DSP LİDERİ TÜRKER: OPERASYONLAR BAŞKA GAZETE SAHİPLERİNE DE YÖNELECEK

Yusuf BAŞTUĞ/ADANA, () - DSP Genel Başkanı Masum Türker, 14 Aralık operasyonundan sonra başka gazete sahiplerine yönelik de operasyon yapılacağını ileri sürdü. DSP Lideri Masum Türker, bir dizi etkinliklere katılmak için geldiği Adana'da,...

20 Aralık 2014 Cumartesi 12:35
DSP LİDERİ TÜRKER: OPERASYONLAR BAŞKA GAZETE SAHİPLERİNE DE YÖNELECEK






Yusuf BAŞTUĞ/ADANA, () - DSP Genel Başkanı Masum Türker, 14 Aralık operasyonundan sonra başka gazete sahiplerine yönelik de operasyon yapılacağını ileri sürdü.
DSP Lideri Masum Türker, bir dizi etkinliklere katılmak için geldiği Adana'da, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret edip basın toplantısı düzenledi. DSP üye ve yöneticilerinin de katıldığı ziyarette konuşan Masum Türker, 14 Aralık operasyonunu değerlendirdi. Gazetecilerin 'terör örgütü operasyonu' kapsamında gözaltına alınmak istendiğini söyleyen Türker, operasyonu medya bütünlüğüne darbe olduğunu savundu. Bazı medya gruplarının, 'Biz nasıl olsa bu işin içinde değiliz' diye iktidara yakın durduğu görüşünü savunan Türker, "Bir gün sıranın onlara da geleceğini unutmasınlar. Çünkü geçmişte Balyoz ve Ergenekon operasyonlarında, şu anda gözaltına alınması söz konusu olan gazeteci arkadaşlarımız o tarihte hükümetin yaptıklarından yana yer almışlar ve diğer gazetecileri de eleştirmişlerdi" dedi.
'GÜLEN'E YANSIYACAK'
Geçmişte Mustafa Balbay, Tuncay Özkan, Nedim Şener ve Ahmet Şık'a yapılanlara karşı durduklarını belirten Masum Türker, şöyle devam etti:

"Şimdi de Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı başta olmak üzere diğer gazeteci arkadaşlara uygulanan muamelenin yanlışlığından dolayı karşı duruyoruz. Bu demokrasinin işleyişi açısından dördüncü güç olarak eleştirel basının bu konuda gücünün kırılmak istenmesine olan karşıtlığımızdan kaynaklanıyor. Bu operasyonların Fethullah Gülen'e kadar yansıyacağını bekliyoruz. Ona yansıtılınca kırmızı bültenle iadesi istenecek. ABD de ya rest çekecek veya Fethullah Gülen'in siyasi sığınma hakkı talep etmesine neden olacak. Cumhurbaşkanı ulusal bütünlüğün temsilcisidir. Sevilse de sevilmese de herkese eşit mesafede olmalıdır. Ama böyle olmuyor."
'İSİM VERMEK İSTEMİYORUM'
Duyumlar aldıklarını ve ilerleyen günlerde 14 Aralık operasyonlarına benzer operasyonların yapılacağını iddia eden Masum Türker, şunları kaydetti:
"Şimdi kademe kademe gidiyor iktidar. İlk olarak Ergenekon sürecinde gazete çalışanlarına yönelikti. Şimdiki operasyon gazete ve televizyon yayın yönetmenlerine yönelik oldu. Üçüncü operasyon Tayyip Bey'in 3 Kasım'da seçildiğinden beri hayalinde olan bazı gazete sahipleri üzerine giderek Türkiye'ye tek sesli bir hale getirecektir. Bazılarının isimleri konuşuluyor ama ben konuşmak istemiyorum burada. Cumhurbaşkanı bunların mesajlarını veriyor. Zaman Gazetesi üzerinden başlayan operasyon aslında toplumu sindirme amacı güdüyor. Önce gazetecileri ve aydınları, Ergenekon ve Balyoz ile orduyu sindirmek istediler. Bunu eleştiren medya olmasın istiyorlar. Bu durum Türkiye'de otoriter rejimin yavaş yavaş faşizm üretecek şekilde dizayn edildiğini ortaya koyuyor. Türkiye köylere kadar ayrıştı."
Cumhurbaşkanı başkanlığında Bakanlar Kurulu'nun toplanması girişimlerini de eleştiren Masum Türker, seçim barajının kaldırılmasını, asgari ücretin arttırılmasını ve tüm partilere eşit hazine yardımı yapılmasını istedi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.