem de iktidardayken. 21'inci yüzyılda iktidardaki bir partiye kapatma davası açtılar. Peki bizi kapatabildiler mi? Kapatamazlardı, ama kapatmış bile olsayardı milletin gönlünden bizi çıkarabilirler mi? Milletin gönlünde olan bir partiyi kapatmaya güçleri yeter mi? Kılıçdaroğlu dedi ki 'bizi kapatmaya çalışıyorlar.' Biz dedik ki 2010 referandumundan parti kapatmayı külliyen kaldırıyorduk siz engel oldunuz. Gelin parti kapatmayı külliyen kaldıralım diye Anayasa değişiklik tasarası verdik. Hemen karşı çıktı, çark etti bir daha demediler. Sayın Cumhurbaşkanımız boşuna dememiş Çarkçı Kemal diye. Her yerden çark ediyor."
KİM İHANET EDERSE MİLLET ONU AFFETMEZ
2013 yılında çözüm sürecini başlattıklarında da oyunlar ile karşılaştıklarını ifade eden Davutoğlu, o dönem oynanan karanlık oyunların bugün de sürdürülmek istendiğini ifade ederek şunları söyledi: "Sizin çok iyi bildiğiniz bir olayla 2013'te çözüm sürecini başlattığımızda hemen bir başka oyunu devreye soktular. Aynen 1993 gibi. 1993'te rahmetli Özal, milleti bir kılma, bütün kılmak için hamle, çözüm süreci başlatmıştı. Hemen Uğur Mumcu'yu öldürdüler, arkasından Eşref Bitlis'i öldürdüler. Sonra da rahmetli cumhurbaşkanımız Özal, şüpheli bir şekilde vefat etti. Hala araştırılıyor. Hemen arkasından Sivas'ta Madımak ve arkasından Başbağlar'da katliam yaptılar. Şimdi de aynen 1993'te Madımak, Başbağlar tahriklerini yapanlar çözüm süreci başlayınca Gezi provokasyonu başlattılar. Cumhurbaşkanımızın Diyarbakır konuşmasından sonra Gezi propagandası başlattılar. Baktılar hedeflerine ulaşamıyorlar, içerideki ve dışarıdaki işbirilikçiler hedeflerine ulaşamayınca paralel çete çıktı meydana. Kim bu millete ihanet ederse bu milet onu afftemez. Bizi Gezi provokasyonu ile, 17-25 Aralık kumpasları ile durdurabildiler mi? Cumhurbaşkanımızı doğrudan halk seçti. Engelleyebildiler mi? Biz milli iradeyi temsil ediyoruz. Milli iradenin karşısına kim çıkarsa çıksın, ister darbeci, ister vesayetçi, ister paralelci Ak Parti kadroları kaya gibi karşılarında duracaktır. Allah bu milletin birliğini beraberliğini daim eylesin. Bu topraklara ateş vurmak isteyenler, yuvalara ateş düşürmek isteyenler karşısında her şeye rağmen inadına milli, milli beraberlik diyecek miyiz? Türk, Kürt, Sünni, Alevi kardeştir, ayrım yapan kalleştir diyecek miyiz? Bu milli birlik ve beraberliği korumak için fark fark sandıkları dolduracak mıyız."
'DEMİRTAŞ AYRI BİR ÇETE'
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı da eleştiren Başbakan Ahmet Davutoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı'nı kapatacakları söylemiyle ilgili sert eleştirilerde bulunarak şöyle dedi: "Demirtaş ayrı bir çete. HDP şiddet, törer çetesi. Bir taraftan Ağrı'da teröristleri indirecekler ve vatandaşımıza baskı yapacaklar. Diğer taraftan İstanbul'da, Sivas'ta Alevi, Kürt kardeşlerimize sahip çıkıp özgürlük, haklar diyecekler. Ey Demirtaş, Anadoluda halklar değil bir tek millet var. Sivas Kongresi'ni kimler yapmışsa, içindeki bütün unsurlarıyla bu milletin bir parçasıdır. İktidara gelirse Diyaneti kapatacakmış. Bir, iktidara gelemezsin. İki, barajı zaten geçemezsin. Üç, bu millet sana veya her hangi bir millete diyaneti kapattırmaz. Diyanetimizi de, milli değerlerimizi de koruyacağız. Sünni-Alevi bütün vatandaşlarımızla insan onuruna sahip şekilde yaşayacağız. Yeni Türkiye sözleşmesi ilan ettik. Sivas Kongresi'ne atıfta bulunan bir metin olarak gelin hep berber yeni bir Türkiye'nin yeni Anayasasına imza atalım. Kılıçdaroğlu, Bahçeli, Demirtaş şu ana kadar bütün milleti kucaklayan bir teklifte bulunamadılar. Onlar Sivas Kongresi'nin, Kuvay-i Milliyenin ruhunu bilmezler. Anadolunun her köşesindeki insanımızı tek bir yumruk yapacağız. Balkanları, kafkasları, orta doğuyu, oradaki kardeşlerimizi her zaman koruyacağız."
MAZLUMLARA SAHİP ÇIKACAĞIZ
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kılıçdaroğlu'nun iktidara gelmeleri halinde Suriyelileri geri gönderecekleri sözlerini de eleştirerek, "Hacı Bektaş-ı Veli'yi bilmez ki Kılıçdaroğlu. Diyor ki 'sofranı, gönlünü açık tut'. Biz mazlumlara kapımızı açmışız ey Kılıçdaroğlu, senin aklın de vicdanın de ermez. Mazlumlara sahip çıktık sahip çıkacağız" diye konuştu.
Başbakan Davutoğlu ayrıca, Sivas'ın çevre düzenlemesi çerçevesinde planlanan Kızılırmak projesi ile ikinci devlet üniversitesinin yapımı konusunda müjde verdi. Sivas'tan ise yüzde 75 oy ile 5'te 5 yapmaları talebinde bulundu. Mitingiin bitiminde milletvekili adayları ile birlikte halkı selamlayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, daha sonra Sivas Valiliği'ne geçti.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.