Davutoğlu: Türkiye Hiçbir Dönemde Terör, Şiddet Grubunu Desteklememiştir

Mehmet ÇINAR- Ümit KOZAN/AFYONKARAHİSAR, () - BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, Türkiye ile ilgili uluslararası medyada sürdürülen belli terörist gruplarla alakalandırma çabalarına içeriden yardım edenlerin, uluslararası medyada bunun öncülüğünü...

02 Kasım 2014 Pazar 20:40
Davutoğlu: Türkiye Hiçbir Dönemde Terör, Şiddet Grubunu Desteklememiştir






Mehmet ÇINAR- Ümit KOZAN/AFYONKARAHİSAR, () - BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, Türkiye ile ilgili uluslararası medyada sürdürülen belli terörist gruplarla alakalandırma çabalarına içeriden yardım edenlerin, uluslararası medyada bunun öncülüğünü yapanların aslında Türkiye'ye karşı kurulan bir tuzağın piyonları olduğunu belirterek, "Türkiye hiçbir dönemde, hele hele Ak Parti dönemlerinde herhangi bir radikal, terör, şiddet grubunu desteklememiştir, desteklemeyecektir" dedi.

Ak Parti'nin Afyonkarahisar'daki Güral Afyon Termal Otel'de üç ana başlık altında 23'üncüsü düzenlenen İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nın kapanışı, Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yapıldı. 'Çözüm Süreci ve İç Güvenlik Reformu', 'Dış Politikalar ve AB Süreci' ile 'Ekonomi' başlıkları altında dün düzenlenen üç oturumun ardından bugün Başbakan Davutoğlu başkanlığında genel değerlendirme yapıldı. Saat 09.30'da başlayan genel değerlendirme toplantısının 14.00'de bitmesi planlanırken, yaklaşık 2 saat uzatıldı.

KONGRE SÜRECİNDE DEĞİŞİM SİNYALİ

Ak Parti kampının kapanışını yapan Başbakan Davutoğlu, istişare kültürünün önemine değindi ve toplantıda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da selam gönderdi. Davutoğlu, görüşme yapılan üç ana başlığa ilişkin açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası tek bir vücut halinde bir yenilenme yaşandığını belirten Davutoğlu, önümüzdeki süreçte ilçe ve il kongrelerinin başlayacağı ve her bir ilçe ve ilde yönetim kademelerinde aynen başbakanlık, cumhurbaşkanlığında olduğu gibi aynı ahlaki prensipler, kararlılık ve azimle bu görev değişimlerinin bir bayrak, sancak teslimi olarak onurla yapılacağını söyledi.

ÇÖZÜM SÜRECİ KARARLILIKLA SÜRDÜRÜLECEK

Çözüm sürecinin sadece Türkiye için değil bölge için de tek ve önemli başarı hikayesi olduğunu belirten Davutoğlu, “Her ne suretle olursa olsun, kim sabote etmeye çalışırsa çalışsın mutlaka kararlılıkla sürdürülecektir. Çünkü bizim için bu mesele milletimizin bütünleşmesi, her kesiminin kültürel, siyasi ve ekonomik hayat içinde temsili, yer alması açısından önemlidir ve ülkemizin bekası açısından kaçınılmazdır. Bu çözüm süreci demokratikleşme ve özgürlük alanlarının genişletilmesi için desteklenmeye devam edecektir" dedi.

KAMU DÜZENİNDE İHMALE FRSAT VERİLMEYECEK

Çözüm süreci kararlılıkla sürdürülürken kamu düzeni alanında herhangi bir ihmale fırsat verilmeyeceğini belirten Başbakan Davutoğlu, “İstiklal ve cumhuriyetimizin beşiği olan Afyon'dan bir kez daha tüm milletimize hitaben söylüyorum ki bu ülkenin her bir santimetrekaresinde sadece milletten meşruiyetini almış olan siyasi iktidarın teminatı altında olan kamu düzeni egemen olacaktır. Kamu düzeniyle çözüm süreci arasında ikilem oluşturmaya çalışanlara fırsat verilmeyecek. Ne çözüm süreci bahane edilerek kamu düzeninden taviz verilebilir, ne de kamu düzeni provoke edilmek suretiyle çözüm süreci akamete uğratılabilir" dedi.

MUHALEFETE ELEŞTİRİ

Ak Parti ve CHP'nin iki kongre ve iki değerlendirme sürecinin nerdeyse eşzamanlı yapıldığına işaret eden Davutoğlu, "Bir Ak Parti'nin çok önemli görev değişiminin yapıldığı kongresine bakınız, oradaki vakar ve kararlılığa. Yeni Türkiye kavramıyla yeniliği ifade ederken aynı zamanda 12 yıllık bir yol arkadaşlığı bağlamında sürekliliği ifade eden kavram. Bir de yaptıkları yanlış tercihlerle cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra türbülansa giren siyasi partilere bakınız, özellikle de CHP'nin olağanüstü kongresine. Her türlü itham, hakaret, karşılıklı yürütülen kampanyaların egemen olduğu anlayış. Şimdi de eşzamanlı biz Afyon'da, onlar da güzel ülkemizin bir başka vilayetinde ama iki istişare toplantısının konularına, öncesinde yaşananlar ve sürecine baktığınızda aradaki farkı görürsünüz. Eğer diğer partiler de yapmış olsaydı şu farkı herkes görecekti. Ak Parti'nin istişaresine Türkiye'nin her yerinden katılım var. Her kesim temsil ediliyor. Ama diğer partiler biraraya geldiklerinde sadece ülkemizin bir kesimine ya da bir bölgesine hitap ediyorlar" diye konuştu.

