Elektrikler neden kesildi? Elektrikleri kim kesti

Son iki gündür İstanbul'u etkileyen kesintilerin gün içinde tüm Türkiye'yi kuşatması akıllara terörist bir sabotaj ya da bir siber saldırı mı oldu sorusunu gündeme getirdi.

31 Mart 2015 Salı 18:51
Elektrikler neden kesildi? Elektrikleri kim kesti






Elektrikler neden kesildi? Elektrikleri kim kesti

Türkiye bugün deyim yerindeyse durdu. Sabah erken saatlerde başlayan plansız elektrik kesintisi için ortaya atılan komplo teorileri gün boyu tartışıldı. Son iki gündür İstanbul'u etkileyen kesintilerin gün içinde tüm Türkiye'yi kuşatması akıllara terörist bir sabotaj ya da bir siber saldırı mı oldu sorusunu gündeme getirdi. Siber saldırı için İran, Suriye ve Mısır'lı hackerlar adres gösterildi.


Elektrik kesintisinde son durum hakkında açıklama yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'a elektrik kesintisi ile Çağlayan Adliyesi'ndeki rehine olayı arasında bir bağ olup olmadığı soruldu.
Yıldız, "Adliyedeki vaka ile elektrik kesintisi arasında bağlantı kurmak gerçekçi görünmüyor. Elektrik kesintilerine yönelik bu yönde bir bilgi veya bir delil bizim elimizde yok. Ancak bütün ihtimalleri değerlendiriyoruz." dedi.

Türkiye genelinde yaşanan elektrik kesintisi ile eş zamanlı patlak veren Berkin Elvan soruşturmasına bakan İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın rehin alınması akıllarda soru işareti yaratmıştı

TEİAŞ'TAN AÇIKLAMA GELDİ

Türkiye'de herkes "Elektrikler neden gitti?" sorusunun yanıtını arıyordu. Elektrik İletim Anonim Şirketi (TEİAŞ), Türkiye'de hayatı bir anda felç eden birçok ilde meydana gelen elektrik kesintilerinin sebebiyle ilgili ilk açıklamayı yaptı.
EİAŞ yetkilileri, elektrik nakil hatlarında saat 10.36'da yaşanan sorun nedeniyle birçok bölgede elektriklerin kesildiğini bildirdi. Teknik inceleme başlatıldığını belirten yetkililer, sisteme en kısa sürede elektrik verilmesi için çalışıldığını kaydetti.

İLK İZLENİMLERE GÖRE EGE KAYNAKLI OLABİLİR

İlk izlenimlere göre sıkıntının Ege Bölgesi kaynaklı olduğu tahmin ediliyor.

Çok sayıda ilde elektrik kesintisi yaşanırken Enerji Bakanlığı kaynakları kesintiyle ilgili şu açıklamayı yaptı: "Gece elektrik talebi düşüktü. Çok düşük talep vardı gündüz olduğunda talep arttı ve Türkiye genelinde arıza oluştu. İletişim alt yapısındaki dağıtımda arıza sorun olduğu belirtiliyor. Yurt genelinde çalışma yapılıyor. İlk kez bu kadar geniş çaplı sorunla karşı karşıya kalınıyor. Durum tespiti yapılacak. Çalışmaya önce su santrallerinden başlanacak"

MALİYE BAKANLIĞI SÜREYİ UZATTI
Maliye Bakanlığı, elektrik kesintileri nedeniyle 2014 yılına ait yıllık gelir vergisi beyannamelerinin verilme ve birinci taksit ödeme süresini 2 Nisan'a kadar uzattı.

Maliye Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, yurdun birçok bölgesindeki elektrik kesintileri nedeniyle Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in isteği üzerine, gelir vergisinde ikinci kez süre uzatımına gidildi.

Bu kapsamda, 2014 yılına ait yıllık gelir vergisi beyannamelerinin verilmesi ve birinci taksit ödemeleri için 2 Nisan Perşembe günü mesai saati bitimine kadar süre tanındı.
Son Güncelleme: 31.03.2015 18:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.