DSP lideri Türker: AKP Suriye konusunda çılgınlık yapabilir

Adem GÜNGÖR/ ARTVİN()- DSP Genel Başkanı Masum Türker, seçim çalışmaları için geldiği Artvin’de, Suriye'ye kara harekatı için ABD'ye taviz verildiğini; harekatın seçimden sonraya bırakılmaya çalışıldığını belirterek, "AKP...

25 Mayıs 2015 Pazartesi 15:31
DSP lideri Türker: AKP Suriye konusunda çılgınlık yapabilir






Adem GÜNGÖR/ ARTVİN()- DSP Genel Başkanı Masum Türker, seçim çalışmaları için geldiği Artvin’de, Suriye'ye kara harekatı için ABD'ye taviz verildiğini; harekatın seçimden sonraya bırakılmaya çalışıldığını belirterek, "AKP bu konuda bir çılgınlıkta yapabilir. Seçimi kaybedeceğini görünce savaşa girip seçimin ertelenmesini sağlayabilir" iddiasında bulundu.
Basın mensupları ile parti otobüsünde biraraya gelen DSP Genel Başkanı Türker, Türkiye’nin dış politikada kaos içinde olduğunu belirterek şunları söyledi:
"Sıfır sorun politikasıyla yolan çıkanlar bugün değerli bir yalnızlık içinde. Uluslararası arenada Türkiye'nin taviz vermeden birlikte yürüyebileceği tek bir ülke bile yok. ABD ile birlikte yürüyorsak ona tavizler verdiğimiz için. Son tavizlerden biri de Suriye'ye kara harekatı yapılması konusu. Kara harekatını seçimden sonraya bırakmaya çalışıyorlardı. AKP bu konuda bir çılgınlıkta yapabilir. Seçimi kaybedeceğini görünce savaşa girip seçimin ertelenmesini sağlayabilir. Umarım yapmazlar. Bu riskin önüne geçecek kimse de yok. Bir belirsizlik var. Genel Kurmay Başkanı işbaşı yaptı mı bilmiyorum. Sağlık durumu nasıl bilmiyorum. Yaklaşık 15 gündür bir fotoğrafını bile görmedik. Acaba ameliyat mı oldu, ne oldu ne bitti bilmiyoruz."
CUMHURBAŞKANIMIZ KENDİSİNİ MURSİ İLE ÖZDEŞ GÖRÜYOR

Mursi'nin idam edilmesine karşı olduklarının altını çizerek açıklamalarını sürdüren Masum Türker, hükümetinin bu duruma karşı olmasına rağmen büyükelçiyi geri çektiği için diplomatik olarak serzenişte bulunamadığını söyledi. Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'ye mektup göndererek idamların yanlış olduğunu ve bu karardan vazgeçilmesi gerektiğini talep ettiklerini anlatan Türker şöyle devam etti:
“ Konuşarak, laf üreterek değil, diplomatik yöntemlerle ve yol göstererek yapmak azım. Hükümetin aksine, Mısır ile aramızdaki ilişkilerin geçmişten bu yana iyi olduğunu düşünerek yargımızı söylüyoruz. Düşman gibi değil. Bizi kimin başta olduğu ilgilendirmez. Eğer bir hükümet meşrutiyet kazanmışsa buna uluslararası camiada uymamız gerekir. Maalesef bizim AK Parti, İhvan Kardeşlerle özdeş. Cumhurbaşkanımız kendisini Mursi ile özdeş görüyor. Bu yüzden Türkiye'de yapılmayacak şeyler yapılıyor. İyi ilişkiler içinde olmaları, yeni politikalar geliştirmeleri gerekirken dönüyorlar.”
AK PARTİ HER DÖNEM DÜŞMAN YARATARAK SEÇİM KAZANIYOR
Türk medyasına da saldırıldığını ifade eden Türker, “Aydın Doğan'a ve bazı gazetelere yapılan saldırı kabul edilemez. Çünkü onların Cumhurbaşkanlarına kastları yok. Mursi yüzde 52 oy aldı. İdam edilmemesi gerektiğini haber yapıyorlar. Ak Parti yeni bir düşman yaratmak için Aydın Doğan'a saldırıyor. Çünkü Ak Parti her dönem düşman yaratarak seçim kazanıyor. Bu paralel düşman eskidi. Kimse ‘Paralel devlet var, darbe olacak’ söylemlerine inanmadığı için, şimdide medya ile kavga yaparak seçime girmek istiyorlar. Bu da hem basın özgürlüğüne, hem de basın çalışanlarının özgürlüğüne darbe indirmektir. Hükümet asıl darbeyi basına yönelik yapıyor. İtibarsızlaştırmaya, ekonomik yapıyı bozmaya çalışıyor. El altından medya şirketlerine verilen reklamları kısıtlamak için görüşmeler yapıldığı söylentileri var” diyerek sözlerini noktaladı.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.