DAVUTOĞLU: TÜRKİYE, ÜRDÜN, SURİYE VE LÜBNAN ARASINDA SERBEST TİCARET BÖLGESİ KURACAĞIZ (2)

'CİZRE'DE BİRİLERİ PROVOKASYONA KALKIŞTI' Başbakan Ahmet Davutoğlu, Hatay'da oda ve dernek temsilcileriyle biraraya geldiği kahvaltılı toplantının ardından AK Pati'nin il kongresine katıldı. Başbakan Davutoğlu, burda yaptığı konuşmada,...

28 Aralık 2014 Pazar 13:34
DAVUTOĞLU: TÜRKİYE, ÜRDÜN, SURİYE VE LÜBNAN ARASINDA SERBEST TİCARET BÖLGESİ KURACAĞIZ (2)






'CİZRE'DE BİRİLERİ PROVOKASYONA KALKIŞTI'
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Hatay'da oda ve dernek temsilcileriyle biraraya geldiği kahvaltılı toplantının ardından AK Pati'nin il kongresine katıldı. Başbakan Davutoğlu, burda yaptığı konuşmada, dün Cizre'de meydana gelen olaya değinirken, "Birileri provokasyona kalkıştı. Buna karşı her türlü tedbiri aldık, almaya devam edeceğiz. Çözüm sürecini sonuca ulaştıracağız" dedi.
Her vatandaşın ana diline sahip olmasını istediklerini, Kürt-Türk ayırımı yapılmaya çalışıldığını, bunun karşısında en önde Ak Parti'nin durduğunu söyleyen Davutoğlu, partileri ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sık sık komplolara uğradığına ilişkin örnekler verdi.

Konuşması sürekli 'Vur vur inlesin Pensilvanya dinlesin' , 'O hain gelecek hesap verecek' sloganları ile kesilen Davutoğlu, CHP'ye yönelik eleştirilerini sıralarken de "İstanbul'da il başkanı bulamadılar, Ankara'dan getirdiler" diye konuştu.
Suriye'deki gelişmelere değinirken Esad rejimi ve Işid'in 'halka zulmettiğini' belirten Davutoğlu bu ülkede de Hatay gibi biran önce barış sağlanması ümidinde olduğunu kaydetti. Başbakan Hatay'a 2. bir üniversite, ayrıca sulanabilir tarım toprakları oranını yüzde 90'a çıkarma vaadinde de bulundu.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.