Devlet Bahçeli: Merhumun ömrü roman gibiydi

Görkem DERVİŞ/ ANKARA, () - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Yaşar Kemal'in ölümü üzerine Twitter üzerinden taziye mesajı yayımladı. Devlet Bahçeli'nin takipçileriyle paylaştığı mesajlar şöyle: 'Gavurdağı’nın eteklerinde...

01 Mart 2015 Pazar 00:55
Devlet Bahçeli: Merhumun ömrü roman gibiydi






Görkem DERVİŞ/ ANKARA, () - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Yaşar Kemal'in ölümü üzerine Twitter üzerinden taziye mesajı yayımladı.
Devlet Bahçeli'nin takipçileriyle paylaştığı mesajlar şöyle: 'Gavurdağı’nın eteklerinde yoksul ve yetim bir köylü çocuğu olan İnce Memed’in Abdi Ağa isimli bir zalime verdiği mücadeleyi ondan okuduk. Haksızlığa direnmenin, merhametsizliğe dik durmanın, Anadolu yaylarında, Anadolu bozkırlarında kurulan hayallerin teferruatlı tasvirini onda gördük. Osmaniye’nin Hemite (Gökçedam) Köyü’nde doğan Yaşar Kemal arkasında onca hatıra, onca eser bırakarak ebediyete intikal etmiştir.

Fikriyatı ne olursa olsun, Türk edebiyatının usta kalemi, Türk romanının dev ismi Yaşar Kemal’in vefatından büyük bir üzüntü duydum.
Merhumun 92 yıllık ömrü sanki roman gibiydi. Bu romanın sayfaları açıldıkça içinden hayatın bizatihi kendisi çıktı, satır satır Anadolu döküldü. Halkından kopmayan merhum Yaşar Kemal’e Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyor, ailesine, sevenlerine ve milletimize başsağlığı temenni ediyorum.' 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.