DEMİRTAŞ: GÜLEN CEMAATİ ÖZÜR DİLEMELİ

Nezir GÜNEŞ/MARDİN, () - HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Gülen Cemaatinin geçmişte iktidarla bir olup, Kürt siyasetçilerine KCK adı altında kumpaslar kurduğunu ileri sürerek, cemaatin özür dileyip özeleştiri yapmasını istedi....

19 Aralık 2014 Cuma 16:43
DEMİRTAŞ: GÜLEN CEMAATİ ÖZÜR DİLEMELİ






Nezir GÜNEŞ/MARDİN, () - HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Gülen Cemaatinin geçmişte iktidarla bir olup, Kürt siyasetçilerine KCK adı altında kumpaslar kurduğunu ileri sürerek, cemaatin özür dileyip özeleştiri yapmasını istedi. Demirtaş, "Bakın cemaatle birbirine girmişler. Oh olsun demedik, demiyoruz. Ama cemaat bunların aynısını bize yapmadı mı? 10 bin arkadaşımızı 5 yıl içerde yargıladılar. Siirt'te KCK operasyonlarını yapan cemaatin emniyet müdürü dün İstanbul'da gözaltındaydı. AKP'nin emniyet müdürü, onu gözaltına almıştır. İşte böyle yürüyor bu işler. Cemaat çıkıp özür dilemeli, öz eleştiri vermeli" dedi.
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş partisinin Mardin İl Kongresi’ne katıldı. Artuklu Şimal Düğün Salonu'nda yapılan kongrede büyük bir Türk Bayrağı asıldı. Kongreye, Demirtaş'ın yanı sıra Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, DBP, HDP il, ilçe örgütleri, Mardin merkez, ilçe belediye başkanları, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Yaşayan Diller Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Kadri Yıldırım ile partililer katıldı.
Demirtaş, 19 Aralık 1978 tarihinde 110 Alevi'nin öldürüldüğü Kahramanmaraş olaylarının yıldönümü nedeniyle yapılmak istenen gösterilere izin vermeyen Kahramanmaraş Valiliği'ni eleştirdi. Demirtaş, "Aynı Vali Maraş’ta Türk milliyetçilerinin katliamı kutlama bildirilerine ve kutlamanın yapılacağı etkinliğe izin veriyor. Ama katliamı anmak isteyenlere ise izin vermiyor" dedi.
CANIMIZ UMURUNDA DEĞİL
Şırnak'ın Uludere İlçesi Irak sınırında düzenlenen hava operasyonunda 34 kişinin yaşamını yitirdiği olay için hala özür dilenmediğini hatırlatan Demirtaş, "Bakın Roboski’de daha özür bile dilemediler. Öyle Müslümanlık olur mu? Sokakta insanlar katlediliyor. Üzerinden bir saat geçmeden Başbakan çıkıp açıklama yapıyor, 'hak ettiği cezayı buldular' diyor. Önceki gün Diyarbakır’da 16 yaşındaki çocuğu infaz ettiniz, Bingöl’de, Yüksekova’da infaz ettiğiniz inançlı bir insan, önce araştır. Hani bir insanı haksız yere öldüren bütün insanları öldürmüştü. Senin canın, benim canım, umurunda değil. Askerdir, polistir gerilladır, umurunda değil" diye konuştu.
"CEMAAT ÖZÜR DİLEYİP ÖZELLEŞTİRİ VERMELİ"

Gülen Cemaati'nin AK Parti iktidarı ile birbirine girdiğini belirten Demirtaş, her iki tarafın yıllarca aynı kumpası Kürt siyasetçilere yaptığını, cemaatin bu yüzden özür dilemesi, özelleştiri vermesi gerektiğini savunarak, şöyle dedi:
"Bakın cemaatle birbirine girmişler. Oh olsun demedik, demiyoruz. ama cemaat bunların aynısını bize yapmadı mı? 10 bin arkadaşımızı 5 yıl içerde yargıladılar. Aynısını yaptılar bize. Zaman Gazetesi'ne, Samanyolu Televizyonu'na özellikle hatırlatmak istiyorum. Bak güzel kardeşim. Bizim belediye başkanlarımız, makamlarından alınırken, sizin TV ve gazeteleriniz, 'KCK yöneticilerine gözaltı' diye yayın yapıyordu, 'Teröristlere gözaltı.' Sizin gazete ve televizyonlarınız daha arkadaşlarımız gözaltındayken onların idam fermanını yayınlıyordunuz. Bak devran döndü, aynısını size yapıyorlar. Bak sizin avukatlarınıza hakaret ediyorlar. Siz adliyenin önüne toplanmışsınız, polisler size müdahale ediyor. Şimdi cemaat bütün bunlardan özür diliyor mu? Merak ediyorum. Bugün size yapılanı AKP ile yıllarca bize aynısını yaptınız. Ergenekon, Balyoz davasında aynısı. Siirt'te KCK operasyonlarını yapan cemaatin emniyet müdürü dün İstanbul'da gözaltındaydı. AKP'nin emniyet müdürü, onu gözaltına almıştır. İşte böyle yürüyor bu işler. Cemaat çıkıp özür dilemeli, öz eleştiri vermeli. O dönemin bütün suçlarını, günahlarını anlatmalı. AKP ile Fethullah Gülen el ele verip, yıllarca bunları yaptınız, yıllarca hırsızlığa da, yolsuzluğa da göz yumdunuz."
İKTİDARA YÜRÜYORUZ
Bütün kumpaslara rağmen seçim barajını aşmakla kalmayıp, siyasi dengeleri altüst edeceklerini savunan Demirtaş, iktidara yürüdüklerini anlatarak, "HDP, bu ülkede iktidar olsun bakın ülkede neler değişiyor. Değerli kardeşlerim; bu ülke yoksul bir ülke değil. Yoksulu bol bir ülkedir. Ülke, yeraltı, yerüstü zenginliği ile fakir bir ülke değil. Ama fakiri bol bir ülkedir" diye konuştu.
"700 BİN DOLARLIK SAAT TAKMAYACAĞIZ"
İktidara gelmeleri halinde yapacakları çalışmaları anlatan Demirtaş, "Peki parayı nereden bulacağız? Çalmayacağız kardeşim. 700 bin dolarlık saat takmayacağız. Büyük para babalarına, sermayederlere peşkeş çekmeyeceğiz ülkenin gelirlerini. İstanbul menkul kıymetler borsasında sermayenin yüzde 60’ı yabancı sermayedir. Ve her gün, 100 milyonlarca dolar faiz parasını alıp, yurt dışına götürüyorlar. Bunu burada yerinde yatırım yaparak engelleyeceğiz. Tarımsal üretimi burada arttıracağız" dedi.

FOTOĞRAFLI

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.