Davutoğlu Ve Biden Basın Toplantısı Düzenledi

Mehmet AKTARAN / İstanbul, () - Başbakan Ahmet Davutoğlu, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ile Beşiktaş'ta bulunan Başbakanlık Çalışma Ofisi'nde bir araya geldi. Davutoğlu ve Biden akşam yemeği öncesi kısa bir açıklama yaptı. Davutoğlu,...

21 Kasım 2014 Cuma 22:29
Davutoğlu Ve Biden Basın Toplantısı Düzenledi






Mehmet AKTARAN / İstanbul, () - Başbakan Ahmet Davutoğlu, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ile Beşiktaş'ta bulunan Başbakanlık Çalışma Ofisi'nde bir araya geldi. Davutoğlu ve Biden akşam yemeği öncesi kısa bir açıklama yaptı.

Davutoğlu, 'stratjik ortağımız" diye nitelediği, Biden'in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Türkiye ve ABD ilişkilerinin uluslararası sistemin en iyi yapılandırılmış ilişkileri arasında olduğunu ve çok köklü geleneğe sahip olduğunu dile getiren Davutoğlu, Soğuk Savaş sonrasında, Bosna ve Kosova krizlerinde, 11 Eylül sonrası uluslararası terörizme mücadele konusunda, 2008 küresel ekonomik krizi gibi konularda birlikte çözümler ürettiklerini söyledi.


Davutoğlu şöyle devam etti:

"Şimdi de Ortadoğu başta olmak üzere uluslararası birçok kriz bölgesinde ortak yaklaşımlarla bu krizleri çözmeye çalışıyoruz. Türkiye'nin ve ABD'nin bütün bu kriz bölgelerine olan yaklaşımı krizlerin çözümünde çok önemli bir faktördür. Son dönemde özellikle Suriye ve Irak'ta IŞİD terör örgütüne karşı yürütülecek mücadele ve Suriye'de rejimin işlediği suçlar konusunda yakın bir temas ve işbirliği içinde olduk. Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Obama ile Nato zirvesinde bu çerçevede önemli görüşmeler yaptı. Geçen hafta ben de G-20 zirvesinde ben de Sayın Obama ile istişare etme imkanı buldum. Bu arada istihbarat, diplomasi ve askeri yetkililerimiz arasında çok yoğun görüşmeler oldu hem Washington'da hem Ankara'da. Sayın Biden'in bu ziyareti bütün bu altyapı üzerinde daha kapsamlı istişare için çok uygun bir zemin oluşturuyor. Onun için bu zamanlı ziyareti dolayısıyla çok teşekkür ediyorum. Ayrıca, Kıbrıs konusunda kendisinin Kıbrıs ziyaretiyle ivme kazanan müzakereleri de ele alacağız. Türk ve ABD liderleri bir araya geldiğinde hiçbir zaman dosya tamamıyla bitmez ve zaman da yetmez."

"UZUN ZAMANDAN BERİ DOSTUZ"

Daha sonra konuşan Joe Biden de, "Birbirimizi çok uzun zamandır tanıyoruz. Uzun zamandan beri dostuz. Hem dost hem Nato müttefiki olan Türkiye'de bulunduğum için çok müteşekkirim. Dostlar birbirini merakta bırakmazlar. Bosna ve Kosova'da ortak çalışmalarımız hatırlıyorum. Çok sayıda hem bölgesel hem de ulusal çok zor konularda birlikte çalıştık. Her zaman birlikte çok iyi çalıştık. Ortak askeri ortaklığımız çok güçlü. Birbirimize karşılıklı çok güveniyoruz. En son Başbakanı gördüğümde kendisi Dışişleri Bakanıydı. Ben hala Başkan Yardımcısıyım. Bu konuda kendisinden sizden ders almam gerekiyor" dedi. İkili ardından akşam yemeğine geçti.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.