Erdoğan, Bahçeli gibi konuştu; Erken seçim

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Meclis’te görüşülmesi devam eden anayasa değişikliği teklifi ile ilgili görüşlerini açıklarken “Parlamento çalışamaz hale gelirse erken seçim düşünülür” dedi. 

13 Ocak 2017 Cuma 13:35
Erdoğan, Bahçeli gibi konuştu; Erken seçim






Parlamento çalışamaz hale gelirse erken seçim düşünülür

MHP Lideri Bahçeli'nin erken seçim açıklamasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'Erken Seçim' dedi. Erdoğan Meclis’te görüşülmesi devam eden anayasa değişikliği teklifi ile ilgili görüşlerini açıklarken “Parlemento çalışamaz hale gelirse erken seçim düşünülür” dedi. 
   Cumhurbaşkanı Erdoğan gazetecilerin sorularını yanıtlarken şunları söyledi.”Kimi nereden dolanıp da aldatmaya kalkacaksınız. Eğer yönetici siyasetçi başarılıysa bundan netice alınır. Biz zaten parlamenter demokrasiyi uyguluyoruz. Burada alınan neticeler ortada. İş gelip siyasetçilere dayanıyor. Koalisyonlarla netice alındı mı? İstikrarın olmadığı ülkede netice alınabilir mi? Parlamento çalışılmaz hale getirilirse seçim konusu da gündeme gelebilir. Kavga gürültüye gerek yok, gelin parlamentoda söyleyeceğinizi söyleyin.
   Demokratik olmayan yaklaşımlar oldu, geçti. Öyle ya da böyle 8 madde geçmiş bulunuyor. Bundan sonraki süreç de temenni ederiz ki sakin bir havada ve demokrasinin adabına uygun bir şekilde devam etsin. Bir milletvekilinin burunun kırılması, afedersinin birin ayağının dişlenmesi çok çirkin. Öyle veya böyle bu işin biteceğini düşünüyorum. Bu hafta içinde bu işin biteceğini düşünüyorum. Bu işin asıl sahibi millet. Asıl kararı millet verecek. Öyleyse bu telaş niye?
   İlk turda görüldüğü kadarıyla 338-348 arasında gidiş gelişler oldu, şimdi de bu hafta içinde kalan maddeler bu şekilde müzakere edildikten sonra ikinci turu var. İkinci turda da parlamento aynı istikrarını ortaya koyarsa iş asıl sahibine gidecektir. Milletimiz de burada nihai kararı verecektir. Milletimizin vereceği karar neyse o karara da hepimiz 'evet' diyeceğiz ve saygı duyacağız. Olay bu.
İkide bir tek adamcılık, tek adamcılık, tek adamcılık filan gibi laflar ediliyor. Bir defa Türkiye'de eğer tek adamcılık konuşulacaksa, tek adamcılığın tek bugüne kadar uygulamasını yapan siyasi parti ana muhalefet partisidir, Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Daha kuruluşundan beri tek adam üzerine gelmiştir zaten.”
   Kuzey Kıbrıs konusuna da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan bu konuda görüşlerini şöyle açıkladı.”Kuzey Kıbrıs yoğun bir çalışmanın içerisinde, samimiyet ortaya koyuyor ama Güney Kıbrıs ve garantör ülke olarak Yunanistan, hala bunlar farklı beklentiler içerisindeler. Türk askerinin Kıbrıs’tan çekimlesi söz konusu olamaz. Annan Planı’nın artık geçerliliği yok. Bir dönem KKTC, iki dönem Rumlar yönetebilir. Adil kapsayıcı bir barış istiyorsak ölçüsü budur dedik.”
 
 
Son Güncelleme: 13.01.2017 15:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.