Dışişleri : Türk Toplumuna Hakaret İçeren Karikatürün Ders Kitaplarında Yer Verilmesi Kabul Edilemez

ANKARA, () - DIŞİŞLERİ Bakanlığı, Almanya'da 'Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung' adlı gazetede Kasım 2011'de yayımlanan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Almanya'da yaşayan Türk toplumuna hakaret içeren karikatürün, Almanya'da yaşayan...

03 Kasım 2014 Pazartesi 16:31
Dışişleri : Türk Toplumuna Hakaret İçeren Karikatürün Ders Kitaplarında Yer Verilmesi Kabul Edilemez






ANKARA, () - DIŞİŞLERİ Bakanlığı, Almanya'da 'Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung' adlı gazetede Kasım 2011'de yayımlanan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Almanya'da yaşayan Türk toplumuna hakaret içeren karikatürün, Almanya'da yaşayan Türklerin uyum sorunları öne sürülerek bu defa Baden Württemberg Eyaleti'ndeki (B-W) yerel yardımcı ders kitaplarında yer verilmesinin kabul edilemez olduğunu açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklama şöyle; "Almanya'da 'Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung' adlı gazetede Kasım 2011'de yayımlanan ve Sayın Cumhurbaşkanımız ile Almanya'da yaşayan Türk toplumuna hakaret içeren bir karikatürün, Almanya'da yaşayan Türklerin uyum sorunları öne sürülerek bu defa Baden Württemberg Eyaleti'ndeki (B-W) yerel yardımcı ders kitaplarında yer verilmesi kabul edilemez. Bu tür bir karikatürün yardımcı ders kitaplarında da kullanılması, Almanya'da maalesef artmakta olan ırkçılığın ve yabancı düşmanlığının bir yansımasıdır. Özgürlük kisvesi altında gerçekleştirilen, kişilik haklarının ihlalinin yanısıra toplumsal nefret, yabancı düşmanlığı ve islamofobiyi körükleyen bu tür girişimlerin demokrasilerde yeri yoktur. Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Almanya'da yaşayan vatandaşlarımıza hakaret içeren bir karikatüre bir ders kitabında yer verilmesini hiçbir şekilde mazur görmüyor ve şiddetle kınıyoruz. Almanya'da yaşayan başta Türk vatandaşları olmak üzere tüm Müslümanların uyum ve katılım süreçlerine hizmet etmeyen, bu süreçlerin önündeki en önemli engeli oluşturan, Almanya'daki Türkler ve Müslümanlar arasında dışlanmışlık hissi yaratarak entegrasyon politikalarındaki başarısızlığın gerçek nedenini teşkil eden bu ve benzer tarzdaki uygulamaların bir an evvel düzeltilmesini umuyor, kabulü imkansız bu tür durumların tekrarlanmaması için Alman makamlarının gerekli hassasiyeti göstermesini ivedilikle bekliyoruz."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.