Dışişleri :Yunanistan Savunma Bakanı'nın Ege'de gerginliği artırıcı ifadelerini kabul edilemez

ANKARA, () - DIŞİŞLERİ Bakanlığı, Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos'un Ege'de gerginliği artırıcı son faaliyetleri ve ifadelerini kabul edilemez bulduklarını açıkladı. Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklama...

07 Mart 2015 Cumartesi 11:33
Dışişleri :Yunanistan Savunma Bakanı'nın Ege'de gerginliği artırıcı ifadelerini kabul edilemez






ANKARA, () - DIŞİŞLERİ Bakanlığı, Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos'un Ege'de gerginliği artırıcı son faaliyetleri ve ifadelerini kabul edilemez bulduklarını açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle; "Göreve geldiğinden beri Türkiye'ye yönelik kışkırtıcı bir tutum izlediği görülen Yunanistan Savunma Bakanı'nın Ege'de gerginliği artırıcı son faaliyetleri ve ifadelerini kabul edilemez buluyor; Yunan Hükümetini bu sorumsuz davranışları bir an evvel kontrol altına almaya ve aklı selime davet ediyoruz. Sorumsuzca hareketlerin sürdürülmesinin, Türk-Yunan ilişkilerinde ve Ege'de gerginliğin artması dışında bir amaca hizmet etmeyeceği açıktır. Bu durumun, iki ülke ilişkilerinin geliştirilmesi ve Ege'deki sorunların halli için ortaya konan çabalara zarar vereceği de ortadadır? Ülkemizin Ege'deki hak ve menfaatlerini uluslararası hukuk çerçevesinde alacağı tedbirlerle korumaya kararlı olduğunu bir kez daha tüm ilgili taraflara duyururuz. Ege sorunlarının çözüme kavuşturulması amacıyla mevcut diplomatik diyalog mekanizmalarından yararlanma gerekliliğini bir kez daha vurgularız."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.