Devlet Bahçeli; 19 Haziran bizim için yok hükmünde

Bahçeli, Pazar günü muhaliflerce yapılması planlanan kongreyi değerlendirerek, "Yargıtay karar verse de, 19 Haziran bizim için yok hükmündedir. 19 Haziran oyundur, zorlamadır, ayak bağıdır. 19 Haziran'a davetiye çıkaranlar, yalandır, riyadır, aldatmadır. Bizim 6. olağanüstü kurultayımız 10 Temmuz'da olacaktır" dedi.

17 Haziran 2016 Cuma 23:32
Devlet Bahçeli; 19 Haziran bizim için yok hükmünde






Bahçeli; 19 Haziran bizim için yok hükmünde

MHP'de kurultay tartışmaları sürüyor. MHP lideri Devlet Bahçeli, Pazar günü muhaliflerce yapılması planlanan kongreyi değerlendirerek, "Yargıtay karar verse de, 19 Haziran bizim için yok hükmündedir. 19 Haziran oyundur, zorlamadır, ayak bağıdır. 19 Haziran'a davetiye çıkaranlar, yalandır, riyadır, aldatmadır. Bizim 6. olağanüstü kurultayımız 10 Temmuz'da olacaktır" dedi.

BAHÇELİ: 19 HAZİRAN BİZİM İÇİN YOK HÜKMÜNDEDİR

MHP İzmir İl Başkanlığı tarafından şehit ailelerine yönelik düzenlenen iftar yemeğine katılan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, parti içi muhalefete yüklendi. Bahçeli, "Yargıtay karar verse de 19 Haziran bizim için yok hükmündedir. 19 Haziran oyundur, zorlamadır, ayak bağıdır. 'Oyuna gelme kurultaya gel' sözleriyle 19 Haziran'a davetiye çıkaranlar yalandır, riyadır, aldatmadır. Çünkü bizim 6. Olağanüstü Büyük Kurultayımız 10 Temmuz 2016 tarihinde Ankara Arena Spor Salonu'nda yapılacaktır" dedi.

Tarihi Havagazı Fabrikası'nda düzenlenen yemeğe, MHP Grup Başkan Vekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural, Genel Başkan Yardımcısı MHP İzmir Milletvekili Kenan Tanrıkulu, Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, İzmir İl Başkanı Necat Karataş, çevre illerden gelen il başkanları, partililer ve şehit yakınları katıldı. İftar yemeğinin ardından konuşan MHP Genel Başkanı Bahçeli, bağlanan umutların heba edilmeyeceğini söyledi.

MARİFET KOLTUĞA GÜÇ VE DEĞER KATMAKTIR

İzmir'in milli mücadele yıllarının en canlı şahidi olduğunu belirten Bahçeli, "İftar sofralarında yan yana gelip nasıl orucumuzu açıyorsak, birliğimizi de o derece koruyacağız. Allah tuttuğumuz oruçları, ettiğimiz ibadetleri kabul etsin. Bir hilal uğruna ülke, millet ve vatan yolunda kahramanca mücadele ederken hayatlarını kaybetmiş bütün şehitlerimize, son günlerde Türkmendağı'na yapılan saldırılarda hayatlarını kaybeden soydaşlarımıza, Başbuğumuz Alparslan Türkeş başta olmak üzere tüm ülkü şehitlerimize, ebediyete intikal etmiş aziz dava arkadaşlarımıza cenabı Allah'tan rahmet diliyorum. Şehitlerimizin eşsiz hatıraları bizimledir. Marifet gücü koltuktan almak değil koltuğa hem güç hem de değer katmaktır. İşte milliyetçi ülkücü hareket budur. Mukaddes davasının sorumluluğunu inanmışlıkla taşıyan her kardeşimin amacı da bu olmalıdır. İzmir milli mücadele yıllarının en canlı şahididir. Atılan ilk kurşun burada adres ve yerini bulmuştur. Gazi Mustafa Kemal ve kurucu kahramanların faziletli ve cesur mücadeleleriyle düşman denize süpürülmüştür, esaret toprağa gömülmüştür. İzmir Türklüğün onurunu çiğnetmemiştir. Çünkü İzmir Türk'tür, Türklüğün göz nurudur. Mondros'ta yazılan oyun, İzmir'de bozuldu. Sevr'de planlanan yıkım, İzmir'de durduruldu" dedi.

