Dışişleri Sözcüsü Tanju Bilgiç : DEAŞ'ın çok sayıda Süryani'yi kaçırmasını şiddetle kınıyoruz

ANKARA, () - DIŞİŞLERİ Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Suriye'de kaçırılan Süryaniler ile ilgili açıklama yaptı. Tanju Bilgiç açıklamasında, "DEAŞ'ın Suriye'nin Haseke vilayetinde Süryani nüfusun ağırlıkta olduğu bazı...

28 Şubat 2015 Cumartesi 13:55
Dışişleri Sözcüsü Tanju Bilgiç : DEAŞ'ın çok sayıda Süryani'yi kaçırmasını şiddetle kınıyoruz






ANKARA, () - DIŞİŞLERİ Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Suriye'de kaçırılan Süryaniler ile ilgili açıklama yaptı. Tanju Bilgiç açıklamasında, "DEAŞ'ın Suriye'nin Haseke vilayetinde Süryani nüfusun ağırlıkta olduğu bazı köylere saldırarak, aralarında yaşlı, kadın ve çocukların da bulunduğu çok sayıda Süryani'yi kaçırmasını şiddetle kınıyor, rehinelerin derhal ve koşulsuz olarak serbest bırakılmalarını talep ediyoruz" ifadelerine yer verdi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç'in açıklaması şöyle; " Son günlerde DEAŞ'ın Suriye'nin Haseke vilayetinde Süryani nüfusun ağırlıkta olduğu bazı köylere saldırarak, aralarında yaşlı, kadın ve çocukların da bulunduğu çok sayıda Süryani'yi kaçırmasını şiddetle kınıyor, rehinelerin derhal ve koşulsuz olarak serbest bırakılmalarını talep ediyoruz. Bu vahim hadise, gerek DEAŞ terörünün, gerek Suriye rejiminin ayrım gözetmeksizin hedef aldığı mazlum Suriye halkının dinmeyen ızdırabının bir başka göstergesidir. Türkiye, Suriye halkını oluşturan tüm kesimlere ayrım gözetmeksizin desteğini kararlılıkla sürdürecektir."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.