DTK Eş Genel Başkanı Irmak: Ak Parti'nin oyları her gün HDP'nin hanesine yazılıyor

DEMOKRATİK Toplum Kongresi (DTK) Eş Genel Başkanı ve HDP Şırnak Milletvekili Selma Irmak, halkın seçimlerde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a kırmızı kart göstereceğini savunarak, "Ak Parti'nin oyları her gün HDP'nin hanesine yazılıyor....

04 Mayıs 2015 Pazartesi 23:40
DTK Eş Genel Başkanı Irmak: Ak Parti'nin oyları her gün HDP'nin hanesine yazılıyor






DEMOKRATİK Toplum Kongresi (DTK) Eş Genel Başkanı ve HDP Şırnak Milletvekili Selma Irmak, halkın seçimlerde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a kırmızı kart göstereceğini savunarak, "Ak Parti'nin oyları her gün HDP'nin hanesine yazılıyor. Erdoğan bilsin ki her gün Ak Parti'nin oylarını kıpır kıpır keserek hanemize yazıyoruz" dedi.
Selma Irmak, Şanlıurfa'da partisinin seçim stratejini belirlemek amacıyla düzenlediği dayanışma gecesine katıldı. Bir düğün salonunda düzenlenen geceye Irmak'ın yanı sıra; Demokratik Bölgeler Partisi Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Kobani Kantonu Savunma Bakanı İsmet Şex Hesen, HDP'nin Gaziantep ve Şanlıurfa milletvekili adayları ile partililer katıldı.
Gecede konuşan Selma Irmak, Türkiye'nin tarihi bir dönemden geçtiğini söyledi. Seçimlerde barajı geçeceklerini belirten Irmak, şöyle dedi:
"Bu baraj kadınların hak ettiği yeri önlemek, ötekilerin sesini engellemek, ezilen kısaca ötekileştirilen tüm halkları yok saymak içindir. Bu barajı yerle bir edeceğiz. Bu barajı koyanların başlarına yıkacağız. AK Parti cenahında bir telaş var. Biliyorlar HDP her geçen gün onların altındaki zemini çekiyor. Bunlar gelen devrimin ayak seslerinden korkuyor. Böylece pervasızca kirli bir siyaset yürütüyorlar."
'HALK ERDOĞAN'A KIRMIZI KARTI GÖSTERECEK'
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Siirt'te düzenlenen toplu açılış töreninde elinde Kuran-ı Kerim ile konuşmasını eleştiren Irmak, "Biz dini Erdoğan’dan öğrenecek değiliz. Eline Kuran alarak antipropaganda yapıyor. En büyük din tüccarlığı Erdoğan’ın yaptığıdır. Kuran'ın ne dediğini de bilmiyor. Kuran diyor ki 'Benim dinim bana, senin dinin sana.' İslam dini bütünlük ve kardeşlik dinidir. Biz İslam dinini böyle biliyoruz. Bu halk Erdoğan’a kırmızı kartı gösterecek ve 'dur' diyecektir. Ak Parti'nin oyları her gün HDP'nin hanesine yazılıyor. Erdoğan bilsin ki her gün Ak Parti'nin oylarını kıpır kıpır keserek hanemize yazıyoruz" diye konuştu.
AHMET TÜRK: MÜCADELEMİZ TÜRK IRKINA KARŞI DEĞİLDİR
Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ise Kürtlerin Ortadoğu’nun teminatı olduğunu ifade ederek, "Önümüzdeki süreci iyi okumak lazım. Aksi taktirde bir felakete sürükleneceğiz. Kürt halk önderi sayın Abdullah Öcalan barış sürecini yürütmek için oldukça ısrarlıdır. Bizim mücadelemiz 3-5 kişiyi parlamentoya göndermek değildir. Eğer bunu doğru okuyabilirsek bu topraklara barış da huzurda gelecektir. HDP'nin güçlenmesinde sinir krizi geçiren bir Cumhurbaşkanı vardır. Bizim mücadelemiz sadece Kürtlerin mücadelesi değil, tüm insanlığın mücadelesidir. Mücadelemiz Türk ırkına karşı değildir. Artık Türk halkı da bizi anlıyor. Erdoğan Kürtler ile Türk halkının buluşmasını istemiyor. Biz bu topraklarda hep birlikte yaşadık ve hep birlikte yaşamaya da devam edeceğiz" diye konuştu.
HDP'nin Gaziantep milletvekili adayı Celal Doğan da, Türkiye’ye demokrasiyi getirmek için çalıştıklarını söyledi.
FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.