TÜRKİYE SİSTEM VE REJİM DEĞİŞİKLİĞİNE KİLİTLENMİŞTİR

Türkiye Cumhuriyeti'nin ağır tehditlerle karşı karşıya olduğunu savunan Bahçeli, "Ülkemizin pek sorunu bulunmasına rağmen siyasi iktidar, başkanlık sistemi, bu olmazsa yarı başkanlık, bu da olmadı partili cumhurbaşkanlığını getirmek için sinir ve sabırları aşırı geren bir dayatma içindedir. Amaç Cumhurbaşkanı'nın devletin tüm yetki gücünü elinde toplamasıdır. İzmir'in vekaletini üstlenen fakat İzmirli'nin hassasiyetlerine oldukça yabancı duran yeni Başbakan'ın birinci görevi de bu olmuştur. Türkiye sistem ve rejim değişikliğine kilitlenmiştir. Bu nedenle AKP millet iradesi üzerinde kumar oynamaktadır. Türkiye'nin geleceği bir kişinin keyfine, kibir ve kifayetsizliğine bağlanmıştır. Üstelik muhtemel anayasa hazırlığı mahsurlu sistem teklifleriyle perdelenmiş geriye düşürülmüştür. Aslında AKP'nin milletin taleplerine uygun şekilde Anayasayı değiştirmek, demokrasiyi derinleştirmek, bireysel hak ve özgürlükleri zenginleştirmek gibi bir kaygısı yoktur. İstismarcılar, Anayasa değişikliği kozuyla Türkiye'yi tarihsel rotasından çıkartmayı, kuruluş sütunlarını bire birer kırmayı amaçlamaktadır. Artan toplumsal huzursuzlukları derk eden yoktur. Sosyal çözülmeyi, ekonomik çözüşü kafaya takan yoktur" diye konuştu.

'ABD TİPİ BAŞKANLIĞA HAZIR OLDUKLARINI SÖYLEYENLER NE YAPMAYA ÇALIŞMAKTA'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı da eleştiren MHP Genel Başkanı Bahçeli şöyle konuştu:
"Liseleri bile kuşatan ve nerelerden yönlendirildiği meçhul olan tepkisel dalgalanmayı konuşan yoktur. Milli güvenliğimizi doğrudan tehdit eden komşu coğrafyalardaki terör ve kan döngüsüyle nasıl başa çıkılacağını bilen ve söyleyen de yoktur. Kanlı terör her gün ocakları söndürürken koltuk sevdasına düşmek, Türkiye beka sorunuyla boğuşurken başkanlık fırsatı gözlemek, Türkiye Cumhuriyeti'nin milli ve manevi değerlerini çürütmek için uğraşmak, bilinsin ki namertlik ve nankörlüktür. Yegane gaye Recep Tayyip Erdoğan'ın kaçak sarayda başkanlıkla taltif edilmesi, kısaca yasama, yargı ve yürütmeye ambargo koymasıdır. Amerikan tipi başkanlığa hazır olduklarını söyleyenler, federasyona, eyalet modeline yeşil ışık yakanlar ne yapmaya çalışmaktadır. Bir yanda PKK terörü, diğer yanda AKP, bir yanda iç ve dış karanlık odaklar, diğer yanda bölgesel ve küresel senaryolar Türkiye'yi mahvın eşiğine getirmiştir. Milliyetçi Hareket Partisi Türkiye'ye tuzak kuranlara korkusuzca direnmiştir. Oyunu gördük, oyunu okuduk ve teker teker bozduk. Biliniz ki yine yapacağız. Bizimle uğraşılması boşuna değildir. Milliyetçi Hareket Partisi vatanın tavizsiz sevdalısıdır. Biz olduğumuz sürece bayrağın inmeyeceğinin, bölünmenin hayal olduğunu görüyorlar. Hainlerin hazımsızlığı bu yüzdendir. Çalanların, yolanların, soyanların, yolsuzluk çetelerinin sancı ve kuyruk acısı da bu kapsamda ele alınmalıdır."

'KÜRDİSTAN'IN KURULMASINA SESSİZ Mİ KALALIM?'

