Demirtaş; Yenikapı Ruhu Türkiye'yi ikiye böldü

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş İstanbul'da yaptığı konuşmada FETÖ yapılanmasının en büyük zulmü kendi partisine yaptığını belirterek 'Darbe girişimi sonrası Yenikapı Ruhu Türkiye'yi ikiye böldü' dedi.

15 Ekim 2016 Cumartesi 03:39
Demirtaş; Yenikapı Ruhu Türkiye'yi ikiye böldü






Demirtaş; Yenikapı Ruhu Türkiye'yi ikiye böldü

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş İstanbul'da yaptığı konuşmada FETÖ yapılanmasının en büyük zulmü kendi partisine yaptığını belirterek 'Darbe girişimi sonrası Yenikapı Ruhu Türkiye'yi ikiye böldü' dedi.

Halkların Demokratik Partisi Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin İstanbul İl Başkanlığının düzenlediği dayanışma yemeğine katıldı. Demirtaş'a Hdp Milletvekili Aysel Tuğluk ve partililer eşlik etti. Demirtaş yemek sonunda salondaki partililere bir konuşma yaptı. 'Yenikapı Ruhu'nun Türkiye'yi ikiye böldüğünü belirten Demirtaş Biz kendi çalışmalarımızla kendimizi ayrı yere koyuyoruz. Onlar bizi ayrı yere koymuyor. Biz hak ettiğimiz, sahip olduğumuz güçlü yerde duruyoruz. Halkın, haklının yanında duruyoruz. Irkçılığa bulaşmadan ve bunun bir siyaset aracı olmasına müsaade etmeden yol yürüyoruz. Bunun bir bedeli oluyor. Ödediğimiz bedellerin nedeni budur. Üç parti bir araya gelip uzlaştık diyorlar. Uzlaştıkları konular Türkçülük, milliyetçilik, dincilik. Böyle çok kültürlü bir toplumda insanları tekçilik birleştiremez. Irkçılıkla insanları bir arada tutamazsınız. Yapabileceğin şey toplumu bıçakla keser gibi ikiye bölmektir. Yenikapı ruhu Türkiye'de birlik falan oluşturmamıştır. Yenikapı ruhu Türkiye'yi ikiye bölmüştür. Irkçılık ve faşizm altında bir araya gelip, Ak Partiye biat etmeyenleri, Erdoğan' a biat etmeyenleri düşman, terörist, vatan haini ilan etme toplantısına dönüşmüştür. Keşke Yenikapı ruhundan birlik çıksaydı. Fakat Türkiye'nin yarısından fazlasını, Yenikapı'ya katılanlar için değil, sahnede konuşanlar için söylüyorum; Türkiye'nin geri kalanının hedef haline gelmesine yol açmışlardır dedi.

BAHÇELİ'YE BİLAL'İ ALAMADIN, 3 HİLALİ VERDİN

Muhalefette bulunan siyesetçilerin dahil Cumhurbaşkanı Erdoğan'a biat ettiğini söyleyen Demirtaş Milliyetçi Hareket Partisi lideri Devlet Bahçeli'yi eleştirerek; Sarayın korkusuna biat etmeyen siyasetçi kalmadı. Biri koltuğunu kurtarmak için başkanlık dahil her şeyini vermeye hazır. Bu beyefendi seçim öncesi diyordu ki Bilal'i vereceksin. Bilal'i alamadın, 3 hilali verdin. Ben davası olan adama saygı duyarım. Ülkücü olur, sağcı olur, solcu olur, İslamcı olur. Benim için davasına samimiyetle bağlıysa çok değerlidir. Ama dava adamlığı altında alttan filmler çeviriyorsa, partisini, dava arkadaşlarını satıyorsa tehlikelidir diye konuştu.

EN BÜYÜK ŞANSIMIZ DİRENİYOR OLMAMIZ

Parti yöneticileri ve üyelerinin gözaltına alınmalarını değinen Demirtaş Bunların hepsi tek tek hesabını verecektir. Hukukun karşında yaptıklarının, yıktıklarının hesabı tek tek verilecek. Devran zalim için sonsuza kadar dönmez. Bu tür diktatör heveslileri için tarih sonuna kadar devam etmez. En büyük şansımız direniyor olmamız. Biz teslim olmuş olsaydık, Türkiye'de şuanda faşizm her tarafta kurumsallaşmış, ilelebet ülke karanlığa gömülmüş olacaktı. Biz varız diye insanlarda umut var. HDP'nin bütün kanallarını, imkânlarını kapatmak isteyebilirler. Üstümüze her yerde daha fazla gelmek isteyebilirler. Bunları bilerek kahramanca karşı duracağız şeklinde konuştu.

DARBE GİRİŞİMİNİ BAHANE EDEREK DİKTATÖRLÜĞÜ İNŞA ETMEK İSTİYORLAR

Demirtaş Bugün darbe girişimini bahane ederek diktatörlüğü inşa etmek istiyorlar. Kanun Hükmünde Kararnameler, Olağanüstü Haller beyefendi için tam bir bulunmaz Hint kumaşı. Kendisi dedi ya darbe Allah'ın bir lütfuydu. Gökte ararken yerde bulduk. Darbe girişiminde bulunanların Allah bin defa belasını versin. Bunun savunulabilecek hiçbir tarafı olamaz. Ama Allah darbe girişimini bahane ederek darbeden daha beter bir zulmü halkın üstüne reva görenlerinde belasını versin. Bunlar tencere kapaktı zaten. Pensilvanya'da ki ile birbirini tamamlıyorlardı dedi.

ADALET BAKANI'NA SENİ KANDIRMAYI BAŞARMIŞSA, ZAVALLI ÖĞRETMEN, POLİS NE YAPSIN

Demirtaş konuşmasını şöyle sürdürdü; Adalet Bakanı, hukuk Fakültesi okumuş mu, emin değilim. Hiç birinde mi diploma yok Hepsi mi sahte Adalet Bakanı ben Fetullah Gülen'i övdüğüm zaman inanarak yaptım, o zaman öyleydi diyor. Sen kandırıldıysan, ben kandırıldım diyerek af oluyorsa, sen niye 30 Bin kişiyi tutukladın Niye 100 Bin kişiyi işten attın Bunlarda kandırıldı belki. Sen koskoca bakansın. Devletin imkanları elinde. Seni kandırmayı başarmışsa, zavallı öğretmen, polis ne yapsın

EN FAZLA ZULMÜ DE CEMAAT BİZE YAPMIŞTIR

Cemaatin kendilerine zulüm ettiğini söyleyen Demirtaş; Suç olan darbe girişimidir. Suç işleyen onlardır. Bir cemaate inanmak suç değildir. Bir cemaate mensup olmak ta suç değildir. Sen insanları cemaatin evine gitti diye vakti zamanında cemaate yardım etti diye terörist darbeci diye suçlayamazsın. Yaparsan haksızlık yaparsın. Bizim cemaatle hiçbir hukukumuz, alışverişimiz olmadı. Ama bugün birine cemaatçi diye haksızlık yapılıyorsa, biz buna göz yumacak kadar alçalmadık. En fazla zulmü de cemaat bize yapmıştır. Cemaatin emniyetteki, yargıdaki, medyadaki üyelerinin bize yaptıklarının haddi hesabı yoktur. Televizyon kanallarında bize gece gündüz hakaretler yağdırdılar. Hepsi kapatıldı. Gözümüzün önünde birisine işkence yapılırken sessiz kalamayız diye konuştu
 
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.