Davutoğlu: Türkiye'nin yükselmesini durdurmak istiyorlar (3)

TEKİRDAĞ'DA 61'İNCİ MİTİNG  Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Çanakkale’de düzenlediği mitingin ardından beraberindeki Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mustafa...

25 Mayıs 2015 Pazartesi 21:22
Davutoğlu: Türkiye'nin yükselmesini durdurmak istiyorlar (3)






TEKİRDAĞ'DA 61'İNCİ MİTİNG 
Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Çanakkale’de düzenlediği mitingin ardından beraberindeki Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop ile birlikte Tekirdağ’a geldi. Helikopterle Namık Kemal şehir stadyumuna inen Davutoğlu’nu Tekirdağ Valisi Salih Enveroğlu, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Kadir Albayrak ve partililer karşıladı. Seçim otobüsüyle Tekirdağ Valiliği önündeki Hükümet Caddesi’ne gelen Davutoğlu partisinin cadde üzerinde düzenlediği mitinge katıldı. Eşi Sare Davutoğlu ile birlikte platforma çıkan Başbakan Davutoğlu, partilileri selamladı. AK Parti Tekirdağ milletvekili adaylarının tanıtılmasının ardından konuşan Başbakan Davutoğlu Tekirdağ’da 61’nci mitingine çıktığını ifade ederek, Türkiye’yi her yerde temsil ettiklerini söyledi.
“ÜÇÜNCÜ KUVAYİ MİLLİYE BİZİZ”
Tarih boyunca 3 Kuvayi milliye olduğunu anlatan Başbakan Davutoğlu, “Bizim 100 yıllık tarihimizde 3 tane Kuvayi milliye oldu. Birisi İzmir işgale uğradığında orada Hasan Tahsin’in ilk kurşunuyla, Balıkesir’de Alaca mescitte toplanan müftü Abdullah efendi tarafından Kuvayi milliye hareketi. Yani istiklalimizi kazanma hareketi. Diğeri Adnan Menderes’in başlattığı demokrasi Kuvayi milliye hareketi. Üçüncü Kuvayi milliye AK parti hareketidir. Türkiye’nin yer yerinde biz varız. Namık Kemal’in vatan idealini biz temsil ediyoruz. Yahya Kemal’in İstanbul idealini biz temsil ediyoruz. Mustafa Kemal’in istiklal idealini biz temsil ediyoruz. Şimdi bir Kemal daha çıkmış ama bunlarla alakası yok. O Kemal, ne Namık Kemal’i bilir, ne Yahya Kemal’i ne de Mustafa Kemal’in istiklal idelinden haberi vardır. Şimdi bizim davamız bütün bir milleti kuşatma davasıdır. Namık Kemal vatan dediğinde bütün vatan topraklarını kastediyordu” dedi.
“20 YILA KİM ÖLE KİM KALA”
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, geçen hafta açıkladığı ‘mega’ proje üzerinden eleştiren Başbakan Ahmet Davutoğlu, sözlerini sürdürdü:

“Şimdi ikinci yarı başlıyor. 12 yıl içerisinde Cumhurbaşkanımızın başbakanlığı döneminde olağan üstü hizmetler gerçekleştirdik. Şimdi aynı doğrultuda 2023’e büyük hedeflerle yürüyoruz. Kılıçdaroğlu bir mega proje hazırladı, 2035 yılını tarih verdi. 20 yıl sonra kim öle kim kala. Kılıçdaroğlu o zaman heralde Allah ömür versin ama 85-90 yaşını belki bulacak. Şimdi biz ise söylediğimiz şeyi 4-8 yıllık programlarla söylüyoruz. Bir de diyor ki ‘Bana 4 yıl verin, başka bir şey istemem’. Peki 4 yıl istiyorsun da niye projelerini 20 yıllık ilan ediyorsun. Çünkü 4 yılda bizim hazine de biriktirdiğimiz bütün imkanları, kapasiteyi aynen SSK’daki gibi harcayıp gidecek. Şimdi o 2035’e vade veriyor, notere de şahit gösteriyor. Bizim notere ihtiyacımız yok. Bizim noterimiz geri de bıraktığımız eserler. AK Parti söz verdimi yapar”
BAŞBAKANI GÜLDÜREN SLOGAN
Konuşması sloganlarla sık sık kesilen Başbakan Ahmet Davutoğlu partililerin ‘Mursi’yi alalım, Kemal’i verelim’ sloganlarına gülerek karşılık verdi ve ‘Mursi ile Kemal Kılıçdaroğlu'nu karşılaştırmayın. Biri darbe mağduru, biri darbe yanlısı. Bunlar demokrasiye inanmaz, bunlar iktidara gelmek için her türlü vesayete, darbeye çanak tutarlar” diye konuştu.
“DHKP/C SOLİSTİ CHP’Lİ”
Muhalefete eleştirilerini sürdüren Başbakan Davutoğlu, 12 yıllık iktidarlarının diğer partiler tarafından kıskanıldığını belirterek, “12 yıllık iktidarımızı kıskandıkları için çatlıyorlar. Hep beraber birleşip karşımıza geliyorlar. Üç tane parti. Bakıyorsunuz CHP ‘cumhuriyetçiyim’ diyor. Ama paralel çeteyle F tipi dedikleri eskiden eleştirdikleriyle beraber hareket ediyor. Ulusalcıyım diyor CHP Genel Başkan Yardımcısı ‘HDP barajı aşarsa bizim için iyi olur’ diyor. Yani ulusal birliği tehdit edenlerle yan yana ele ele. MHP, HDP ile göya tam zıt kutuplar. Ama bakıyorsunuz MHP Başkan yardımcısı diyor ki ‘HDP’nin barajı açması bizim işimize gelir. Dolayısıyla bir problemimiz yok’. HDP zaten ‘Kudüs Yahudilerin kutsal mekanıdır’ diyen birinden hayır gelir mi? HDP bu sefer DHKP/C sözcüsü halinde savunmaya kalkıyor. Bu 3 parti, yanında 3 paralel çete. Birisi Pensilvanya paraleli, diğer HDP ile paralel çalışan İmralı, Kandil ve PKK ve yine hem CHP hem de HDP ile paralel çalışan DHKP/C terör örgütü. DHKP/C terör örgütünün solisti CHP’den milletvekili adayı oldu. Esad’a övgü düzen ‘Hatay Suriye toprağıdır’ diyenlere övgü düzen birisi. Şimdi buradan bir ses verelim. Bunların 6’sı bir araya geldi Ak Parti’nin yükselen yeni Türkiye’sini engellemeye çalışıyor. Bizi durdurabilir mi?” dedi.
Mitingin ardından beraberindekilerle birlikte Tekirdağ Valisi Salih Enveroğlu’nu makamında ziyaret eden Başbakan Ahmet Davutoğlu, daha sonra kentten ayrıldı.
Lütfü KARAKAŞ– Engin ÖZMEN–Ruhan YALÇIN–Mehmet YİRUN/TEKİRDAĞ, ()-

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.