Türkiye'ye diş bileyen çevrelerin karşı cephelerinde olduğunu ve yıllarca kendilerini ikna etmek için oyunlar oynadığını dile getiren Genel Başkan Bahçeli şunları kaydetti:
"Bizi yıllardır ikna etmek, akıllarınca yola getirmek olmadı taviz kopartmak için olmadık oyunlar oynanmıştır. Hatta bizden nelerin beklendiğini sorduk, sorguladık, ama hiç kimseden cevap alamadık. Milliyetçi Hareket Partisi'ne en hayasız suçlama getireler, iftira atanlar bizden ne ummakta, nelerden vazgeçmemizi gözlemektedir. Milli kimliğin tartışılmasını kabul mu edelim? Atatürk'ü yok mu sayalım? Cumhuriyet'e sünger mi çekelim? İmralı canisine kadar uzanacak PKK affına göz mü yumalım? Diktatörlüğe tamam mı diyelim? Kürdistan'ın kurulmasına sessiz mi kalalım? Türkiye'nin önüne koyulan bölünme reçetelerini sineye mi çekelim? Açılım, çözüm ve barış adı altında ihanet oyununu görmezden mi gelim? Yoksa bin yıllık kardeşlik hukukun bozulmasına kayıtsız mı kalalım? İzmir'den söylüyorum, Türk milliyetçileri var olduğu sürece hiçbir hain hesap tutmayacak. Hiçbir melanet emel gerçekleşmeyecektir. Milliyetçi Hareket Partisi Türk milletinin ruh köküdür. İnanmadığımız hiçbir yerde olmadık olmayız."

'İLKELERİMİZLE BAĞDAŞMAYAN HİÇBİR KARANLIK'

Milliyetçi Hareket Partisi olarak inanmadıkları hiç bir yerde olmadıklarını vurgulayan Bahçeli, "İlkelerimizle bağdaşmayan hiçbir karanlık ilişkinin içinde yer almadık, almayacağız. Türk İslam ülküsünün namusunu sancak yaparız. 'Nu mutlu Türk sözüyle' geleceğin köprülerini kurar, milletsiz, kimliksiz ve köksüzlüklerin ipliğini pazara çıkartırız. Kimler tarafından imal edildiğini bildiğimiz değişim borazanını sıra sıra çalanlara tamam diyemeyiz. Ülkücü doğduk, ülkücü yaşadık, ülkücü de öleceğiz. Milliyetçi Hareket Partisi kardeşlik içinde geçen Türk tarihini gelecek bin yıllara ulaştıracak olan iman kalesidir. Bu kafileye oyun oynayanlar başaramayacaklardır. Sizler olduktan sonra fesat yuvaları sonuç alamayacaktır. Unutmayınız, oyunları bozacak sizsiniz. Sizlerle hep övündüm ve sizlere her zaman güvendim, gün davanız için doğru adım atma günüdür. Gün oyunları bozma günüdür. Gün ilke ve ülkülerimize can pahasına sahip çıkma günüdür. Bizim yolumuz doğrudur. Bu yol erenlerin, alplerin, gözü yaşlı anaların, yol gözleyen ak sakallı babaların yoludur. Bu kutlu yolun bugünkü yolcuları olarak sizlere diyorum ki fitne yaygın oyun büyüktür. Milliyetçi, ülkücü hareket operasyonel ve şiddetli bir saldırı kıskacındadır. Ülkücünün ülküsüyle bağı kesilmek istenmektedir. Paradigma değişikliğiyle kast edilen bunlardır" diye konuştu.

KALEYİ İÇTEN İÇE ELE GEÇİRME İŞİNE KOYULDULAR

Milliyetçi Hareket Partisi'nin 47 yıldır siyaset sahnesinde olduğunu hatırlatan Genel Başkan Bahçeli şöyle konuştu:

