Destici: Silah bırakma çağrısı, büyük bir algı operasyonudur

Mustafa İNSAN/MERSİN, () - BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'ın silah bırakma çağrısının seçim öncesi açıklandığına dikkat çekerek, "Her iki tarafın da oy kaybetmemek ve oylarını artırmaso...

01 Mart 2015 Pazar 17:52
Destici: Silah bırakma çağrısı, büyük bir algı operasyonudur






Mustafa İNSAN/MERSİN, () - BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'ın silah bırakma çağrısının seçim öncesi açıklandığına dikkat çekerek, "Her iki tarafın da oy kaybetmemek ve oylarını artırmaso adına bir açıklama yapıldı. Kimin açıklamasını okuyorlar? Bebek katilinin. Kandil'e sesleniyor; 'Silahların bırakılması zemininde' diyor, 'Silahları bırakın' demiyor. Ama topluma 'silahları bırakın' çağrısı yaptı gibi bir algı operasyonu yürütülüyor" dedi.
Mersin'de BBP il kongresinde konuşan Mustafa Destici, Tarsus'ta öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın katil zanlılarının yakalanmasının ardından başlayan idam tartışmalarına değindi. Destici, "Bu olayda hak yerini bulacaksa, bir tane cezası olması lazım o da idamdır. Başka cezası olmaz. Bunu söyleyince, 'idam çok ağır ceza, geri dönüşü olmayan bir ceza' diyorlar. Peki Özgecan ve diğer kadınlarımıza, küçük yaşta çocuklarımıza yapılanlar daha mı hafif, onların geri dönüşü var mı?" dedi.
SÜLEYMAN ŞAH TÜRBESİ'Nİ SÖĞÜT'E TAŞIYACAKLAR
Süleyman Şah Türbesi'nin taşınmasını da eleştiren Destici, olayın sadece türbe taşımaktan ibaret olmadığını, aslında vatan toprağının terk edildiğini söyledi. Türbenin taşınmasının ardından Ak Partililerin 'Nakletmeseydik de orada 44 askerimiz şehit mi olsaydı?' sözlerine değinen Destici, şunları söyledi:

"Sarıkamış'taki 90 bin yiğit neden şehit oldu? Çanakkale'de, Yemen'de, Balkanlar'da neden şehit verildi? Yoksa toprak parçasının ne önemi var. Eğer o toprak şehit kanı ile sulanmamışsa, uğrunda ölen yoksa vatan değildir. İrade konsa, dik duruş sergilense, kim gelip de orada Mehmetçiğe saldırma cüretini gösterebilir? Bunların hepsi dalavere. Suriye'deki durumun farklı şekilde sonuçlanması durumunda ise, Süleyman Şah Türbesi'ni bu kez şimdiki taşındığı yerden alıp Söğüt'e götürecekler ve Türk halkına, 'Biz 200 yıldır kimsenin yapamadığını yaptık, Süleyman Şah ile Ertuğrul Gazi'yi, yani dede ile torunu buluşturduk' diye sunacaklar."
ÇAĞRI, SEÇİM ÖNCESİ YAPILIYOR
Konuşmasının devamında çözüm sürecine ve PKK terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'ın silah bırakma çağrısına da değerlendiren Destici, hükümetin PKK'yı muhatap alarak meşrulaştırdığını söyledi. Süreç içerisinde terör örgütünün silahlı unsurlarının Türkiye'den çekileceğinin açıklandığının ancak çekilme olmadığını ifade eden Mustafa Destici şöyle devam etti:
"O kadar büyük bir algı operasyonu sürdürülüyor ki, tam da seçim öncesi yapılıyor. Her iki tarafın da oy kaybetmemesi ve oylarını artırması adına bir açıklama yapıldı. Kimin açıklamasını okuyorlar? Bebek katilinin. Kandile sesleniyor; 'Silahların bırakılması zemininde' diyor, 'Silahları bırakın' demiyor. Ama topluma 'Silahları bırakın' çağrısı yaptı gibi bir algı operasyonu yürütülüyor. 'Stratejik bir kongre toplayın' diyor. Yani, 'Şu ana kadar çok önemli kazanımlar elde ettik, bundan sonra da stratejik bir kongre toplayın, şu anda Türkiye Cumhuriyeti'ndeki hükümet acizlik içerisinde, bizimle pazarlık ediyor, tam da seçim öncesi istediğimizi alabileceğimiz bir noktadayız. Stratejik bir kongreyi toplayın ve istediklerimizi alın' diyor. İşin Türkçesi bu, doğrusu bu. Önümüzdeki günlerde bunun böyle olduğunu yaşayacağız ve göreceğiz. Keşke biz haklı çıkmasak. Keşke gerçekten silah bıraksalar, kendilerini lağvetseler. Ama öyle olmayacak. Çünkü 30 yıllık tecrübe bize onu gösteriyor. Eğer PKK'yı iyi analiz ederseniz, hedeflerinin ne olduğunu bilirsiniz. PKK'nın kendi başına hareket etmediğini, uluslararası, batılı güçlerin desteğinde hareket ettiğini, yol haritalarının kendileri tarafından değil, batıdaki stratejik merkezlerde hazırlanan yol haritalarıyla yürüdüklerini görürsünüz. PKK'nın hedefi ayrı bir devlettir."

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.