Hiçbir vesayetçi ve paralel yapılanmaya izin verilmeyeceğini, Türkiye'nin siyasi ve ekonomik istikrar ve kalkınmasını sürdürmesi için ne gerekiyorsa yapılacağını anlatan Başbakan Davutoğlu, bölgedeki yangının Türkiye'ye sirayet etmemesi ve gelecek nesilleri etkilememesi için her türlü tedbirin alınacağını kaydetti.

'ANKARA KRİTERLERİNİ UYGULAMAYA KARARLILIKLA DEVAM EDECEĞİZ'

Davutoğlu, “Türkiye ile ilgili uluslararası medyada sürdürülen belli terörist gruplarla alakalandırma çabalarına içeriden yardım edenler, uluslararası medyada bunun öncülüğünü yapanlar da aslında Türkiye'ye karşı kurulan tuzağın piyonlarıdır. Türkiye hiçbir dönemde, hele hele Ak Parti dönemlerinde herhangi bir radikal, terör, şiddet grubunu desteklememiştir, desteklemeyecektir. Onlara nasıl karşı çıkmışsak halkının üzerine varil bombaları yağdıran, kimyasal silah kullanan, füzeler göndererek 300 bin masumu katleden Suriye rejimi ve benzer rejimlere de karşı çıkmış ve devam edecektir. Hepimizin üzerinde mutabık kaldığı konulardan biri de Türkiye, başta AB perspektifi konuları olmak üzere dünyayla bütünleşme çabalarını sürdürecektir. AB'de özellikle kriz sonrası büyüyen yabancı düşmanlığına ve Avrupa kıtasını, ortak kıtamızı tek bir etnik ya da dini bir emsal çabalarına karşı biz 'Avrupa hepimizin ortak kıtasıdır, bütün dinlerin, milletlerin ortak kıtasıdır' demeye devam edeceğiz ve Ankara kriterlerini uygulamaya kararlılıkla devam edeceğiz" diye konuştu.

'İNADINA EKONOMİ BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR'

Ak Parti iktidarında dünyada en büyük ekonomik kriz yaşanırken Türkiye ekonomisinin büyümeye devam ettiğini belirten Davutoğlu, “Hani birileri Türkiye'yi karamsar tabloya hapsetmeye çalışıyor, 'Ah bir tökezlese' diyorlar ya. Onların inadına Türkiye ekonomisi yoluna istikrarlı şekilde devam ediyor. Büyük bir ülkenin getirdiği birçok travmaları, sıkıntıları, meydan okumaları görüyoruz, ama ekonomimiz inadına büyüyor ve milletimizin güveni de inadına artıyor. Gerçek bir başarı hikayesi oluşturmuştur. Hiç kimse bizden şu veya bu nedenlerle ekonomik politikalarımızdan vazgeçeceğimizi beklemesin. Kimsenin Türkiye'nin ekonomisindeki istikrardan şüphe etmemesi gerekir.

'KISA VE ORTA VADEDE ALTERNATİFİMİZ YOK'

“Kısa ve orta vadede Ak Parti hükümetinin alternatifi yok. Uzun vadede de yoktur ama mütevazı olmaya çalışıyorum" diyen Başbakan Davutoğlu, 'Yeni Türkiye' kavramı tanımını da 'Vesayetçi yapının tehdit edemeyeceği bir demokrasi, insan odaklı kalkınma, ekonominin kalıcı ve istikrarlı büyüdüğü, insanın başı dik, onurlu yaşadığı müreffeh bir Türkiye' şeklinde yaptı.

'ÇATIŞMA ONLARA, ÇÖZÜM BİZE YAKIŞIR'

Davutoğlu, “Önümüze engeller çıkarılacak, tuzaklar kurulacak biliyoruz. Ama onlar da bilsinler ki bu tuzaklar karşısında vakur bir şekilde yürüyüşümüze devam edeceğiz. Tuzak kurmak onlara, vizyon bize yakışır. Hakaret onlara, edep bize yakışır. Kriz çıkarmak onlara, deva bulmak bize yakışır. Çatışma çıkarmak onlara, çözüm bulmak bize yakışır" dedi.

Başbakan Davutoğlu, konuşmasının ardından otelden ayrılarak, eşinin teyzesi Sabire Güzbey'in evini ziyaret etti.

ÜSTGEÇİDE PANKART

Ak Parti'nin Afyonkarahisar'da düzenlenen 23'üncü İstişare Toplantısı sürerken, Ankara- İzmir yolu üzerinde bulunan ve Afyon Kocatepe Üniversitesi Ahmet Necdet Sezer Yerleşkesi'ne dönüşü sağlayan Şahitler Kayası üstgeçidine kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce pankart asıldı. İstişare toplantısının yapıldığı Güral Afyon Termal Otel'e yaklaşık 5, Afyonkarahisar kent merkezine ise 3 kilometre uzaklıktaki üstgeçide asılan pankartta 'Değerli yurttaşlar. Hırsızlar heyeti ilimiz sınırlarında. Malınıza, mülkünüze sahip çıkın' yazıldı. Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü ekiplerince kaldırılan pankartın kimler tarafından asıldığını belirlemek için çalışma başlatıldı.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.