"İç bünyemize fitne sokulması konusunda özel bir gayret vardır. Parti olarak 47 yıldır siyaset sahnesindeyiz. Türk siyaset hayatında üzerinde en fazla oyunlar oynanan parti Milliyetçi Hareket'tir. Karanlık eller her dönemde partimizin içini karıştırmak istemiştir. Önümüze her fırsatta engel koyulmuştur. 1 Kasım sonrasında kaleyi içten içe ele geçirme işine koyuldular. Siyasette gezmedik kapı kalmayan bazı isim ve şahsiyetler MHP'de hak iddiasında bulundular. 47 yıllık mücadelemizde hiçbir payı olmayan paradigmalılar imza toplayıp Türkiye'nin en nazik döneminde partimizi meşgul ettiler, Milliyetçi Hareket Partisi'ni mahkemeye verdiler. Okyanus ötesinin siyasi hedef ve tasavvurlarını MHP'ye taşımak için kurye olarak seçildiler. Senelerce Milletçi Hareketin altını oymaya çalışan karanlık ve işbirlikçiler değişse de karanlık emeller değişmedi. Piyon oldukları oyunun asıl gayeleri siyasi çizgimizi saptırmak, MHP'yi marjinal konuma getirerek siyasetten tasfiye etmek, Milletçi Hareketi sokağa çekmek ve operasyon partisi haline getirmektir. Oynanan oyunda ana hedef MHP'yi önce Meclis'in sonra da Türk siyasetinin dışına çıkartıp etkisizleştirmektir. Devletin karanlık dehlizlerinde sinsi hesaplar yapan gruplar, Türk düşmanları, satılmış kalem ve bazı siyasetçiler, paralel artık ve küresel şiddet çeteleri bu oyunun ana karargahındadır. Bazı medya ve sermaye sahipleri, Pensilvanya, kaçak saray, iktidar oyundadır, PKK, DHKP-C oyuncuların arkasındadır. Şu anda MHP ile uğraşmayan hiçbir çıkar lobisi kalmamıştır. İçimizden devşirilmiş, hayatlarını davanın önüne geçirmiş bazı kiralık simalarla, isimleri kriz ve kavgalarla anılmış bir kısım eski siyasetçiler oyunun merkezindedir."

19 HAZİRAN BİZİM İÇİN YOK HÜKMÜNDEDİR

Ankara'da pazar günü yapılacağı açıklanan kurultayla ilgili de konuşan Bahçeli şunları söyledi:
"Sanal kahramanların alayı birden değişimci kesilmiştir. Gemlenemeyen ihtirasıyla MHP'yi kontrol etmek isteyenler şimdi 19 Haziran Pazar günü olağanüstü kurultay yapmaya çalışacaklar. Merhum Galip Erdem'in ifadesiyle ülkücü geçinenlerle ülkücülükten geçinenler çıldırmış gibi tarlalara doluşmuş tellerden tutunmuş MHP'yi boğmaya teşebbüs etmişlerdir. Yargıtay karar verse de 19 Haziran bizim için yok hükmündedir. 19 Haziran oyundur, zorlamadır, ayak bağıdır. 'Oyuna gelme kurultaya gel' sözleriyle 19 Haziran'a davetiye çıkaranlar yalandır, riyadır, aldatmadır.

Çünkü bizim 6. Olağanüstü Büyük Kurultayımız 10 Temmuz 2016 tarihinde Ankara Arena Spor Salonu'nda yapılacaktır. Tüm ülküdaşlarımı, tüm delege kardeşlerimi, tüm dava arkadaşlarımı 10 Temmuz'da Ankara'ya oyunu bozmaya çağırıyorum. Bilesiniz ki her talebiniz benim için önemlidir. Beklentileri biliyorum, iyi niyetli sitem ve sızlanmaların farkındayım. Hiç kimse merak buyurmasın davamızın ruhuna uygun meşru her isteğin karşılanması haktır ve gereği yapılacaktır. 'MHP'nin önü açılsın, paradigmalar değişsin' sloganlarıyla ortaya çıkanlar, MHP'nin oynanmak istenen büyük oyunun figüranlığını yapmaktadır. Buradaki gizli amaç MHP'siz bir siyaset ortamında, bölücülüğün, hırsızlığın, diktatörlüğün önünün ardına kadar açılmasıdır. Buna izin vermeyeceğiz ve oyunu kökünden bozacağız. Hep birlikte 10 Temmuz günü başaracağız. Oyun bozulacak Milliyetçi Hareket Partisi baştan ayağa temizlenecektir."

Genel Başkan Bahçeli'nin konuşmasının ardından partililer, 'Hareketin lideri Devlet Bahçeli' diye slogan attı. Konuşmanın ardından Bahçeli'ye bazı partililer babalar günü öncesinde hediyeler verdi. İftar programının ardından Bahçeli, il ve ilçe başkanları, üst kurul delegeleri ve belediye başkanlarıyla basına kapalı toplantı yaptı.

 
Son Güncelleme: 17.06.2016 23:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.